Bu Şehir Üniversiteyi Hak Ediyor!

Akhisar Kent Konseyi Kadın Meclisi´nin çabalarıyla bu yıl ikincisi düzenlenen Yöresel Ürünler Festivali Şehit Necdi Şentürk Parkı içerisinde açıldı.


Gündem 23.11.2016 15:48:29 341 0

Bu Şehir Üniversiteyi Hak Ediyor!

Akhisar Kent Konseyi Kadın Meclisi´nin çabalarıyla bu yıl ikincisi düzenlenen Yöresel Ürünler Festivali Şehit Necdi Şentürk Parkı içerisinde açıldı.

Geçtiğimiz yıl ilki yapılan festivalin Kadın Meclisi´nin yoğun çabaları üzerine bu yıl ikincisi gerçekleştirildi. ?Bu şehir senin, bu şehir sensin, şehrini sev!? sloganı ile yola çıkan Kadın Meclisi, festival alanında kurdukları standaları ile geliri Akhisar Üniversite Yaptırma ve Yaşatma Derneği´ne bağışlanmak üzere destek olmaya devam ediyor. Açılışta konuşan Kadın Meclisi Başkanı Pınar Güney, Akhisar´ın 4 yıllık bir fakülteyi hakettiğini belirterek ?Bizim bu yıl Akhisar Kadın Meclisi olarak Yöresel Ürünler Festivali´nde ikinci bulunuşumuz. Geçen yıl ki festivalde kadına karşı şiddeti önleme konusunu ele alarak bir hafta- 10 gün boyunca  Akhisar´ın bir kadın konuk evine ihtiyacı olduğunu dile getirdik. Bu yıl Üniversite Yaptırma ve Yaşatma Derneği ile birlikte  standımızın bir hafta- 10 günlük etkinliğini planlıyoruz. Bu şehir 4 yıllık fakülteyi hakediyor. Bu şehirde yaşıyan insanların en az bizler kadar bu fakülte için caba sarfetmesi gerekiyor. Bu şehrin kalkınması, öğrencinin, esnafın, işçinin, çiftçinin, memurun kalkınmasıyla olur. Öğrencinin şehrimize gelmesinin hem ekonomik hem de sosyal olarak faydasını yaşamak bize nasip olur inşallah. Biz protokol üyeleriyle, gerek kaymakam beyle gerekse vekilimizle yaptığımız istişareler doğrultusunda yakın zamanda bu çabalarla bitireleceği desteği ve garantisini aldık. İnşallah bizim yaptığımız çalışmalar da bir nebze de olsa bu güzel hanımlar ve buraya katılan gönül veren kişilerle birlikte amacına ulaşır. Katılımınız için çok teşekkür ederim. İnşallah bu görevi 1 haftalık süreçte layıkıyla yerine getirmeye çalışacağız? ifadelerini kullandı.

EVİŞ;39 İLDEN BÜYÜK AKHİSAR, ÜNİVERSİTEYİ HAK EDİYOR

Akhisar İlçe Müftüsü Yusuf Eviş ise stand açılışının ardından yaptığı konuşmada ?Türkiye´nin 39 tane İlinden büyük bu İlçe üniversiteyi hak ediyor. İnşallah hayırlısı olur. Bizde kurum olarak elimizden ne geliyorsa destek vermeye hazırız? dedi.

ŞAHİN; AKHİSAR´IN DOKUSUNA ÜNİVERSİTE GEREKLİ

CHP Akhisar İlçe Başkanı İsmail Şahin ise ?Akhisar hem ekonomik konumuyla hem sosyal yapısıyla hem de coğrafi konumuyla üniversiteyi çoktan hak eden bir kent. Bu güne kadar olmayışını Akhisar´ı yönetenlerin eksikliği olarak düşünüyorum. Akhisar´ın dokusuna mutlaka bir üniversite gerekli; çünkü Akhisar hep ilkleri gerçekleştirmiş bir ilçe. Uzun yıllar hep il olacak diye tevatür yayıldı. Bu anlamda üniversite olmasını çoktan hak etti; ama bizlerin büyük eksikliği olduğuna inanıyorum. Eğer mücadele verilirse Akhisar, üniversitesine kavuşur? dedi.

GÜRAL;HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERECEĞİZ

Akhisar Manavlar ve Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Mustafa Güral; ? Oda olarak Kent Konseyi ve Kadın Meclisi´ni tamamıyla yürekten kutluyoruz. Önümüzde güzel bir süreç var. Akhisar Üniversitesi olarak yapılacak olan her türlü destekte Pazarcılar Odası olarak biz destek vereceğiz. Akhisar´ın üniversite için desteklerini bekliyoruz? diye konuştu.

İZMİRLİOĞLU; DESTEKLERİMİZ DEVAM EDECEK

Türkiye Yardım Sevenler Derneği Akhisar Şubesi Başkanı Nursel İzmirlioğlu ise konuşmasında ? Biz bu dernek kurulduğu zaman 3 yıl önce 10 bin TL bağış yaptık. Fakat daha sonra çalışmalar durdu. Şimdi tekrar bu faaliyetlerin başlamasından dolayı çok mutluyuz. üniversitenin kurulması için desteklerimizi devam ettireceğiz. Çünkü Üniversite bu şehre çok gerekli? ifadelerine yer verdi.

ALHAT; AKHİSAR´I BÖYLE GÖRMEK HARİKA

Akhisar Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Alper Alhat; ?Akhisar´ı böyle iç içe görmek çok harika oldu. Akhisar´da bu tarz yapılan organizasyonlardan dolayı büyük mutluluk duyuyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz? dedi.

OKTAY; AKHİSARLILARIN ÜNİVERSİTEYE SAHİP ÇIKMASI ÖNEMLİ

MHP İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Av. Osman Oktay; ? Üniversiteye bütün Akhisarlıların ve özellikle bayanların sahip çıkması bizim için çok önemliydi. Üniversite Yaptırma ve Yaşatma Derneği´nin üyesi olarak bunu tabana yaymaya çalışıyoruz. Kadınlar ve kadın dernekleri bu konuda çok duyarlı davrandılar. Park içindeki serginin bütün halkımıza yayılmasını ve bunun Üniversite alanında da inşaat olarak büyümesini diliyoruz. Eğitimin şehrimize neler katacağını ve esnafımıza getirilerini biliyoruz. Burada katkısı olan bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum? dedi.

KAHRAMAN; ÇABALAR YERİNİ BULACAKTIR

Akhisar´a güzel bir fakülteye kazandıracaklarının altını çizen Kent Konseyi Başkanı Hüsnü Kahraman; ?Bu festivalde Kadın Meclisimiz eksik olmasın gayet iyi çalışıyor. Şehrimizde kurulacak olan üniversitenin ilk ayağı olan fakültenin yapımına katkı sağlamak için çaba sarf ediyorlar. İnanıyorum ki çabaları yerini bulacaktır ve Akhisar´ımıza çok güzel bir fakülte kazandıracağız. Bu konuda belediyemizin de özel ve ciddi gayretleri var. Herkes elinden gelen gayreti göstererek şehrimizde fakülte yapılacak? dedi.

Geliri Akhisar Üniversite Yaptırma ve Yaşatma Derneği´ne bağışlanacak olan İkinci Yöresel Ürünler Festivali´nde Kadın Meclisi´nin standının açılışına Akhisar Kent Konseyi Başkanı Hüsnü Kahraman, Kadın Meclisi Başkanı Pınar Güney, Akhisar İlçe Müftüsü Yusuf Eviş, CHP Akhisar İlçe Başkanı İsmail Şahin, CHP Akhisar yönetim kurulu üyesi Muhasebeci Hüsnü Erer, Erol Boşnak, Akhisar Pazarcılar Odası Başkanı Mustafa Güral, İlçe Gençlik ve Spor Müdür V. Dilek Yılmaz, Ticaret Borsası Baikanı Alper Alhat, Yapı Sanatları Esnaf Odası Başkanı Tahir Memişler, Marangozlar Odası Başkanı Hüseyin Güleç,  Yardımsevenler Derneği Başkanı Nursel İzmirlioğlu, Muhtarlar Derneği Başkanı İhsan Gümüş ve mahalle muhtarları, Kadın Meclisi üyeleri katıldı.

 Açılış sonrası ?üniversite hatırası? önünde fotoğraf çekilen konuklar Başkan Güney´den festival ve stand hakkında bilgi aldı. 31 Kasım´a kadar devam edecek festival Kadın Meclisi standı 1 hafta boyunca faaliyet gösterecek.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ