Belediye Başkanı Salih Hızlı, stadyum inşaatındaki son gelişmeleri bildirdi

Spor Toto Süper Lig´de 5.sezonuna giren Akhisar Belediyespor´un 29 Mart 2013 tarihinde yapılan stadyum ihalesi üzerinden geçen 3 buçuk yıllık zamanın ardından ne zaman biteceği soruları Akhisar gündemini meşgul etmeye devam ediyor.


Spor 1.12.2016 17:09:25 305 0

Belediye Başkanı Salih Hızlı, stadyum inşaatındaki son gelişmeleri bildirdi

Konu hakkında bugün Akhisar Arena Stadyum inşaatı içerisinde CHP Manisa Milletvekillerinin de katılımı ile bir basın açıklaması yapılmıştı.

Bugün saat 15.00´de başlayan Akhisar Belediyesi Aralık ayı olağan meclis toplantı sonrası CHP Grubu Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı´ya bir önerge sunarak sözlü olarak stadyum inşaatının son durumunu istedi.

Bunun üzerine söz alan Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı stadyum inşaatını son durumu hakkında Belediye Meclis Üyelerine bilgiler aktardı.

İlk olarak stadyum inşaatı sürecine değinen Belediye Başkanı Salih Hızlı; ?Stadyum ihalesini fesh ettikten sonra yeni bir süreç başladı. Bu stadın devam etmesi gerekiyordu ve ya biz yapacaktık yada Gençlik ve Spor´a devredecektir. Bu iki alternatiften birinci önceliğimiz maddi anlamda bize yük olmasın diye Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğüne devredelim demiştik ve burada meclisimiz sağolsun karar ile ilgili olumlu bize karşılık vermişti. Buranın devri ile gidip bakanımız ile görüştük ve prensip olarak buna sıcak baktı. Bununla ilgili her türlü yardımı yapmaya hazır olduklarını söyledi. Ama tabi bu arada yürüyen süreçler gündeme girdi, bürokrat arkadaşlarla görüştük. Bu arada 15 Temmuz gibi çok vahim bir olayı yaşadı ülkemiz. Bunu da bir mazeret olarak söylemek zorundayım, bunun da bir aksaklık sebebi olduğunu söyleyeyim. Fakat bu süre içerisinde eski protokolümüz vardı biliyorsunuz, daha önce Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğümüz ile yaptığımız protokolü meclis kararımıza istinaden iptal etmiştik. Şuanda bir yol haritası düşünüldü ve yine o meclis kararı doğrultusunda ekspertizler hazırlanacak bu alanla ilgili yaptığımız iş ve bizim onlara verdiğimiz alan ile ilgili ekspertizler hazırlanacaktı ve o sonuçlar geldi. Tekrar biz genel müdür ve bakanımızın olduğu bir toplantıda müzakere yaptık, ekspertiz raporları ile ilgili bürokrat arkadaşlarımızın bazı çekinceleri oldu. Ekspertiz raporunda bizim verdiğimiz yer ve harcadığımız para gibi meselelerde bir şey oldu. Sonra dedik ki biz finansman ayırmamak kaydıyla finansmanının Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapılması kaydıyla bize tekrar bir öneri sunuldu. Dediler ki ne kadar harcama yapacaksınız, onun üzerinden sizle bir anlaşma yapalım, size biz parasını verelim siz stadını yapın. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü de eski stadyum alanı içinde bizim önereceğimiz proje kapsamında tekrar düzenleyeceklerini ilettiler. Bakanlık ile konuştuğumuz en son görüşme buydu.

ÜÇLÜ PROTOKOL EŞLİĞİNDE STADYUM YAPILACAK

Muhtemelen Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Toto Teşkilatı ve Akhisar Belediyesi üçlü bir protokol ile Akhisar Belediyesinden para harcanmamak kaydıyla geri kalan kısmının Akhisar Belediyesi tarafından ihalesinin yapılması ve parasının bu üçlü protokol çerçevesinde bize verilmesi ve stadın bitirilmesidir. Eski stadyum alanının da hemen akabinde Akhisar Belediyesinin oluşturabileceği yeni bir proje ile mülkiyeti Gençlik ve Spor Bakanlığına kalmak kaydıyla yine onların da destekleri ile burada yeni bir alan oluşturulacaktır? dedi.

Şuanda stadyumun yaklaşık maliyetinin hesapladığını kaydeden Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Gençlik ve Spor Bakanlığına ulaştırılan maliyet rakamı doğrultusunda hakkedişleri ödemek kaydıyla bir mutabakat yaptıklarını belirtti.

STADYUM TAKVİMİ

Belediye meclis üyelerine bilgi veren Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı stadyum ile ilgili takvimi ise şöyle sıraladı; ?2017 yılı Ocak ayında ihaleyi yapmak istiyoruz. Bu ihalenin de yönetimini belirleme çalışmalarımız sürüyor. Şuanda ise teklif alma usulü ile bir ihaleyi yapmayı planlıyoruz. Bunları dahilinde şuanda takvime baktığımız da stadyumu Ağustos ayı içerisinde 2017-2018 sezonuna yetiştirmeyi planlıyoruz? dedi.

(BG)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ