BEKİR PEHLİVANOĞLU FESTİVALE KATILDI

Bekir Pehlivaoğlu Ortaokulu öğrencilerinden oluşan halk dansları topluluğu, Pehlivanoğlu Şirketler Grubunun sponsorluğunda Makedonya Ohrid uluslar Arası Folklor Festivali'ne katılmak üzere 25 Haziran 2013 tarihinde Akhisar'dan hareket ettiler.


Gündem 4.07.2013 17:45:49 6354 0

BEKİR PEHLİVANOĞLU FESTİVALE KATILDI

Gezi ile ilgili olarak Okul Müdürü Abdülkerim KORKMAZ “Akhisar’dan hareket ettikten sonra önce Selanik’te Atatürk’ün doğduğu ve çocukluk yıllarının geçtiği evi ziyaret ettik. Makedonya’nın Ohrid kentinde festivale katıldık. Manastır’da Atatürk’ün okuduğu Manastır Askeri İdadi’sini gezme fırsatı bulduk. İştip’te Pehlivanoğlu ailesinin köyü olan Şaşavarlı köyünü ziyaret ettik. Köyde Pehlivanoğlu Şirketi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hanif PEHLİVANOĞLU tarafından yaptırılan ve bitmek üzere olan, Ramazan ayında ibadete açılacak olan camiyi ve köyü ziyaret ettik. Ohrid ve Struga’da tarihi ve doğal güzellikleri olan yerleri gezdik. Üsküp’te Osmanlı eserlerini ve çarşıyı gezdik. Daha sonra Sırbistan üzerinden Bosna Hersek’e geçerek Saraybosna’da kısa bir incelemede bulunduk. Aliya İzzetbegoviç’in mezarını ziyaret ettik. Yine burada Osmanlı eserlerinin bir kısmını gezdik. Ayvaz Dede Şenliklerinin yapıldığı Prusac (Akhisar) şehrindeki şenliklere katıldık. Burada Akhisar Belediyesi ekibiyle buluştuk. Gezide son olarak Mostar’a geçerek Mostar köprüsü ve Osmanlı eserlerini gezdik. Özellikle Bosna Hersek’de gezi esnasında Türklerin ve Müslümanların yaşadığı pek çok köylerde, binalarda, camilerde 1992-1995 yılları arasında yaşanan Sırp katliamının izlerini gördük.  7 günlük gezimizi sorunsuz bir şekilde tamamladık. Gezimizin gerçekleşmesinde bize maddi destek sağlayan Pehlivanoğlu Şirketi’ne çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Geziye İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa AKKUYU, Okul Müdürü Abdülkerim KORKMAZ, Müdür Yardımcısı İsmail ŞAHAN, Akhisar Gençler Birliği Spor kulübü başkanı Şafak KARAYETİM, Okul Halk oyunları ekibi, Okul öğretmenleri ve velilerden bir grup katıldılar.