CHP, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutladı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kadın Kolları başkanı Sevil Büyükyazgan, yönetim kurulu ve üyeleriyle parti Lokalinde düzenlediği basın açıklamasıyla 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutladı.


Siyaset 8.03.2016 17:06:21 319 0

CHP, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutladı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kadın Kolları başkanı Sevil Büyükyazgan, yönetim kurulu ve üyeleriyle parti Lokalinde düzenlediği basın açıklamasıyla 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutladı.

CHP Kolları Başkanı Sevil Büyükyazgan´ın okuduğu basın açıklamasının tam metni;

                                          Değerli Basın Emekçileri

Bugün Dünya´nın Kadınlar Günü olarak kutladığı, bizim ise siyasal duruşumuzla yoğurarak Dünya Emekçi Kadınlar Günü olarak andığımız, kutladığımız 8 Mart.

8 Mart´ın tarihi kökenine de atıf yaparak, 1857 yılının 8 Mart´ında daha iyi çalışma koşulları isteyerek greve başlayan, sayıları kırk bini bulan emekçi kadınlarımızı manevi şahıslarında selamlıyoruz. Bu grev sırasında o fabrikada çıkan yangın nedeniyle can veren 129 kadın işçiyi hüzünle anıyoruz.

 

8 Mart´ın derinliği anlamaya çalışırken, kadının yeni bakımından ülkemizin tarihinde de bir haftalık bir geri gidişle içinde olduğumuz Mart ayının önemine de değinmek isteriz. Ülkemizde kadının çağdaş ve özgür bir birey olması konusunda öncü olan Kurucu Genel Başkanımız Mustafa Kemal Atatürk´ün 1923 yılının 1 Mart´ında Latife Hanım´ı yasama dönemi açılışı nedeniyle yapılan oturumu izlemesi için Türkiye Büyük Millet Meclisi´ne getirerek o dönemin koşullarında nasıl bir çığır aştığını hatırlıyoruz. Yine 1935 1 Mart´ında Türkiye Büyük Meclisi 5. Dönem çalışmalarına başlarken ilk kez 18 kadının milletvekili olarak meclis sıralarında yer aldığını belirtiyor, bu dev adımları atan Ulu Önderimizi şükranla ve minnetle anıyoruz. Kadın gördüğü şiddetle, uğradığı haksızlıklarla, çileli koşullarıyla değil, toplum içindeki barısıyla, fedakar duruşuyla, yeni nesillerin yetişmesindeki olmazsa olmazlığıyla anılacağı bir Türkiye için çalışıyoruz. Tüm çabamız kadınların insan hakları temelinde siyasi ve sosyal bilincinin geliştirilmesi, toplumun bu gelişimi benimsemesi ve içselleştirmesi, bu değişim ve gelişimin de kadının ekonomik, siyasi ve sosyal başarılarıyla taçlandırılması içindir.Kadının ayak seslerinin duyulmadığı, kadının eliyle yoğurmadığı hiçbir mücadele başarıya ulaşmamıştır. Bu nedenledir ki kadın, omuzlarındaki yükün farkında olarak tüm anaç tavrıyla sorunlu tüm kesimlerin sorumluluğunu kucaklamaktadır.

                     Yasta değil isyandayız emekten yana sokaktayız

İşte tam da bu sebepten; ?Özgecan Yasası? biran önce TBMM´den çıksın istiyoruz.

                     Güçlü Kadın- Güçlü Toplum İçin

9 Mart´ta Türkiye genelindeki bütün kadınları haksızlığa, hukuksuzluğa, şiddete kurban ettiğimiz tüm kadınlar için saat 13.00- 16.00 saatleri arası oturma eylemine davet ediyoruz !

Birlikteysek güçlüyüz sen yoksan bir eksiğiz. Bizim, eşit, özgür, mutlu, barış içerinde kardeşçe ve insanca yaşamak hakkımızdır. Hakkettiklerimiz için mücadeleye devam                  Çağdaşlık Ve Demokrasi Bizim Vazgeçilmezimizdir. Kadınlar için özgürlük, adalet cumhuriyeti halk partisi ile gelecek, illa ki kazanacağız. Bu düşüncelerle, omzumuzdaki yük, yüreğimizdeki sevgi ve zihin dünyamızın tüm berraklığıyla sizleri selamlıyor, kadınlarımızın direnç ve emek kokan kadınlar gününü kutluyoruz.

           

CHP Kolları Başkanı Sevil Büyükyazgan´ın basın açıklamasından sonra İlçe Başkanı İsmail Şahin, Kadın Kolları başkanı Sevil Büyükyazgan´ın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlayarak bir buket çiçek verdi.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ