BURALARA KOLAY GELİNMEDİ

Akhisarspor´un ilk yarıdaki performansının da konu edildiği Engin Akyüz ile konuşuYORUM´da; amatörden, UEFA Avrupa Ligi´ne uzanan yolculuğun yansımaları anlatıldı.


Gündem 4.01.2019 12:38:50 1259 0

BURALARA KOLAY GELİNMEDİ

Akhisarspor´un ilk yarıdaki performansının da konu edildiği Engin Akyüz ile konuşuYORUM´da; amatörden, UEFA Avrupa Ligi´ne uzanan yolculuğun yansımaları anlatıldı. Akhisarspor eski başkanı H. İbrahim Doğan ve Akhisarspor Eski Teknik Direktörü Memiş Büyük başarıları ile efsane olan Akhisarspor´u anlattılar.

Akhisarsporun amatör liglerde yakaladığı birlikteliği, beraberliği, yıllarca devam ettirdiğini anlatan Halil İbrahim Doğan, bu başarı  öyküsünü anlatarak, şimdilerde bu birlik beraberliğin maalesef yaşanamadığını belirtti. Doğan konuşmasında, ?Burada büyük sorumluluk yöneticilere düşüyor. Akhisarspor, kimsenin babasının malı değil. Bizler başkanlık yaptık, başarılara imza attık, sıkıntıyı da, üzüntüyü de, mutluluğu da, başarıyı da beraber yaşadık. Futbolcusu, malzemecisi, yöneticisi, teknik kadrosu ile.  Bu gün Akhisar´da caddede yürürken, hala elimizi öpen futbolcularımız var. Bu gün yönetimde olanlar da yarın caddede gezecekler? dedi.

Sezon başında yapılan hazırlıklar, antrenman ve oyuncu seçimleri konusunda değerlendirmelerde bulunan Memiş Büyük ?Bu takım geçen sezon Türkiye Kupasını alırken, Okan Buruk ile başarılı olmuştur. Her ne kadar takımın hazırlığını Cihat Arslan yapmış olsa da Okan Buruk´un başarısını unutmamalıyız. Ancak sezon sonunda anlaşma sağlanamadı ve Okan Buruk´tan bir anlayış beklendi. Bu olmadı. Saffet Hoca 5 maç takımın başında çıktı. Süper kupayı kazandırdı. Ligde iki puan topladı. Malum sonrasında Cem Kavçak ile 3-0 kazanılan bir Galatasaray maçı var. Arkasından da Cihat Arslan? Başarılı olacaktır. Ancak bu ligde, en iyi ekonomik dengeye sahip olan takımlardan biri olan Akhisarspor iyi transferlerle bu ligde ikinci yarı arzu edilen yerlere gelecektir? dedi.

Alt yapıya önem verilmeli. Genç teknik adamlara imkân sağlanmalı. Cem başarılı olur muydu? Elbette. Kimse gökten zembille inmedi. Fatih Terim de, Şenol Güneş de? Cem Kavçak başarılı olur. Akhisarspor olmazsa belki başka süper lig takımı Cem Kavçak´a bu imkânı verecektir. Yine alt yapıda oynayan yetenekli kaleci ve oyuncularımız var. Bu çocuklara imkân verilmeli. Yöneticilerimiz gerekeni yapmalı?

Program boyunca dünyanın birçok köşesinden mesaj atan Akhisarspor taraftarları takımlarına başarı dileklerinde bulundular. Programın son bölümünde alt yapıya önem verilmesi, tesisleşmeye önem verilmesi, esnafın, halkın ve taraftarın birlikte bu gücü oluşturması lazım diyen Memiş Büyük ? Akhisar´a gelen takımların hiçbiri Akhisar´da kalmıyor. Ne yeterli otel var ne de yeterli tesis. Bu konuda da kapsamlı bir girişim yapılmalıdır? dedi.

?ERYÜKSEL İSTİFA? Sloganına karşıyım?

Bir soru üzerine açıklamalarda bulunan Halil İbrahim Doğan "Tribünlerde hele hele Fenerbahçe´ye karşı 3-0 galip gelmişken YÖNETİM İSTİFA, ERYÜKSEL İSTİFA şeklinde slogan atan taraftara seslenerek bu tür sloganlar yanlıştır. Bu yönetim birçok başarıya imza attı. Seviyeli eleştiri yapmalıyız. Biz doğruları söylüyoruz. Yönetimin yanlışlarını da söylüyoruz ki düzeltsinler. Bir taraftan da Belediyemizi de yok saymamalıyız. Şimdi Akhisarspor´un belediye hiç yokmuş gibi davranmasını doğru bulmuyorum. Bu konuda gerek Başkan Salih Hızlı gerekse Ömer İşçi birçok başarılı hizmet yapmış ve Akhisarspor´a değer katmıştır. Bunları yok hükmünde görmek Akhisarspor başkanına yakışmaz. Kaymakam, Milletvekili kim olacaksa bu iki tarafı barıştırıp bir yere getirmesi lazım. Ayrılık hoş değil. Akhisarspor´un birleştirici gücüne sahip çıkmalıyız" dedi.

Kombine fiyatlarından transferlere kadar bir çok konunun ele alındığı Engin Akyüz ile konuşuYORUMun ilgi ile izlendiği gelen mesajların çokluğundan belli oldu.

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ