Bir Damla Kan Hayat Kurtarır

Eski Belediye binası önüne gelen Kızılay Tır kan bağışında bulunan gönüllü bağışcılardan kan aldı.


8.02.2017 15:46:48 338 0

Bir Damla Kan Hayat Kurtarır

Eski Belediye binası önüne gelen Kızılay Tır kan bağışında bulunan  gönüllü  bağışcılardan kan aldı. Manisa Kızılay Kan Merkezi Doktoru Çağdaş Obalı, hemşireler, Nurdan Uçkun, Cansu Yılmaz, ulaşım görevlileri  İsmail Alver ve Türker benli ile  brlikte görev yaptılar. Akhisar`a gelen Kızılay  Kan Bağış Tır`ı, Akhisar Belediye eski binası önünde vatandaşlardan ilk olarak alınan kan ile grubu ve kan sayımı sonrası tansiyon konrolü de yapılarak uygun olandan kan alımını gerçekleştiriyorlar.

             Manisa Kızılay Kan Merkezi doktorlarından Dr. Çağdaş Obalı "18?65 yaş arası önemli bir problemi bulunmayan ve vücut ağırlığı 50 kg`ın üzerinde olan ve bağışta bulunmak isteyen herkesten kan alıyoruz. Bağışlar arasında üç ay arayla senede dört kez kan bağışlanabilir. Kan verme süresi yaklaşık yarım saattir.

Bizler kan bağışında bulunacak kişilerden 1 ünite yani 450 ml alıyoruz. En önemli dikkat çeken konu ise B ve C tipi sarılık geçirenler hiçbir zaman kan bağışında bulunamazlar. Kan bağışının bilimsel olarak kanıtlanmış bir tür yan etkisi yoktur. Bundan dolayı vatandaşlarımızı sağ duyulu olmaya  ve Türkiyede her zaman yangın,Sel, Deprem gibi afetlerde vatandaşın yanında olan  Trafik kazasında Dilaliz hastasında ve hatta bir çokkan ihtiyacına cevapverecek olan Türkiyenin ihtiyacıolan kan için Akhisar Halkını kan Bağışına davet ediyorum. Allaha Şükürler olsunki geçtiğimiz günlerde  havaların soğuk olması  nedeni ile düşüşe geçen kan stoklarıda   havaların normal seyretmesi nedeni ile normal seviyeye doğru çıkıyor. Ancak bu sevilerin daha da artmasını talep ediyoruz. Çünkü kan her zaman ihtiyaç bir damla kan bağışı hayat kurtarır. Gönüllü kan bağışcımız çoğaldıkça stoklarımız artar buda her zaman kana ihtiyaç duyan ve kana ihtiyacı olan vatandaşılarımıza hızlı bir şekilde ulaştırılır. Bir gün bizimde bu kana ihtiyacımız olabilir buda unutulmamalıdır  " dedi.

 


Haber Kaynak : ERHAN ÇELİK