BU GECE MİRAÇ KANDİLİ

Bütün İslam alemi bu akşam Miraç kandilini kutlayacak.


Gündem 2.04.2019 11:11:41 1227 0

BU GECE MİRAÇ KANDİLİ

Bütün İslam alemi bu akşam Miraç kandilini kutlayacak. Bu  akşam dualar ve ibadetler ile kutlanacak olan Miraç kandili ile ilgili olarak Miraç Kandilinde ne yapmalıyız diye ve Miraç Kandilinin önemi hakkında görüştüğümüz Akhisar İlçe Müftüsü Mahmut Sami Türkmenoğlu Miraç kandilini öyle anlattı.

?02 Nisan 2019 Salı günü Çarşambaya bağlayan gece  Sevgili Peygamber´imize ilahi bir lütuf ve ihsan olarak yaşatılan mukaddes bir yolculuğun ve manevi bir yükselişin ifadesi olan Miraç Kandilidir.

Peygamber Efendimiz (sav)´in insanlığı İslâm´a davet sürecinin en zor yıllarında bir gece Mescid-i Aksâ´ya, oradan da semaya yaptığı pek çok ilahi hikmet, sır ve bereketi içinde barındıran bu yolculuk, Peygamber Efendimiz (sav) için zaman ve mekânın sahibi Yüce Mevlâ´nın sonsuz kudretini müşahede etme vesilesi olmuştur. Nitekim İsra suresinin ilk ayetinde bu kutlu yolculuğun ilk aşaması şöyle dile getirilmektedir: ?Kendisine ayetlerimizden bir kısmını gösterelim diye kulunu (Muhammed´i) bir gece Mescid-i Haram´dan çevresini bereketlendirdiğimiz Mescid-i Aksa´ya götüren Allah´ın şanı yücedir. Hiç şüphesiz o, hakkıyla işitendir, hakkıyla görendir.?

Sevgili Peygamberimiz (sav) Miraçtan bize üç büyük hediyeyle dönmüştür. Birincisi, günde beş defa Rabbimizle buluşma imkânı veren ?müminin miracı? namaz; ikincisi, Bakara Suresinin son ayetleri ve üçüncüsü ise tevhid inancına sahip olan herkesin ebedi kurtuluşa ereceği müjdesidir.

Miraç bizlere, Cenab-ı Hak´kın kullarını sevgi ve rahmet gözüyle görebilme imkânı sunar.

Dua da bir miraçtır ve dua Allah ile kul arasında yüksek bir bağdır; insanın bu dünyadaki yalnızlığını gideren en büyük buluşmadır. Bugün, duaya her zaman olduğundan daha fazla ihtiyacımızın bulunduğu bir anı yaşıyoruz. Gönül Coğrafyamızda yaşanan elim olaylar, ülkemizin bütünlüğüne yönelen tehditler ve en önemlisi son aylarda bu mübarek vatanın bütünlüğü, aziz milletimizin birlik ve beraberliği için canlarını Allah için veren kahraman şehitlerimiz için dua ve niyazı hiçbir zaman dilimizden düşürmemeliyiz. Allah´ın sonsuz merhametinin kapısını dua ve niyazla çalmak için Miraç Gecesi´nin büyük bir imkân olduğunu unutmamalıyız.

Bu duygularla, başta Akhisar´ımız olmak üzere ülkemizde ve dünyada yaşayan bütün Müslümanların Miraç kandilini tebrik ediyor, bu mübarek gecede Cenab-ı Hakk´a açılan ellerin ve yapılan duaların, bütün İslam âleminin birlik, dirlik ve beraberliğine, insanlığın hidayetine vesile olmasını Yüce Allah´tan niyaz ediyorum.?dedi Miraç Kandili nedeni ile Akhisar Selçikli mahallesinde program düzenlendi. Selçikli mahallesi camiinde Miraç kandili Kur´an-ı Kerim Tilaveti ilahiler ve dualar eşliğinde kutlanacak.

 

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ