CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI KUTLANDI

Camiler ve Din görevlileri haftası sebebiyle Belediye Parkiçi Kültür Salonunda İlçe Müftülüğünce ?Camiler ve Din Hizmetine Adanmış Ömürler? adlı program düzenlendi.


Gündem 3.10.2018 16:52:09 895 0

CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI KUTLANDI

Camiler ve Din görevlileri haftası sebebiyle Belediye Parkiçi Kültür Salonunda İlçe Müftülüğünce ?Camiler ve Din Hizmetine Adanmış Ömürler? adlı program düzenlendi.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından başlayan program Yeni Gülruh Camii Müezzini M. Ali Özkaya´nın Kur´an-ı Kerim Tilaveti ve sinevizyon gösterisi ile devam etti. Program Kaymakam Sabit Kaya´nın konuşması ile sürdü. Allah´ın selamı üzerinizde olsun diyerek konuşmasına başlayan Kaya; ?Hepinizi saygı ve sevgilerimle selamlıyorum. Camiler konusunda, din görevlileri konusunda bir şeyler  söylemek,  Camilerde peygamber makamını Bilal-i Habeşi makamını işgal eden siz değerli insanlara anlatmak müşkül bir konudur. Camilerin yılmaz fedakar hizmetkarlarına, camilerin önemini anlatmak benim için zor konudur. Ancak beni buraya davet etiler ve bende sizin bildiğiniz bazı şeyleri size hatırlatacağım. Camilerimiz Kabe´yi Muazzama´nın Mescidi Haram´ın yer yüzüne dağılmış bir şubesidir. Mescitler, camiler Cenabı Allah´a yeryüzünde en sevgili olan, en hoş görülen yerlerdir.Nerede bir cami görsek kendimizi emniyette hissederiz. Deriz ki burada Allah´a inanlar var diye. Ezanları  duyduğunuz zaman güvenimiz daha da katlanır. Camilere girdiğimiz zaman mevki, makam,zengin, fakir hiçbir dünya derecesi olmadan kendimizi Allah´ın huzurunda eşit hissederiz. Cenabı Allah´a camilerimizi ezansız, cemaatsiz bırakmasın. Son zamanlarda Suriye ile ilgili resimler görüyoruz. Viraneler arasında öksüz kalmış minareler görüyoruz. Camilerin hizmetkarları dini yaşamaya, yaşatmaya adamış din görevlileri Allah size işinizde gücünüzde kolaylıklar versin. Sizin işiniz peygamber makamını doldurmaya çalışmaktır. Göreviniz sadece camilerde sadece namaz kıldırmak değil resmi görevlerinin yanında manevi hizmetleri de yerine getirmektir. Din görevli arkadaşlarımız toplumun içinde olmalıdır ve insanlara dini doğru bir şekilde anlatmalıdır. İnsanları hayra davet eden kötülüklerden de alıkoyan bir zümrenin olması gerekiyor. Ve ben inanıyorum ki bu siz din görevlisi kardeşlerimizdir.?dedi. İlçe Müftüsü Mahmut Sami Türkmenoğlu ise; ?1986 yılından itibaren Camiler ve Din görevlileri haftamız bir farkındalık olması amacıyla kutlanıyor. Camilere ruhu veren din görevlileridir. 15 Temmuz´da selalar nasıl darbeyi durdurmuşsa bu milletin yeniden manevi dirilişi din görevlileri sayesinde olacak. Doğru bilgiyi doğru kaynaktan vermekle sorumluyuz. Yapacağımız iş ağır ama bu manevi sorumluluğu sırtlayacak omuz sizlerde var. Cami cemaattir ve biz bir olduğumuz sürece üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir yük yoktur. Birlik olduğumuz zaman Rahmet var.?dedi. Daha sonra din görevlilerinde emeği geçen önemli din adamları Hacı Hasan Alemdar, Remzi Altunkaynak, Ahmet Bayraktar, Ahmet Ali Tarhan, Muammer Kılıç, Üzeyir Kırtık, Veysel Delice,İsmail Kutlu ve Merhum Şahin Yılmaz anısına oğlu Abdullah Yılmaz´a plaket verildi. İlçe vaizi Said Kobak´ın duası ile program  sona erdi. Akhisar Müftülülüğün ev sahipliği yaptığı programa  Kaymakam Sabit Kaya, İlçe Emniyet Müdürü Engin Pınar, Belediye Başkan yardımcısı Ali Velestin,siyasi parti temsilcileri, daire müdürleri, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Ş.K.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ