CBÜ Akhisar´da Mezuniyet Heyecanı

Celal Bayar Üniversitesi Akhisar Yerleşkesi´nde, Tütün Eksperliği Yüksekokulu´nun 38. dönem, Akhisar Meslek Yüksekokulu´nun 14. dönem mezuniyet heyecanı yaşandı.


Eğitim 7.06.2016 17:30:52 922 0

CBÜ Akhisar´da Mezuniyet Heyecanı

Celal Bayar Üniversitesi Akhisar Yerleşkesi´nde, Tütün Eksperliği Yüksekokulu´nun 38. dönem,  Akhisar Meslek Yüksekokulu´nun 14. dönem mezuniyet heyecanı yaşandı. Mezuniyet törenine Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Birol Kovancılar, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Saruhanlı Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mehmet Sabih Özer, Akhisar Belediye Başkan Yardımcısı Ali Velestin, Akhisar Kredi Yurtlar Kurumu Müdürü Osman Yörük, Akhisar Tapu Müdürü Ramazan Topçu, siyasi parti temsilcileri, öğretim elemanları, idari personel, öğrenciler ve öğrencilerin aileleri katıldı. 

 

Misafirlere yerleşke bahçesinde verilen mezuniyet yemeğinin ardından, Konferans Salonu´ndaki törene geçildi. Akhisar Meslek Yüksekokulu 14.dönem birincisi Buket Taşçeken ve Tütün Eksperliği Yüksekokul 38.dönem birincisi Ceylan Kocadağ, 2015-2016 Eğitim-Öğretim Dönemi mezunları adına birer konuşma yaparak okul kütüklerine isimlerini çaktılar.

 

Rektörü Prof. Dr. A. Kemal Çelebi´nin mazereti nedeniyle katılamadığı için gönderdiği kutlama mesajında, "Yeni bir dünya kuruluyor. Bu yeni dünyada Manisa Celal Bayar Üniversitesi olarak ?Önce insan, sonra insan ve her zaman insan´ diyerek eğitimi, kültürü ve gençliği çok önemsiyoruz. Şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da öğrenci odaklı çalışmalarımız devam edecek. Medeniyet iddiamızın en güçlü kaynağı sizlersiniz. Başta aileleriniz ve hocalarınız olmak üzere başarılarınızdan dolayı hepinizi tebrik ediyor, sağlık ve mutluluklar diliyorum. Allah´a emanet olun" ifadeleri yer aldı.

 

 

Akhisar Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ahmet Çetin yaptığı konuşmada, "Bugünün özel bir anlamı var; çünkü Akhisar Meslek Yüksekokulunun 16. Kuruluş yılı ve 14. Dönem mezunları olarak 450 öğrencimizi uğurluyoruz. 2015-2016 öğretim yılında 25 öğretim elemanımızla gerçekleştirilen 12 adet teknik gezi, 10 adet konferans, seminer, panel ve 4 adet  sertifika programı düzenlenmiştir.

Değerli veliler evlatlarınızı yaşamlarının bir döneminde bizlere emanet ettiniz, çok titiz çalışan idari ve teknik kadronun desteğiyle değerli akademik kadromuzun olağanüstü bir cabası ile onları şekillendirdi eğitti, bilgilerle donatarak yarınlara hazırladı.

Sevgili öğrencilerim, yaşamınızın bir dönemini kapatıyor ve ondan aldığınız bir güçle bir başka dönemi açıyorsunuz. Yaşamdan, zorluklardan ve çok çalışmaktan asla korkmayın, hocalarınız sizi ülkemiz koşullarına göre çok iyi imkanlar içinde, doğru teknik bilgilerle donattı. Toplumun çok farklı kesimlerinden gelen arkadaşlarınız oldu, birbirinizi saygı duyarak, hoşgörü göstererek karşılıklı bir şeyler öğrenerek sosyal yaşamınızla ve geleceğinizle ilgili kendi görüşlerinizi oluşturdunuz. Kararlı ve sabırlı gençler olarak gelecekte de pek çok güzelliğe imza atacağınıza inanıyorum. Başardıklarınız sonraki mezunlarımıza yol gösterecektir. Biliyorsunuz ki iyi ve başarılı bir insan olmak ayrıcalıktır ve caba ister, bunun için uğraşın, göreceksiniz ki uzun dönemde kazanan hep siz olacaksınız. Çalışmaktan hiç vazgeçmeyin, çevrenizde sizin gibi olmayan insanlara karşı sabırlı ve anlayışlı olun. Doğru bildiklerinizi onlarla paylaşmaktan çekinmeyin, hoşgörülü, kendinize özgü, ayaklarının üzerinde durabilen bireyler olarak; başarılı gelecek nesillerin yetişmesinde payınız olsun. Güzel ülkemin güzel yarınlarını şekillendirecek olan mezunlarım! Hepinize, geleceğine umutla bakan, saygın bir yaşam diliyorum. " dedi.

 

Tütün Eksperliği Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Altay Uğur Gül, "Üniversite eğitimi, sizlere, kendi alanınızdaki temel bilgileri vermiştir. Sizler, karşılaşacağınız sorunları, bu eğitime ilaveten, söylenen ve önerilen her şeyi, akıl süzgecinden geçirerek, sorumluluk bilincine sahip, duygu ve davranışlarını kontrol edebilen, özeleştiri yapabilen, sabırlı, dürüst ve özgür insan yapısını koruyarak ve yaşam boyu öğrenmeyi ilke edinerek aşabilirsiniz. Bildiğiniz gibi, 2015 Yılı Nobel Kimya Ödülü´nü alarak Türk Milleti´ne büyük bir onur yaşatan Prof. Dr. Aziz Sancar, madalya ve sertifikasını, sergilenmek üzere Anıtkabir Komutanlığına teslim ederken, Türk Milleti´ne böyle bir sevinç yaşattığı ve özellikle gençlere bilim yapma ilhamı verdiği için çok mutlu olduğunu, böylece Atatürk´e ve silah arkadaşlarına, Türkiye Cumhuriyeti´ni kuranlara vefa borcunu ödediğini ifade etmiştir? dedi.

 

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Birol Kovancılar ise, "Manisa Celal Bayar Üniversitesi, kurulduğu 1992 yılından beri akademik kaliteye önem veren, yeniliklere açık, değişim ve gelişimi, bilimde, eğitimde ve hizmette uluslararası saygınlığı hedefleyen bir üniversite olmuştur.  Bugün 12 fakülte, 3 enstitü, 4 yüksekokul, 15 meslek yüksekokulu, 22 Uygulama ve Araştırma Merkezi ve 600 yataklı Hafsa Sultan Uygulama ve Araştırma Hastanesiyle, 48 bin öğrencisiyle Ege Bölgesinin en büyük üniversiteleri arasındadır. Bölgesine ülkesine ve dünyaya değer katan eğitim araştırma ve hizmet kurumlarından biridir.

Uluslararasılaşma ve sanayi-iş dünyası ile ilişkiler önceliklerimizden ikisi.

Uluslararası bir üniversite olma cabalarımızı sürdürüyoruz. Hali hazırda 20 AB ülkesinden 53 farklı üniversite ile 160 Erasmus anlaşmamız, 5 kıtadan 16 farklı ülkenin üniversiteleri ile 27 Mevlana anlaşmamız var. Her yıl 100 öğrencimizi yurtdışındaki üniversitelerde staja veya dönemlik eğitime, 30-40 civarında akademisyen ve personelimizi ders vermek ya da eğitim almak için gönderiyoruz. Bunun karşılığında anlaşmalı olduğumuz üniversitelerin öğretim üyeleri ve öğrencileri de bizim fakültelerimize geliyor. Bunlara ilave olarak CBÜYÖS sınavımızla seçtiğimiz 654 yabancı öğrencimiz üniversitemizde eğitim alıyor.

Bu yılın sonunda başlayarak öğrencilerimiz son dönemlerini sanayide, işyerlerinde intörn eğitimde geçirmeye başlıyor. Sektör Uygulamaları Eğitimi ile onları iş hayatı ile tanıştırıp okulları bitmeden iş imkanına kavuşturmayı planlıyoruz.

Öğrencilerimize de tavsiyemiz, kendilerini sürekli olarak yenilemeleri ve değiştirmeleridir. Ailelerin sizler için yaptığı çabaların boşa gitmediğini ve evlatlarımızın ileride oldukça önemli yerlerde olacağına inandığımı belirtmek istiyorum. Hepinizi tebrik ediyorum ve başarılarınızın devamını diliyorum" diye konuştu.

Tören, Tütün Eksperliği Yüksekokulu birincisi Ceylan Kocadağ, ikinci Ferit Sarıyerlioğlu, üçüncü Duygu Akkılıç; Akhisar Meslek Yüksekokulu  birincisi Buket Taşçeken, ikinci Berna Ercan  ve üçüncü Atakan Şahin´e başarı belgeleri ve ödüllerinin,  diğer mezunlara diplomalarının takdim edilmesi ve okul bahçesinde gerçekleştirilen kep atma ile sona erdi.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ