Bosnalı ve Akhisarlı öğrenciler buluştu

Boşnakların, Orta Bosna´da Kraula, Prusac kasabaları ve Ajvatovica dağında her Haziran ayının içerisinde bu yıl 507´ncisi kutlanacak Ayvaz Dede Şenlikleri ile kardeş festival olan 558. Çağlak Festivali kapsamında Akhisar Belediyesi´nin konukları olarak ge


Gündem 18.05.2017 15:26:50 1011 0

Bosnalı ve Akhisarlı öğrenciler buluştu

Boşnakların, Orta Bosna´da Kraula, Prusac kasabaları ve Ajvatovica dağında her Haziran ayının içerisinde bu yıl 507´ncisi kutlanacak Ayvaz Dede Şenlikleri ile kardeş festival olan 558. Çağlak Festivali kapsamında Akhisar Belediyesi´nin konukları olarak gelen Bosnalı öğrenciler, Akhisarlı öğrenciler ile buluştu.

Ayvaz Dede İmam Hatip Ortaokulu´nu ziyaret eden tercümen Enisa Hadzagiç eşliğinde Travnik Elçi İbrahim Paşa Medresesi Müdürü Dzevdet Şoşiç, Felsefe Öğretmeni Armin Yaşareviç, Arapça Öğretmeni Lejla Poça, Matematik Öğretmeni Admita Karaca ve 15 koro öğrenciyi okul müdürü Yıldırım Bayır, öğretmenler ve öğrenciler karşıladı.

Bosna-Hersek, Travnik´de bulunan Elçi İbrahim Paşa Medresesi öğrencileri, Akhisar Ayvaz Dede İmam Hatip Ortaokulu bahçesinde düzenlenen tören ile ilahi okudular. Travnik Elçi İbrahim Paşa Medresesi Müdürü Dzevdet Şoşiç, Akhisar Ayvaz Dede İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerine seslenerek ?biz Elçi İbrahim Paşa Medresesinde gelen koro ekibiyiz. Biz sizlere 3 ilahi söyleyeceğiz, bir tanesi Boşnakça iki tanesi de Türkçe olacak. Misafirperverliğiniz için teşekkür ederim, umarım çok beğeneceksiniz. Sizleri de Bosna´da medresemiz konuk etmek isteriz? dedi.

Program sonunda Okul Müdürü Yıldırım Bayır, günü anısına koro adına Travnik Elçi İbrahim Paşa Medresesi Matematik Öğretmeni Admita Karaca´ya çiçek takdim etti. Program sonunda her iki ülke öğrencileri de hatıra fotoğrafı çektirerek özellikle organizasyonu düzenleyen Akhisar Belediyesi´ne teşekkür etti.

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ