CHP KADIN KOLLAR ÇOCUK İSTİSMARINI DURDURACAĞIZ DEDİ

Akhisar CHP Kadın Kolları Çocuk istismarını kadınlardurduracak diyerek diyerek açıklama yaptı.


Siyaset 23.02.2018 20:01:14 665 0

CHP KADIN KOLLAR ÇOCUK İSTİSMARINI DURDURACAĞIZ DEDİ

Akhisar CHP Kadın Kolları Çocuk istismarını kadınlardurduracak diyerek diyerek açıklama yaptı.

Akhisar CHP Kadın Kollarının Öğretmen Evi önünde yaptığı basın açıklamasını CHP Akhisar İlçe Kadın Kolları Başkanın Ruhan Tatlıdil okudu. Tatlıdil´ in okuduğu basın açıklamasında  şöyle dedi.

?Özellikle son günlerde gündeme gelen çocuk istismarlarını dehşete düşmüş bir şekilde kanımız donarak ve içimiz sızlayarak artmış olduğunu görüyoruz. Çocuklar susar ama biz kadınlar susmayacağız

Çocukların, güvenilir bir ortamda büyümelerini sağlamak hükümetin en öncelikli sorumluluğu iken, her gün yeni çocuk istismarı haberi ile uyanıyoruz. İktidarın başkanı çıkmış, ?çocuk istismarı için en ağır cezaları getireceğiz, bu toplumsal bir dinamittir´´ diyor. Ne yazık ki bu sözler, iktidarı her zaman ki gibi ?söylediği başka yaptığı başka´´ olmaktan öteye geçiremiyor. Küçük yaşta evliliklerin önünü açan yasa tasarısı, çocukları vakıfların denetimsiz yurtlarına mecbur etmesi, bilimsel eğitimden uzak sübyan mektepleri ile mevcut iktidar , ?Çocuk istismarı´´ mücadelesi konusunda inandırıcılığı yitirmiştir. ?Çocuk istismarı´´ ile ilgili mücadele konusunda iktidarın samimiyetini ölçmenin iki kriteri vardır.

1-- Hukuk dışı  insanlık suçu, çağ dışı uygulama olan ?Kimyasal Hadım´´ önerisi yerine  ?İyi Hal indirimi? ve?haksız tahrik indirimi´´ olan kanun maddesinde düzenleme yaparak indirimler kaldırılmalı, istismarcıları aklayanlar soruşturmalıdır. cezalar arttırılmalı ve ağırlaştırılmalıdır.

2-- İstismara zemin yaratan, sebep olan kurumları ortadan kaldırmalıdır. İnsanlığın partisi, dili, dini, ırkı yoktur. İstismar insanlık suçudur ve çocuklarımız geleceğimizken onları korumak hepimizin göreviyken susmak buna sessiz kalmak suça ortak olmaktır. Biz suç ortağı olmayacağız. Takipçi olacağız, denetçi olacağız, önleyen olacağız. Kirli zihniyetlerin sessiz sessiz hareket ederek çocuklarımızı incitmelerine izin vermeyeceğiz. Çocuklarımız için endişe duyuyoruz. Çocuklarımıza koruyucu bir ortam sağlayabilmek için derhal taleplerimizin dikkate alınmasını istiyoruz ve bu taleplerin yasal takipçisi olacağımızı ifade etmek istiyoruz.

1--Çocuk istismarı ile ilgili kanunlar. Mahkemelerin iyi hal indirimi ya da ceza indirimine imkan vermeyecek şekilde yeniden düzenlenmelidir.

2--Çocuklarımıza yurt hizmetinin vakıflardan alınarak, devlet eliyle ve denetimli, kontrollü bir şekilde verilmesini talep ediyoruz. Tüm yurtlar ve özel eğitim kurumlarının düzenli olarak çok sıkı denetim ve kontrollere tabi tutulmasını talep ediyoruz.

3--Çocuk istismarını öven  ?6 yaşında çocukla evlenilebilir´´ ?9 yaşında ki kız çocuğu hamile kalabilir´´  ?bir kereden bişey olmaz´´ gibi çocuk istismarını öven, teşvik edenlere, küçük yaşta evliliği özendirenlere de ağır cezai yaptırımların getirilmesini talep ediyoruz. Hükümeti acil olarak bu tedbirleri almaya çağırıyoruz. Bilinmelidir ki biz kadınlar,çocuklarımız için güvenli ortam oluşturuncaya kadar, çocuklarımızın korunması için konulmuş yasal çerçeve yeniden düzenleninceye kadar, çocuklarımızın istismar edilmesine zemin hazırlayan kurumlar kapatılıncaya kadar mücadeleye devam edeceğiz.

 ?İstismar Değil Cinayettir´´  ?´ Çocuklar Susar Biz Susmayacağız? dedi

 


Haber Kaynak : ERHAN ÇELİK