BİR PROJEDE DAHA SONA GELİNİYOR

Akhisar Halk Eğitimi Merkezinin, Romanya Berbesti´deki Asociatia-Culturala ?Stanful Ioan Botezatorul? kurumunun koordinatörlüğünde 2017 yılından beri yürütmekte olduğu 2017-1-R001-KA202-037394 kodlu ?BETTER BAKERS READY for an European Market? Erasmus+


Gündem 1.06.2019 13:24:22 1284 0

BİR PROJEDE DAHA SONA GELİNİYOR

Akhisar  Halk  Eğitimi Merkezinin, Romanya Berbesti´deki Asociatia-Culturala ?Stanful Ioan Botezatorul? kurumunun koordinatörlüğünde 2017 yılından beri yürütmekte olduğu 2017-1-R001-KA202-037394 kodlu ?BETTER BAKERS READY for an European Market?  Erasmus+ projesinde sona yaklaşılıyor.

Projeye ortak diğer ülkelerin mesleki eğitim veren kurumları İtalya´nın Campobasso şehrinden EURELATIONS GEIE, Letonya´nın Riga şehrinden SIA ?Manteifels projekti?, Yunanistan´ın Atina şehrinden Ariadne, Slovenya´nın Lendava şehrinden Ljudska univerza  Zavod za  izobrazevanje odraslih in mladine Lendava ve Romanya´nın Sibiu şehrinden SC TECHNOG SRL´dır.

Proje  kapsamında ortak alınan başlıca hedef fırıncılık sektöründe son teknoloji ekipmanların kullanılmasını teşvik eden, innovatif yaklaşımlarla teori ve pratikte daha donanımlı ve kalifiye personelin yetişmesi için özel veya kamu kurumlarında bu alanda eğitim alan kişilerin yetişmesine olanak sağlayan modifiye edilmiş örnek bir müfredat ortaya koymaktır. Bununla birlikte ortaya çıkarılacak diğer proje ürünleri ise tüm ortak ülkelerin eğitim noktasında temel aldıkları müfredat içeriklerinin detaylı kıyaslanması neticesinde Fırıncılık eğitmenlerinin kullanabileceği bir metodoloji el kitabı ve Fırıncılık eğitimi alan kursiyerlerin kullanabileceği pratik bir (miniguide) kılavuz kitaptır. Projenin tanıtımına ilişkin http://betterbakers.eu/ adında bir internet sitesi ve ortaklar arasında yapılan çalışmaların paylaşımı, aktif fikir alışverişi ve haberleşmenin sağlanabilmesi için de bir internet platformu aktive edilmiştir.

Yaygınlaştırma faaliyetleri noktasında, proje  paydaşı sayılan kurumumuzda eğitim alan kursiyerlere, eğitmenlere ve bazı ilgili sektör çalışanları ve yöneticilerine, projenin gerçekleştirmiş olduğu amaçlar ve varılacak olan hedefler noktasında gerekli bilgilendirme yapılmaktadır.

Proje ortak ülkelerinden Romanya´da geçen sene itibariyle, biri eğitmen eğitimi biri de proje yürütücülerinin eğitimi olmak üzere iki kez ?Learning/Training Activitiy? adı altında onar günlük eğitim aktivitelerine katılım sağlanmıştır. Diğer ortak ülkelerden İtalya ve Yunanistan´da da (Transnational Project Meeting) proje toplantıları başarıyla gerçekleştirilmiştir. Kurumumuz ayrıca proje kapsamında 2019 Nisan ayında Romanya´nın Arad şehrinde yapılan Gastropan Gıda Fuarına da katılım sağlamıştır. Söz konusu uluslararası hareketlilik aktivitelerine kurumumuzu temsilen İdareciler ve öğretmenler katılmışlardır.

2018 Aralık ayında Akhisar´da ev sahipliğini yaptığımız proje toplantısının bir sonraki ayağı Slovenya´nın Lendava şehrinde Haziran ayı itibariyle gerçekleştirilecektir. Projeye ilişkin son toplantı Temmuz ayında Letonya´nın Riga şehrinde düzenlenerek proje tamamlanacaktır.

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ