Birlik Haber Sen, Darbe Girişimini Kınadı

Akhisar´da Birlik Haber Sen darbe girişimiyle ilgili olarak basın açıklamasında bulundu.


Gündem 21.07.2016 15:53:07 315 0

Birlik Haber Sen, Darbe Girişimini Kınadı

Sendika tarafından tüm yurt genelinde düzenlenen basın açıklaması nedeni ile Akhisar Birlik Haber Sen temsilcisi de darbe girişimiyle ilgili açıklama yaptı. Akhisar Birlik Haber Sen temsilcisi Asım Damar, yaptığı açıklamada istisnasız her darbenin bir cinayet olduğunu vurgulayarak ?Her darbe milli iradeye, vatanına, milletine karşı ihanettir. Bu güne kadar yaşadığımız darbelerin hiçbiri de 15 Temmuz´daki darbe girişimi kadar alçakça, şerefsizce ve haysiyetsizce olmamıştır. Hiçbir darbe, manevi değerlerimizi sömüren, tasması başkalarının elinde olan söz hoca kılıklı bir hain tarafından yönetilmemiştir. Hiçbir darbe, halkına karşı silah çekmemiştir. Hiçbir darbe, havadan halkını bombalamamış, halkının üzerinden tankla geçmemiştir. Milletin iradesini temsil eden ve milletin evi olan Türkiye Büyük Millet Meclisine bomba yağdırmamıştır. Bunları Polatlı´ya kadar gelen düşman orduları bile yapmamıştır. Fakat asker kılığına girmiş, beyinleri haşhaşla uyuşturulmuş cani teröristler ve üst akılları 15 Temmuz Cuma günü bu millete tarifsiz acılar yaşatmışlardır. Bu darbeye yeltenen FETÖ terör örgütünün elebaşını ve beyinleri ele geçirilen, bunlara yardakçılık yapan haysiyet yoksunlarını lanetliyoruz. 15 Temmuz Cuma gecesi milletin bağımsızlığını, namusunu korumak için sokağa çıkan, tankların önünde birer kahraman olarak dikilen, mübarek kanlarıyla bayrağının hürriyetini, milletinin istiklalini muhafaza eden şehitleri rahmetle, minnetle anıyorum. Allah mekânlarını cennet, kabirlerini pir-i nur eylesin. Yaralı kardeşlerimize Allahtan acil şifalar diliyoruz. Milli iradeyi teslim almak isteyenler karşısında sokağı teslim alan aziz milletimizi de minnetle şükranla selamlıyor ve buradan 7´den 70 sokaklarda olan bütün vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum.
Darbe karşısında dirayetli ve dik duruşlarından dolayı Cumhurbaşkanımız ve Başkomutanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan´a, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanımız Sayın İsmail Kahraman´a, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım´a siyasi partilerin genel başkanlarına, Meclis gruplarına, Emniyet teşkilatımıza her biri birer Alparslan, birer Fatih, birer Selahaddin Eyyubi olan polislerimize, Peygamber ocağının evlatları olan Türk Silahlı Kuvvetlerinin, vatanını, milletini, bayrağını seven, demokrasiye gönülden bağlı, her subayına, astsubayına, uzman er, erbaş ve erlerine şükranlarımızı sunuyorum. Dünyaya örnek olacak bir duruş sergileyen basın yayın organlarına, medya temsilcilerine, sivil toplum örgütlerine, sabaha kadar kesintisiz ezan ve sala okuyan imamlarımıza, seccadelerinin başında dua eden kardeşlerimize teşekkür ediyorum.
Türkiye Cumhuriyeti bize altın tabak içinde sunulmadı. Türkiye Cumhuriyeti Devletini acıyla, kanla, gözyaşıyla kurduk. Bu devleti kurmak için ecdadımız ateşle imtihan oldu. Çanakkale´de, Kurtuluş Savaşında binlerce vatan evladı kanlarını canlarını verdiler. Devlet kurmak için verdiğimiz mücadele, bütün dünyanın saygısını kazandı. Mazlum milletlere örnek bir devlet kurduk. Dedelerimizin bizlere canlarıyla emanet ettiği bu devleti de ebediyete kadar kanımızın son damlasına kadar savunmaya hazırız.
Bizim Peygamber ocağı olarak gördüğümüz, milletimizin göz bebeği Türk Silahlı Kuvvetlerinin içine girmiş bir grup vatan haini, şerefsizler ülkemizi ve milletimizin iradesine, yine milletin parasıyla alınan uçaklarla, helikopterlerle, mühimmatlarla kast etmeye kalkışmışlardır. Bu hainlerin mensubu olduğu FETÖ terör örgütü üyeleri yıllarca devletimizin kurumlarına sızmış ve ele geçirmeye çalışmışlardır. Binlerce Fakülte Mezunu, yüzlerce yüksek lisans mezunu insanın hayatlarını, geleceklerini ve ekmeklerini gasp eden soru hırsızları bütün devlet kurumlarına olduğu gibi TRT´ye de sızmışlardır. Her şerde bir hayır vardır. Darbeye karşı tek vücut olan milletimiz, ülkemizi, TRT´mizi ve kurumlarımızı bu vatan hainlerinden temizleyecek inşallah. TRT ülkemizin en güzide kurumlarındandır ve bu milletin sesidir. Asker forması altına sığınmış FETÖ terör örgütü mensupları bu kurumumuzda korsan bildiri yayınlayarak, bu ekranları karartmaya kalkışmışlardır. Şimdi sıra TRT´mizi FETÖ terör örgütü mensuplarından temizlemeye gelmiştir. İçeride bulunan bu örgüt mensupları da tek tek deşifre edilerek milletin emeğiyle, alın teriyle yayın yapan bu kurumdan tamamen temizlenecektir. Bundan sonra hiç kimse, milletin iradesine karşı, bu milletin sesini kesmeye ve bu milletin ekranlarını karartmaya cesaret edemeyeceklerdir.

Bizler Birlik Haber-Sen Yönetim Kurulu olarak, FETÖ terör örgütü bir avuç cuntacılarının TRT´yi işgal ederek korsan bildiri yayınladıklarını duyduğumuz anda gerek mesajla, gerekse sosyal medya ağlarını kullanarak bütün teşkilatlarımızı harekete geçirdik. Yönetim Kurulu Üyeleri, teşkilatımız ve yüce halkımızla TRT Genel Müdürlüğüne gelerek FETÖ terör örgütü üyelerini polislerimize teslim ettik.

Aynı zamanda 81 ilde bulunan bütün teşkilatlarımıza meydanlara inip demokrasiye sahip çıkma çağrısında bulunduk. Bu çağrımızı alır almaz meydanlara inerek, can siper hane demokrasi nöbeti tutan ve tutmaya devam eden bütün teşkilatımıza ve üyelerimize teşekkür ediyor, onlarla gurur duyuyoruz. Bu topraklardan FETÖ terör örgütünü sökülüp atılana kadar oturmayacağız.

Demokrasiye, özgürlüğe ve millet iradesine kendi çıkarları çerçevesinden bakan Avrupa Ülkeleri ve ABD, bir kez daha ikiyüzlülüğünü göstermiştir. Bu ikiyüzlüler günlerce yapılan darbe girişimini kınamamışlar ve darbe girişimini meşrulaştıracak kılıflar uydurmaya çalışmışlardır. Amerika, Fransa, İngiltere, Almanya ve birçok batı ülkesi, insanların demokratik hakları olan eylemlerde bile insanlara ateş ederek, sokak ortasında katliam yapıyor. Amerika kendi vatandaşları olan siyahileri, tenlerinin renginden dolayı katlediyor ve onlara soykırım uyguluyor. Bunca vahşiliği ve insanlık dışı hareketleri yapan ABD ülkemizde insanlarımızı katleden, vatanımızın ve milletimizin bütünlüğüne kast eden FETÖ terör örgütü elebaşını saklamakta. Bununla da yetinmeyip iade etmemek için, bütün olayların ortada cereyan etmesine rağmen o haysiyetsiz ve şeref yoksunu elebaşını bize vermemek için yazılı belge istemekte. Irak´ı varsayımlar üzerinden işgal eden ABD kendiyle çelişmektedir. Dinimizi ve milletimizi sömüren o hain FETÖ lideri bir an önce ülkemize iade edilmelidir. Sözlerime son verirken, darbe karşısında kahramanca duran yüce milletimize şükranlarımızı sunuyorum. Demokrasi şehitlerimize Allah´tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Diyoruz ki, inadına demokrasi, inadına milli irade, inadına barış, inadına kardeşlik? ifadelerini kullandı.


Haber Kaynak : ERHAN ÇELİK