CHP VE İYİ PARTİ YETKİYİ VERDİ

Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu´nun, belediyecilik hizmetlerinin aksamaması için olağanüstü meclis toplantısında istediği borçlanma yetkisine AK Parti ve MHP red oyu verdi.


18.05.2020 19:20:01 1258 0

CHP VE İYİ PARTİ YETKİYİ VERDİ

Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu´nun, belediyecilik hizmetlerinin aksamaması için olağanüstü meclis toplantısında istediği borçlanma yetkisine AK Parti ve MHP red oyu verdi. Akhisar halkına hizmet olarak geri dönecek yetkinin görüşüldüğü madde, Cumhuriyet Halk Partili ve İYİ Partili meclis üyelerinin oylarıyla meclisten geçti. Başkan Dutlulu, ?Bizi bu yolda ne deprem, ne virüs, ne de bazılarının siyaseti engelleyemedi ve Allah´ın izniyle de engelleyemeyecek.? dedi.

 

Geçtiğimiz gün gerçekleşen Akhisar Belediyesi 1. olağanüstü meclis toplantısı, Besim Dutlulu başkanlığında çeşitli maddelerin görülmesi üzerine toplandı. Devletten Akhisar Belediyesi´ne gelen vergi payı bütçesinin yarı yarıya düşürülmesi sebebiyle Akhisar halkının belediyecilik hizmetlerinde aksama yaşamaması için Belediye Başkanı Besim Dutlulu´ya 6 milyon TL kredi alımı için yetki verilmesi mecliste görüşülen maddelerden birisiydi.

DEVLETTEN GELEN PARA YARI YARIYA DÜŞÜRÜLDÜ

 Başkan Dutlulu, İller Bankası´ndan gelen bütçenin her yıl artması gerekirken, göreve başladıkları 1 yıldır kademeli olarak düştüğünü tablo ile açıkladı. Bir önceki AK Parti döneminde iller bankasından yeterli para geldiğini fakat bu dönem yeterli para gelmediği için Akhisar halkına yapılan ve yapılacak hizmetlerde aksama yaşanmaması ve halkın mağdur edilmemesi için meclis üyelerinden borçlanma yetkisi istedi. AK Parti ve MHP grubu red oyu verdiği gündem maddesi, Cumhuriyet Halk Partili ve İYİ Partili meclis üyelerinin oylarıyla meclisten geçti.

5 MİLYONLUK FARKIN HESABINI SORDU

Başkan Dutlulu, iller bankasından AK Parti döneminde gelen yüksek bütçeye kıyasla, Cumhuriyet Halk Partisi döneminde gelen düşük para miktarını gösteren tabloyu AK Parti Grup Başkanı Cemal Gürmen´e verdi. Akhisar halkına hizmetin engellenmemesini istediğini söyleyen Başkan Dutlulu, ?Bir Akhisarlı olarak bunun hesabını siz de sorarsanız çok mutlu oluruz.? dedi.

?AKHİSAR İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ?

Daha sonra sosyal medya hesabından açıklama yapan Başkan Besim Dutlulu, şeffaf belediyecilik anlayışı gereği Akhisar halkını bilgilendirmek için şu açıklamalarda bulundu:

?Olağanüstü Meclis toplantısında devletten belediyemize vergi payı olarak gelen gelirin yarı yarıya düşmesi sebebiyle önümüzdeki aylarda hizmetlerde aksama yaşanmaması için 6 milyon lira borçlanma talep ettik. AKP ve MHP´li Meclis üyelerinin ret oyuna rağmen CHP ve İyi Partili Meclis üyelerimizin oylarıyla isteğimiz kabul edildi. Akhisar´a hizmet amacıyla çıktığımız bu yolda bizi destekleyen Meclis üyelerimize tekrar teşekkür ederim.

Akhisar için çalışıyoruz; çalışmaya devam edeceğiz. Bizi bu yolda ne deprem, ne virüs, ne de bazılarının siyaseti engelleyemedi ve Allah´ın izniyle engelleyemeyecek. Bize güvenen tüm hemşerilerime teşekkür ederim.?


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ