CHP, delegelerle kahvaltıda buluştu

CHP Akhisar İlçe Teşkilatı, delegelerle Fayton Otel´de düzenlenen kahvaltı programında buluştu.


Siyaset 18.11.2015 11:38:28 261 0

CHP, delegelerle kahvaltıda buluştu

Delegelere verilen kahvaltıda konuşma yapan Akhisar İlçe Başkanı İsmail Şahin konuşmasına 7 Haziran ve 1 Kaşım genel seçimlerini değerlendirerek başladı. MHP ?yi eleştiren ve yapıcı davranışları için CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´nu öven konuşmasında, Kemal Kılıçdaroglu´nun fedakârlık göstererek ne olursa olsun bir hükümet kurma çabası gösterdiğini söyledi.  Muhalefetin hükümet kuramadığını CHP´nin tüm çabalarına rağmen diğer muhalefet partileri yüzünden seçmenin CHP´yi de cezalandırdığını dile getirdi. AK Parti´nin diğer muhafazakar partilerden çok farklı politikalar güttüğünü söyleyerek örtülü ödenekten hırsızlık yaptığını iddia eden Başkan Şahin,  öz eleştiride bulunarak daha iyi propaganda ve çalışma yapılabileceğini, o yüzden bu kötü sonuçla karşılaşıldığını dile getirdi. Sandık, mahalle ve apartman bazında komisyonların oluşturularak çalışmalar yapılması gerektiğini savundu. Yasa hukuk tanımayan bir iktidara karşı çok ciddi bir paradoksa karşı karşıya olduklarını ifade etti. Başkan Şahin ayrıca, 7 Haziran´da yıllar sonra 1. Parti çıktıkları için çok mutlu olduklarını; ancak 1 Kasım´da ikinci parti olduklarını aktararak sağ partiye yığılmanın CHP´yi Akhisar´da 2. Parti durumuna düşürdüğünü öne sürdü.

Akhisar İlçe Başkanı İsmail Şahin delegelerle buluşan kahvaltıda 29 Kasım´da partide yapılacak olan kongrede yine aday olduğunda delegelerin ne yapacağını merak edeceklerini, soracaklarını dile getirerek ?29 Mart´ta partinin başına geldiğinden beri araç alarak seçim döneminde pek çok çalışma yaptıklarını 8 buçuk aylık süreçte güzel çalışmalar yaptıklarını kaydetti. 29 Kasım´da delegelerin yine kendisini seçmeleri şartıyla kısa surede bu başarılara imza atmış bir teşkilat olarak ben size bir sonraki secimde 1. Parti olacağımızın sözünü veriyorum dedi. Seçim sonuçlarını masaya yatırıp ?nereden ne oy aldık? Neden? Bunları soracağız. Eğer bunu yapmazsak, neden oy alamadığımız bilmezsek başarılı olamayız. Eksiklerimizi bulalım, birbirimizin yüzüne vuralım; ama bunu lütfen kamuoyunla paylaşmayalım. Bu bize zarar veriyor. Bunun bize eksi yazdığını düşünüyorum. Bazı arkadaşlarımız seçim sonuçlarının faturasını genel başkana kesiyor. Bu doğaldır. Genel başkandır. Gerçekten genel başkanın değişmesi gerekiyorsa, bu yapılır. Ama Sayın Kemal Kılıçdaroğlu´nun vizyonunun üzerinde birisi çıkarsa, bunu yaparız. Ama yoksa boşu boşuna adam harcamayız. Bir cevheri harcayamayız. Genel seçimlerde kabul görmüş çalışmalar yapmıştır. Ama eğer gerçekten kurultayda daha iyisi çıkabiliyorsa gözümüzü kırpmadan ona oy veririz? dedi.

Parti´de 29 Mart´ta yapılacak olan kongrede İlçe Başkanlığı için yeniden aday olacağını kaydeden Başkan İsmail Şahin, seçim için bir de vaatte bulundu. ?Özgeçmişim belli, çalışmalar belli. Ama eksiklikleri söylemek isterim. Bu partinin kadın ve gençlik merkezine ihtiyacı vardır? diyerek yeniden parti başkanı olduğu takdirde bu binanın yapılması için elinden geleni yapacağını savundu. Teşkilatın başına geldiğinde partinin borcu olduğunu soyleyen başkan seçimlerde 7 bin lira geldiğini; ancak seçimlerde araçlar dahil 200 bin lira harcadıklarını aktararak şuan hiç borç bulunmadığını söyledi. Başkan ayrıca ?Eğer seçilirsem, Genel merkezden 2016 bütçesinden Akhisar´a öyle bir bina alınması sözünü veriyorum.   Neden derseniz, kadınlarımız ve gençlerimiz mevsimlik isçiler gibi seçim zamanı çağırılıyor, çalıştırılıyor. Kadınlarımıza çalışma alanı sunmalıyız. Plan, proje ve çalışmalar geliştirsinler? diye konuştu. Şahin son olarak iddialı sözler sarf ederek ?Sütte leke var; bizde yok.  Aldığım hiç bir görevde çirkinliklere bulaşmadım? dedi.  Şahin, konuşmasının ardından delegelerin sorularını yanıtladı.