Çevre Yolu Açıldı

Akhisar Gölmarmara çevre yolunun tamamlanıp trafiğe açılan 5.5 kilometrelik 1.kısmı Manisa Valisi Erdoğan Bektaş tarafından incelendi.


Gündem 21.10.2015 17:23:56 331 0

Çevre Yolu Açıldı

Vali Bektaş, AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir ile birlikte araç ile yolu test etti.

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş ve Milletvekili Uğur Aydemir´in incelemelerde bulunduğu çevre yolunun yapımı ve kazandırdıkları hakkında bilgiler veren Karayolları 2. Bölge Müdürü Abdülkadir Uraloğlu; "Şuanda biz Akhisar Çevre yolunun 1. etabında bulunuyoruz. Projemiz 13 km´lik bir proje, bu proje ile birlikte biz Gölmarmara, Manisa ve aynı zamanda da Kırkağaç- Soma istikametinde gelen trafikleri Akhisar şehir içine sokmadan çevre yolu olarak planladık. Projesini bitirdik, şuanda 5 kilometrelik bölümünü de trafiğin hizmetine vermiş olacağız. Geri kalan yaklaşık 8 kilometrelik kesiminde de ihaleyi sonuçlandırmak üzereyiz. Bu sene sonuçlandırırız. Önümüzdeki sene de inşallah oranın inşaatına başlarız. Biz burada yaklaşık 9 km´lik olan yolu 5.5 km´ye indirerek 3.5 km bir kısalma sağlamış olduk. Biz bunun kısalmadan daha çok trafik yoğunluğu ve tıkanıklığı gidermiş olacağız. Yaklaşık 1 milyon 300 bin toprak işi yaptık. 170 bin ton alt temel yaptık. Yaklaşık 11 kilometre de sathi kaplama yaptık. Aşağı yukarı projenin maliyeti 11 Milyon liradır. Önümüzdeki senenin sonunda bu yolun tamamını bitirmeyi hedefliyoruz? diye konuştu.

 

Gecikme içinde bilgi veren Karayolları 2. Bölge Müdürü Uraloğlu; "Yoğun bir kamulaştırma problemi oldu. Bizim kamulaştırma ile ilgili onun detayına girmeyeyim. Bir sürecimiz var, nihayetinde mahkeme ile sonuçlanabilecek bir süreç. Buradaki bir kaç tane mülkiyet sahibini bir maalesef ikna edemedik. Geçen seneden bu seneye bekleme sebebimiz oydu. En son ikna ettik, mahkeme ve anlaşma sürecini de başlatmış olduk. Dolayısıyla onların iknasını beklemiş olduk, onu gerçekleştirince yolu açabildik." dedi. 

 

Bugün Akhisar´ın tarihi bir günü olduğunu ifade eden AK Parti Manisa Milletvekili ve Adayı Uğur Aydemir; "Bir işi vaat ederken öncelikle şunu öğrendim. Hesabını kitabını yapıp vaat etmek lazımmış. 2011 yılında milletvekili olmadan önce Salih Hızlı başkanımla beraber çevre yolunun sözünü vermiştik. Ama 2011 yılında vekil olduktan sonra gittik baktık ki hakikatten durumlar böyle söz vermek kadar basit bir şey değilmiş. Biz zorlukları aştık, 2014 yılı sonunda biz burayı açmayı düşünüyorduk. Elimizde olmayan sebeplerden dolayı, bizden kaynaklanan sorunlar değil, kamulaştırmadan dolayı mülkiyet sahiplerini ikna etmemiz biraz zor oldu. Onları ikna edene kadar 2015´in sonu geldi. 10 gün önce tarla sahiplerini ikna ettik, bugünde çok değerli bölge müdürüm çaba sarf etti. 10 gün içinde de yeni yıl girmeden de burayı trafiğe açtık. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Akhisar´ın içinden geçen trafiği bu yol çok rahatlatacak. Hilaliye Caddesi ve Sanayi yolunda karşıdan karşıya geçmek için cambaz olmak lazımdı. Biz Akhisar´da kimle karşılaşırsak sayın vekilim bu yolu bir an önce açın diye serzenişte bulunuyorlardı. Bugün onların taleplerini yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Başkalarının hayal edemediklerini biz gerçekleştiriyoruz." dedi.

 

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş; "Yapmaya çalıştığımız şey, bölgenin geleceğinin işaretlerini vermektir. Birden çok yol ağıyla duble yol, otoyol birbirine bu bölgede bağlanmış olacak. Gerçek bir lojistik cenneti burası, limanları karayolları, otoyolları, havaalanları ve ulaşım kolaylığı itibariyle bütün iş dünyasının dikkatinin çevrildiği bir bölgedeyiz.  Şimdi burada Akhisar içinde çok sorunlu bir geçişimiz vardı. O sorun yüzde 60-70 hafifliyor. Anayol geçişi çok hafiflemiyor ama şehre verilen zorluk ciddi anlamda hafiflemiş olacak. Çevre yolunun  bir ayağı tamamlanmış olacak. Sayın bölge müdürümüz önümüzdeki yıl bu zamanlar diğer tarafını tamamlayacağını ifade ediyor. Ama önemli olan işaretlerin ortaya çıkmış olması. Hayırlı olsun, kazasız belasız, kurallara uyarak bu lojistik nimetinden yararlanalım." dedi.

2 Kısım olarak planlanan ve toplamda 9 kilometre olacak olan yolun 1. Kısmı Trafik bölge müdürlüğüne gelmeden sağ yoldan devam edip Gölmarmara-Salihli yoluna bağlanırken, önümüzdeki dönemde ihalesinin yapılması ve 2016 yılında da yapımının tamamlanması planlanan Akhisar´ın asıl anayol yükünü alacak olan çevre yolununda sinyali verildi.

Ak Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir çevre yolunun 1.kısmının yapılmasından duyduğu mutluluğu ifade ederken kendi kullandığı araç ile yolu test etti.

Aydemir´e Manisa Valisi Erdoğan Bektaş,Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı eşlik etti.

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ