Bekir Durkalda CHP den Aday Adayı oldu


Siyaset 17.07.2013 19:28:47 5588 0

Bekir Durkalda CHP den  Aday Adayı oldu

2014 yılında yapılacak olan seçimlerde Belediye başkanlığına aday adayları aday adayı olduklarını açıklamaya devam ediyor. Akhisar CHP den daha önce Dr. Gökhan Gürel ve CHP İlçe Başkanı A. Vehbi Bakırlıoğlundan sonra Serbest Mimar Bekir Durkalda Aday Adayı Olduğunu ilçe binasında açıkladı. Durkal düzenlediği basın toplantısında şöyle dedi, “Sayın;   İlçe başkanım yönetim kurulu üyelerimiz,sayın belediye başkanlarımız ,belde    başkanlarımız,ü genel meclisi üyelerimiz.

Sayın kadın kollarımız, gençlik kollarımız,değerli basın üyeleri çok değerli partililerimiz ve sevgili Akhisarlılar.Hepiniz hoş geldiniz. Hepinizi saygı ile selamlıyorum.

1967 yılında Mersinde doğdum, ilk ve orta öğrenimimi Mersinde tamamladım. 1986 yılında Trakya üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık fakültesi Mimarlık bölümümü kazandım. 1991 yılında Mimar olarak mezun oldum.Aynı yıl Akhisar`a yerleştim,Ticaretle uğraştım halen Serbest Mimar olarak çalışmaktayım.

Akhisar`ın kentleşmesiyle ilgili problemlerini 20 yıldır görüyor ve gözlemliyorum .Bir Akhisarlı olarak bu durumda ciddi üzüntü duyuyorum.

Akhisar`ın kentleşmesi,sağlıklı bir büyüme trendi yakalayabilmesi ortak akılla yönetilmesi, şeffaf belediyecilik anlayışının hakim kılınması, Sosyal Demokrat Kent yönetimi ile işsizlerine iş bunabilmesi,tarım ekonomisine bağımlılığını azaltarak sanayi ile gelişmesini sağlanabilmelidir.

Bizler CHP aday adayı arkadaşlarımızla bir hizmet yarışma girdik,bunun CHP ve demokrasimiz için renkli olduğunu düşünüyorum.Tüm Cumhuriyet Halk Partili üyelerimizin kullanacakları oylarla aday belirlenmesinin CHP nin başarısı için kaçınılmaz görüyorum.Tüm üyelerimiz katılımı ile yapılacak bir ön seçim olmazsa olmazımızdır.Ancak ön seçimle yetki alınırsa özgür siyaset yapabileceğimize inanıyorum.Geçmişte üyelerimizin oylarına danışılmadan belirlenen adaylarla girilen seçim sonuçları ortadadır.

Genel seçimlerde aldığımız oy oranları her zaman yerel seçimlerden çok fazla olmuştur.Bunun nedenleri üzerinde hepimiz düşünmek zorundayız.Burada kesin belirtmek istiyorum ki üyelerimizin oyları ile belirlenecek adaylarımızla Akhisar Belediyesini CHP olarak devir alırız.Geçmişte yaşananlar bize bu tecrübeyi kazandırmıştır.

Ben ve arkadaşlarım partimizin belirleyeceği belediye meclis üyeleri ile birlikte Akhisar Belediye başkanlığına bilgi birikimim ve tecrübelerimle aday adayıyım Akhisar`ın geleceği ile ilgili projelerimi Adaylığım kesinleşirse görsel olarak bütün Akhisar`la paylaşacağım.

CHP bayrağını Akhisar Belediyesine dikmek için hep birlikte çalışalım.Bu birlikteliğin başarıyı getireceğine inanıyorum”dedi.