Bıçak Sırtı” Adlı Tiyatro İlgi İle İzlendi

Akhisar Sanat Dostlarrı Derneğinin düzenlediği Bıçak Sırtı” adlı tiyatro ilgi ile izlendi.


Kültür/Sanat 22.05.2015 10:06:48 1985 0

 Bıçak Sırtı” Adlı Tiyatro İlgi İle İzlendi

Akhisar Sanat Dostlarrı Derneğinin düzenlediği Bıçak Sırtı” adlı tiyatro ilgi ile izlendi. Akhisar Sanat Dostları Derneğinin  (ASDER) düzenledi Akhisar Belediyesinin desteklediği Bıçak Sırtı adlı tiyatro Akhisar şehir sinemasında oynandı. Yıldıray Şentürk'ün yazdığı Cevdet Ercan'ın yönettiği tiyatroda Zühre Üzer, Cevdet Ercan, Dokukan Solmaz, Ahmet Arslan, Serkan Polat, Melih Burma, Görkem Oynar, Fulya Tiryaki, Özge Barşboğa,Ebru YAPICI, Büşra Ayva, Asiye Meral Ertem, Mehmeyt kaya sahne aldı. Oyununda ışıkta Ufuk Ergin, Sahne Tasarımda Halit Boztepe, Sahne Amiri Ezgi Kütük, perdede Ali Söyler, Müzik Kumandada Haydar Şenkaya görev aldı.

 2 perde halinde dram olan oyundan sonra konuşan ASDER Yönetim Kurulu üyesi Uğurcan Zambak Değerli misafirler, DEĞERLİ Sanat Dostları, Akhisar Sanat Dostları Derneğimizin Düzenlemiş olduğu Yıldıray Şentürk'ün yazdığı, Cevdet Ercan'ın yönetmenliğini yaptığı ailesinden okulundan, çevresinden, kaynaklanan sorunların çıkmazına giren bir gencin dramını anlatan Bıçak Sırtı” adlı oyunumuzu izledik. Yıllar önce yazılan bu oyunda anlatılmak istenenler farklı boyutlarda da olsa günümüzde hala yaşanmaktadır.  Hatta Daha da içler acısı bir durumda.  Gençleri anlamak ve gençlerin sorunlarını çözmek için en büyük iş ailelere ve eğitimcilere düşmektedir.  Özellikle günümüzde tüketici değil de üretici sanat konusunda yetenekli ve sağlıklı gençler yetiştirmek hepimizin görevi.

 Bu yüzden ilk olarak ailelerin eğitimcilerin eğitilmesi gerekir. Oyunda verilmek istenen mesaj amacına ulaşır. Bu oyunumuzun sahnelenmesinde rol alan bütün oyuncularımıza ve yönetmenimize teşekkür ve tebrik  ediyoruz.  Aynı zamanda oyunun gerçekleşmesinde emeği geçen ışıkta Ufuk Ergin, Müzik kumanda da Haydar Şenken'a , sahne amirliğinde Ezgi Kütük'e sahne tasarımında Halit Boztepe'ye Grafik tasarımda Eylül Kurtcebe'ye Salon Görevlisine, katkılarından dolayı Akhisar Belediyesine, özverili gayretlerinden dolayı dernek yönetimimize, Altı eylül Ticaret Borsası İlk Öğretim müdürü İsmail Yalptur'a Milli Eğitim personeline Teşekkür ediyoruz” dedi. ASDER Dernek başkanı Hülya Arıcı Cap'ta yaptığı teşekkür konuşmasında Yönetmenimize ve oyunculara teşekkür ediyorum. Ben kendim sahneye çıktığımda heyacanlanıyorum ama bunlar hiç heyecanlanmadan çalışmaları dahi özveri ile yaptılar. Ben tekrar teşekkür ediyoruz” dedi.

 Başkan Arıcı Çap oyunculara katılım belgesi ve karanfil hakdim etti yönetmen Ercan' a da dernek adına plaker verdi. Tiyatroyu izlemeye gelen Akhisar kent konseyi Başkanı Pınar Güneyde oyunun yönetmenine çiçek takdim etti. Diğer taraftan Atatürk Düşünce derneği gençlik kolları başkanı Bahattin Yılmazoğluda çiçek takdim etti.

 


Haber Kaynak : ERHAN ÇELİK