Cemevi´nde Geleneksel Aşure Kaynadı

Akhisar Aleviler Kültür ve Dayanışma Derneği, Cemevi´nde mübarek Muharrem ayı dolayısıyla aşure günü düzenlendi.


Gündem 26.10.2015 13:17:48 598 0

Cemevi´nde Geleneksel Aşure Kaynadı

Muharrem Ayının onuncu gününde Hz. Hüseyin´i ve Kerbela´da şehit olan Müslümanları anmak adına yapılan aşure hayrı Akhisar Aleviler Kültür ve Dayanışma Derneği´nde yoğun katılım ile gerçekleştirildi. Cemevi´nde düzenlenen aşure hayrı yapılan dua ve Akhisar Aleviler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Hakkı Çamkıran´ın konuşması ile başladı. Çamkıran konuşmasında ?Her yıl Muharrem ayının 10.gününde kalbinde iman taşıyan her mümin kardeşimizi bir hüzün, bir keder kaplar. Zira 61. hicri yılın 10 muharremi sevgili Peygamberimizin ?benim dünyadaki çiçeğim, reyhanım? dediği cennet, gençlerin efendisi Hz. Alıyyu Murteza´nın, Hz.Fatıma Zehra´nın ciğer paresi Hz. İmam Hüseyin Efendimizin ve pek çok Ehlibeyit´ten olan 70 müminin Kerbela´da şehadete ulaştıkları tarihtir. Yürekleri yakan bu acı; meşrebi, kültürü, coğrafyası ne olursa olsun Ehlibeyit´i, Hz.Muhammet Mustafa´nın muhabbet besleyen her müminin ortak acısıdır.

İyi bilinmelidir ki Hz. Hüseyin´in küfeye yürüyüşü hakkı haykırmak, baskıya ve zulme direnmek hak ve adaletin tesis edilmesi içindir. Allah´ın rızasını kazanmak kabilecilik karşısında kardeşlik bilincini oluşturmak ve resulun örneklediği doğrultusunda hak ve adaleti tesis etmek olduğu görünmektedir.

Hayatında en ufak bir riya, menfaat, hırs dünyada saltanat beklentisi bulunmayan Hz. Hüseyin batıl ve zulme karşı gösterdiği tavrında doğru bir örnek olmuş ve hesabı olanlar hasbi olanın farkını ortaya koyan bir duruş sergilemiştir. Hz. Hüseyin zulme, zalime, haksızlığa ve adaletsizliğe karşı çıkmış ve şehadetiyle zalimlere üstün gelmiştir. Kerbela´yı yaşamak; hakka, hakikate, hüriyete ve adalete sevdalı olmak demektir. Haksızlık karşısında direnmenin adıdır kerbela.

Kerbela; bize gücü elinde bulunduranların imandan, ahlaktan, faziletten ve insanlıktan uzaklaştıkları zaman güç uğruna hiçbir değer taşımaksızın nasü zalimleşe bildiklerini göstermektedir? dedi.

Akhisar Aleviler Kültür ve Dayanışma Derneği´nin düzenlediği aşure hayrına Akhisar Kaymakamı Kaan Peker, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, İlçe Jandarma Komutanı Mete Demir, İlçe Emniyet Müdürü Engin Pınar, Başkan yardımcısı Ömer İşci, Ak Parti İlçe Başkanı İ. Hakkı Şenyiğit, yönetim kurulu, Kadın Kolları, Ak Parti Manisa Milletvekili adayı Nevzat Büküm, CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, CHP Manisa Milletvekili Mazlum Nurlu,  MHP Manisa Milletvekili 2. sıra Adayı Osman Oktay, MHP Manisa Milletvekili 7. Sıra adayı Mustafa Uncu, Manisa Büyükşehir Belediyesi Akhisar Koordinatörü Doğan Ensivri, siyasi parti yöneticileri, oda başkanları ve vatandaşlar katıldı.

 


Haber Kaynak : ERHAN ÇELİK