ÇAL, Yükselen Değerlerin Finalini Dorukta Bıraktı

Akhisar´da Değerler Eğitimi projesi kapsamında ?birlik, beraberlik ve kardeşlik? konusunu işleyen Çağlak Anadolu Lisesi´nin düzenlediği program ayakta alkışlandı.


Eğitim 6.05.2016 12:57:53 448 0

ÇAL, Yükselen Değerlerin Finalini Dorukta Bıraktı

Akhisar´da Değerler Eğitimi projesi kapsamında ?birlik, beraberlik ve kardeşlik? konusunu işleyen Çağlak Anadolu Lisesi´nin düzenlediği program ayakta alkışlandı.

Akhisar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Hayat Boyu Öğrenme Şube Müdürü Mustafa Akkuyu ve Akhisar Halk Eğitim Merkezi Müdürü Süleyman Erdem´in ?Akhisar´dan Yükselen Değerler? projesi, Çağlak Anadolu Lisesinden ?Birlik Beraberlik, Kardeşlik  ? etkinliklerinin final programı, Akhisar Spor Teknik Direktörü Cihat Arslan, sevilen futbolcular Soner Aydoğdu, Aykut Çeliker ve basın sorumlusu Bülent Arslantaş´ın katılımı ve destekleriyle, Akhisar Belediyesi sinema salonunda gerçekleştirildi.

Nisan ayı boyunca Çağlak Anadolu Lisesi idareci, öğretmenleri ve öğrencileri birlik beraberlik ve kardeşlik değeri etkinliklerinde, farklı kategorilerde içtenlikle yaptıkları çalışmalar düzenlediler. Öğrencilerin aktif katıldığı bu etkinliklerde doğu ve güneydoğuda vatani görevini yapan, ülkemizi savunan kahraman polis ve askerlere mektuplar gönderildi.Akhisar İlçe Müftülüğü Vaizi Abdullah Gölükçü´den, ayın değeri temalı seminerler verildi. Yarışmalar düzenlendi, okul öğrencileriyle farklı alt projeler geliştirip uygulamaya konuldu. Son olarak da Akhisar Belediyesi sinema salonunda ?Birlik Beraberlik Kardeşlik Şiir Dinletisi? yapılarak özellikle geçmişten günümüze, yurt içi ve yurt dışında gönüllere taht kuran, Yunus Emre ve Mevlana´nın engin hoşgörüsüne, öğrencilerin sergilediği semazen gösterisi eşliğinde vurgu yapıldı. Final programındaki şiir dinletisine, Akhisarspor´un katılımıyla birlikte,  Akhisar İlçe Milli Eğitim Müdürü, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, Akhisar Halk Eğitim Müdürü, Akhisar İlçe Seçim Kurulu temsilcisi, okul kurum müdürleri, birlik, beraberlik ve kardeşlik değeri çalışmalarından dolayı, öğrencileri ve Çağlak Anadolu Lisesi idarecilerini ve öğretmenlerini tebrik ettiler.

Okul Müdürü Mehmet Çelik ise yaptığı konuşmada ?Akhisar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Akhisar Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü´nün Akhisar´dan Yükselen Değerler Projesi kapsamında okulumuz Akhisar Çağlak Anadolu Lisesi´nin hazırlamış olduğu ?Birlik, Beraberlik ve Kardeşlik? konulu şiir dinletisi programımıza hepiniz hoş geldiniz. Şiirler, en ince duygularla işlenen bir nakış, kimi zaman bir yağış, sonrasında ırmak olup ?başını taştan taşa vurarak´ akış, kimi zaman bir kış, kimi zaman bir güneş, kimi zaman bir kuş, kimi zaman bir çiçek olup ruh iklimimizde sonsuz iklimleri ve renkleri yaşatırlar. Berceste, seçkin şiirin şırasının damıtılmış hâlidir ki insanı sarar.?Önce söz vardı. Söz süzüldü şiir oldu, şiir süzülüp berceste! Berceste bir seçkinlik nişânesi. Cam yığınları arasında kristalleşip elmas ve pırlanta misali emsalinde birkaç adım önde duruş!?

?Zannetme ki şöyle böyle bir söz

Gel sen dahi söyle böyle bir söz? (Şeyh Gâlîb)

 

?Âvâzeyi bu âleme Dâvûd gibi sal

Bâkî kalan bu kubbede bir hoş sadâ imiş? (Bâkî) Bu alemde hoş  sadâlar bırakabilmek ümidiyle  diyor, Sizleri gönlü güllerle dolu şâirlerden bir kucak güldeste ile baş başa bırakıyorum? diyerek sahneyi Çağlak Anadolu Lisesi öğrencilerine bıraktı.

Program sunuculuğunu öğrencilerden Elif Umay Uygun ve Şahhan Fitil´in yaptığı programda Buket Çınar,Tuğçe İldeş, Bahadır Akyüz, Aslıhan Başhan  Gizem Aydın, Muratcan Bahar, Mehmet Barlık şiirleri keman ve saz eşliğinde seslendirirken, seyircilerden tam not aldı. Müzik öğretmeni Turgut Yavuzer´in hem sazıyla, hem de  ?Ey Torunlar? şiirini seslendirmesiyle katkıda bulunduğu programda,  Akhisar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Akhisar Halk Eğitim Merkezinin ?Akhisar´dan Yükselen Değerler? projesi kapsamında Akhisar Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün katkılarıyla düzenlenen Birlik-Beraberlik-Kardeşlik konulu davranış yarışmasında ise Bahadır Akyüz, Gizem Güngör, Ece Baş, Tuğçe İldeş, Begüm Erk, Furkan Vardalı Aslıhan Zeybek, Berivan Yılmaz, Aslıhan Başhan, Meriç İbrahim Kayalı, ödüllerini Akhisarspor Teknik Direktörü Cihat Arslan´ın takdimiyle aldılar. Cihat Arslan ?Böylesine güzel ve özel projelere hem şahsım hem de Akhisarspor olarak destek olmaktan dolayı mutluyuz. Ülkemizin gençliğimizin asıl böylesi projelere, hoşgörüye, sevgiye, kardeşliğin doruğa çıkarıldığı etkinliklere ihtiyacı var. Bugün burada okulumuzda öğrencilerimizde büyük emek sarf etmişler. Çağlak Anadolu Lisesi idareci, öğretmen ve kıymetli gençliğini kutluyor, bizi biz yapan değerlere sahip çıktıkları için teşekkür ediyorum? dedi.

 

Okul bünyesinde düzenlenen birlik-beraberlik-kardeşlik konulu resim yarışmasında okul birincisi seçilen 9/A Sınıfı öğrencisi Havva Çiftçi, Türkiye 5. Değer Ödüllerinde  ?Sorumluluk? konulu yarışmada hikaye dalında ilçe  birincisi olan 10-F sınıfı öğrencisi Nilay Serra Yıldız, resim dalında ilçe birincisi olan 10-A sınıfı öğrencisi Selinay Yılmaz, film dalında ilçe birincisi olan 10-B  sınıfından Ceren Nur Geren, Halilcan Kılınçoğlu,10-C sınıfından Destina Can, Batuhan Ekici ve Cihangir Çelebi´ye ise ödülleri Akhisarspor futbolcuları Soner Aydoğdu ve Aykut Çeliker tarafından verildi.

Akhisar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, öğrenciler, futbolcular ve emeği geçen tüm Çağlak Anadolu Lisesi öğretmen ve idarecileri beraber fotoğraf çektirerek bu anlamlı günde, birlik beraberlik ve kardeşlik mesajlarının, spor, sanat, milli ve manevi değerlerimiz, bizi biz yapan kültürel kimliğimizle yoğrularak,  dünyaya yayılmasını temenni ettiklerini dile getirdiler.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ