Başkan Salih Hızlı, Bosnalı Ziyaretçilerini Konuk Etti

556. Çağlak Festivali'nin kardeş festivali Ayvaz Dede Şenliklerinin yapıldığı Bosna-Herkes'in Donji Vakuf bölgesinden ve Elçi İbrahim Paşa Medresesi Öğrencileri Akhisar ziyaretinde ilk olarak Belediye Başkanı Salih Hızlı'nın konuğu oldu.


Gündem 26.05.2015 18:24:15 1767 0

Başkan Salih Hızlı, Bosnalı Ziyaretçilerini Konuk Etti

556. Çağlak Festivali'nin kardeş festivali Ayvaz Dede Şenliklerinin yapıldığı Bosna-Herkes'in Donji Vakuf bölgesinden ve Elçi İbrahim Paşa Medresesi Öğrencileri Akhisar ziyaretinde ilk olarak Belediye Başkanı Salih Hızlı'nın konuğu oldu. Başkan Hızlı'yı; Prusac eski imam hatibi ve muhtarı Sakıb Began, Travnik Elçi İbrahim Paşa Medresesi Öğreticisi Lejla Beso Haskic ve koro öğrencileri ile yine Elçi İbrahim Paşa Tiyatro Ekibi ve öğreticisi Dil ve Edebiyat Öğretmeni Dzenana Durek Bajraktarevic ziyaret etti.

Ortak medeniyetin mirasçıları olduklarını ifade eden Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı; Yaşanan korkular, Bosna'ya geldiğimiz zaman onlar ortadan kalkıyor. Hepimiz daha çok ortak taraflarımızı açıyoruz. En önemli şey bizim için bu özellikte onun altını çiziyoruz. Biz hangi siyasi düşünceden olursak olalım oraya gittiğimizde kendimizi çok daha aynı hissediyoruz. Biz ortak medeniyetin mirasçılarıyız. Hepimiz aynı medeniyetin insanlarıyız. Dolayısıyla Balkanlar, Bosna olmadığında hep bir eksiklik oluyor. Şimdi yapboz tamamlanıyor inşallah. Genç kardeşlerimiz sayesinde kendi medeniyetimizi tekrar güncelleyeceğiz inşallah. Dün çok güzel bir renk kattınız açılışımıza. Bizim şenliklerimiz Ayvaz Dede ile bağlantılı. Sizin gelişinizle festivalimiz gerçek ruhuna dönüyor. Eksikliklerimiz tamamlanıyor. Akhisarlılar da gerçekten çok memnun oldular. Görsel ve ruhu açısından da çok güzel bir açılış oldu. Hayat içerisinde bir çok mutluluklar yaşıyoruz. Ama bir çoğu geçici mutluluklar. Fakat kardeşlerimizle buluşmak gerçek bir mutluluk diye düşünüyorum. Bu genetik olarak tarihten getirdiğimiz bir miras. O yüzden bunu çok derinden hissediyoruz. Yüzyıllar öncesinden hissettiğimiz bir şey olduğu için sanırım bizi çok fazlasıyla mutlu ediyor” dedi.

Travnik Elçi İbrahim Paşa Medresesi Öğreticisi Lejla Beso Haskic  ise yaptığı konuşmada; Bizim koro ekibimiz buradaki heyecanı yaşadıktan sonra bütün sene bunu konuşuyor. Bu sene mezun sınavları, tam Çağlak Festivaline denk gelmiş, fakat müdürümüz sağ olsun bütün programı değiştirmiş sınavları bir hafta önceye almış. Bu festivale ne kadar önem verdiğimizi söylemek istiyorum” dedi. Günün anısına Bosnalı misafirler Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Başkan Yardımcıları Ömer İşçi, Ali Velestin ve Belediye Meclis Üyesi Zafer Aşkın'a yöresel hediyeler takdim etti.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ