Çağlak Festivali 8. Zeytinyağlı Yemek Yarışması yapıldı

Akhisar Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak Çağlak Festivali kapsamında düzenlenen Zeytinyağlı Yemek Yarışmasının bu yıl 8´incisi yapıldı.


Kültür/Sanat 21.05.2017 16:25:13 973 0

Çağlak Festivali 8. Zeytinyağlı Yemek Yarışması yapıldı

Akhisar Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak Çağlak Festivali kapsamında düzenlenen Zeytinyağlı Yemek Yarışmasının bu yıl 8´incisi yapıldı. Akhisar yöresine özgü damak tatlarının sergilendiği yarışmada jüri zor anlar yaşadı. 7 yarışmacının katıldığı programda Sıcak ve Soğuk Yemekler, Hamur İşleri ve Tatlı türleri olmak üzere 3 kategoride yarışma yapıldı.

Yarışmada jüri üyeliği görevlerini Gurme Ahmet Güzelyağdöken, Akhisar Lokantacılar Odası Başkanı Ahmet Duman, Ece Zeytinleri İşletme Müdür Ayla Yavaş, Akhisar Ticaret Borsası Başkanı Alper Alhat, Akhisar Ticaret Borsası yönetim kurulu üyesi Şerif Şerifoğlu, İzmir Ekonomi üniversitesi Mutfak sanatları ve yönetimi bölümü koordinatör Akademisyen Sırma Güven, İzmir Ekonomi Üniversitesi mutfak sanatları yönetimi bölümü ve şef akademisyen Tolga Kamiloğlu, WACS Dünya şefler birliği jüri üyesi Levent Alpat yaptı.

Dereceye girenlere ödüllerini Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Akhisar Ticaret Borsası Başkanı Alper Alhatoğlu ve Bosna Hersek Donji Vakuf Belediye Başkanı Huso Susiç takdim etti. Yarışmada jüri üyeliği yapan üyelere ise Akhisar Belediyesi tarafından özel olarak tasarlanan zeytinyağı şiltlerinden oluşan sandıklar hediye edildi. 

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ