Çağlak Festivali´nde 560. yıl coşkusu başlıyor

Bu yıl 560´ıncısı düzenlenecek olan Çağlak Festivali´nin tanıtım basın toplantısı Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu önderliğinde yapıldı.


30.04.2019 16:53:04 1269 0

Çağlak Festivali´nde 560. yıl coşkusu başlıyor

Bu yıl 560´ıncısı düzenlenecek olan Çağlak Festivali´nin tanıtım basın toplantısı Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu önderliğinde yapıldı. 19 Mayıs Pazar günü başlayacak 560. Çağlak Festivali, 26 Mayıs Pazar günü ise sona erecek. Birbirinden ünlü sanatçılar ve çeşitli etkinliklerle kutlanacak festivalde, kurulacak sergilerle Akhisarlıların alışveriş de yaparak keyifli vakit geçirmesi sağlanacak.

Türkiye´nin en köklü festivalleri arasında yer alan ve aynı zamanda UNESCO´nun Somut Olmayan Kültürel Miras listesinde bulunan Çağlak Festivali için çalışmalar tamamlandı. Akhisar Belediyesi tarafından 19-26 Mayıs tarihleri arasında Akhisar Belediyesi Gölet Alanı´nda yapılacak. Festivalin sürprizleri arasında pop müziğin efsane isimlerinden Gökçe, Eypio, Manga, ve Gökhan Tepe yer alıyor. Akhisarlılara muhteşem bir festival yaşatmayı planlayan Akhisar Belediyesi programın içeriğini basın mensupları ile paylaştı.

Akhisar Belediyesi Encümen Salonunda yapılan toplantıda konuşan Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu, ?Bugün seçimin üzerinden tam 1 ay geçti. Bizler bu kısa sürede 560.sını düzenleyeceğimiz Çağlak Festivalimiz için hızla çalışmalarımıza başladık. Komisyon Üyelerimiz; Ekrem Kayserili, Alper Ayan, İbrahim Emre Ursavaş, Cemal Gürmen, Fikret Türk´ün katılımları ve daire müdürlerinin iştirakleri ile oluşturduğumuz kültür komisyonumuz ile birçok toplantı yaptık.

Komisyonumuzun yaptığı çalışmalar doğrultusunda bu yıl festivalimizin 19 - 26 Mayıs tarihleri arasında ve Gölet alanında düzenlenmesi kararlaştırılmıştır.

Festivalimiz 19 Mayıs Atatürk´ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle, Umut Parkından konser alanına kadar devam eden güzergâhta Fener Alayı ile başlayacak sonrasında Gökçe Konseri ile bu önemli gün taçlandırılacaktır.

Ramazan Ayı içerisinde olması sebebiyle, bedensel aktivite gerektiren güreş, cirit, briç? Vb. gibi aktiviteler festival programından çıkarılmıştır.

Bu aktivite ve etkinlikler Spor Festivali olarak Çağlak Festivalinden sonraki bir dönem için planlanacaktır.

Bu dönem aldığımız en radikal kararlardan biri kaynaklarımızın hem verimli hem de tasarruflu kullanımı amacıyla standlarımızın belediyemiz imkânlarıyla yapılacak olmasıdır.

25 Nisan tarihinden itibaren stant satışlarımıza da başlanmış olup ücretlerini düşük tutarak festivalin geniş katılımlı olmasını hedefliyoruz.

Konumuna bağlı olarak stant fiyatlarımız 700 ? 1100 ? 1500 TL arasında olup gıda sektörü için 3000 TL, araç tanıtımı için 5000 TL olacak şekilde kararlaştırılmıştır.

Stant satışlarımız zabıta müdürlüğümüzce oluşturulan birim tarafından takip edilmektedir. İstekte bulunan derneklerimize yiyecek satışı haricinde el işi ürünlerini satabilmeleri için Gölet Düğün Salonunu ücretsiz olarak tahsis edecek buradan gelir elde etmelerini sağlayacağız. Ayrıca Ramazan sebebiyle stantlarımız akşamları daha uzun süre hizmet verebilecek.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ