CHP seçim sonrasını değerlendirdi

Bakırlıoğlu Akhisar da Seçimi Kazanan Salih Hızlı değil Başbakan Recep Tayyip Erdoğandır


Siyaset 10.04.2014 12:16:11 1733 0

CHP seçim sonrasını değerlendirdi
 

CHP Akhisar İlçe lokalinde gerçekleştirilen açıklamaya ilçe Başkanı İsmail Fikirli, Belediye Başkan Adayı A.Vehbi Bakırlıoğlu, Belediye Meclis Üyeleri Kadın Kolları Başkanı Server Goral,Gençlik Kolları Başkanı Barkın Düzgün ve çok sayıda partili katıldı.

 

Düzenlenen toplantıda ilk konuşmayı ilçe Başkanı İsmail Fikirli yaptı. Zorlu bir yerel seçim geçirdiklerini ancak kazanamadıklarını belirten Fikirli, “Uzun bir Yerel Seçim sürecini birlikte geçirdik. Bu uzun süreçte, Kadın Kollarımız, Gençlik Kollarımız ve Aday Arkadaşlarımız başta olmak üzere, seçim öncesi bizlerle beraber çalışmalara katılan, seçim günü sandık başlarında görev yapan, seçim sonrası bizlerle üzülen, bizleri teselli eden değerli partililerimize, partimize gönül veren Akhisarlı Hemşerilerimize, bizleri adım adım takip eden siz Basın Emekçilerine canı gönülden selam olsun.

 

Gönül, bu konuşmayı başarılı bir seçim sonucu ertesinde yapmak isterdi. Ancak maalesef bu mümkün olmadı. Seçim sonuçları hepinizi olduğu gibi biz yöneticileri ve aday arkadaşlarımızı da fazlasıyla üzdü. Gerek partililerimiz, gerekse partili olmayan bir çok Akhisarlının seçim öncesindeki ortak yargısı, çalışmalarımızın çok iyi olduğu ve Partimizin seçimi kazanacağı yönünde idi. Bu da tabii ki bizim ve partililerimizin seçim sonuçları ile karşılaştığımızda hayal kırıklığımızın ve üzüntümüzün boyutlarının artmasına neden oldu.

Bu seçimde gerek aday arkadaşlarımız gerekse Partililerimiz üzerlerine düşen maddi ve manevi bütün görevlerini yerine getirmişlerdir. Hiç olmadığı kadar çaba harcanmış, etkinlik yapılmış ve katılım sağlanmıştır. Yapılan miting ve konvoylarımıza hiç tanımadığımız Akhisarlı hemşerilerimiz katılmıştır. Bizleri umutlandıran, bu çalışmalara binlerce gencin ve kadının katılmış olmasıdır. Dahası seçim sonrasında partimize bir çok kişinin üyelik başvurusu yapmaya devam ediyor olmasıdır.

 

Bu seçim öncesinde Parti Okulu bünyesinde sahada çalışan tüm yöneticilerimiz, kadın ve gençlerimiz eğitilmiştir. Genel Merkezce yapılan Sandık Bölge Sorumlusu organizasyonunu en etkili uygulayan örgüt, ilçe örgütümüz olmuştur.

 

Yapılan son seçimde çok yüksek oranda geçersiz oy kullanılması, devletin vatandaşın siyasi iradesinin tam olarak sandığa girmesini sağlama hususunda görevini yapmadığını göstermektedir. Pusulaların yanlış zarfa konulması, oy pusulasına birden fazla mühür basılması ya da mekanik EVET mührünü yanlış kullanma nedeniyle sandığa boş oy atılması gibi basit hatalarla sadece Akhisar’ da 5097 oy geçersiz sayılmıştır. Bu da birinci ve ikinci parti arasındaki 2300 oy fark göz önüne alındığında durumun ciddiliğini ortaya koyacaktır.

Yapılan bu hataların en aza indirilmesi, küçük düzenlemeler ile mümkün olacakken maalesef yapılmamıştır. Keza, oy pusulaları bu seçimde de bazı kimselerin eline geçmiştir.

 

Seçim sonucunda gördük ki, ülke insanımız, ülkedeki seçme- değerlendirme sistemine güvenini yitirmiştir. Yapılan çeşitli sınavlardan Tubitak’ a, yargıdan-yapılan son seçime kadar, insanımız devletin yaptığı seçme ve değerlendirmelere kuşku ile yaklaşmaktadır. Bu nedenle önümüze çıkan her partilimiz, seçim sonuçlarına kuşku duyarak mutlaka itiraz etmemizi söylemiştir.

Bundan önce yapılan 2011 Genel Seçiminde partimize oy vermiş birçok Akhisarlı vatandaşımızın, bu seçimde partimize teveccüh göstermemesinin nedenleri etraflıca araştırılacak olmakla birlikte, bu davranışın partimizden mutlak bir uzaklaşma olmadığını, Büyükşehir Belediyesini AKP’ ye kaptırmama kaygısının yattığı, rakip Büyükşehir Belediye Başkanı adayının yarattığı algının nedeniyle ortaya çıkan kaotik ortamın sonucu olarak görüyoruz. Partimizi Ülke Genelinde ortalamanın üzerinde, keza il genelinde en yüksek ortalama olmasına rağmen alman sonucu başarı olarak görmüyoruz. Seçimde başarılı olamayışının nedenleri en küçük üyesinden en kapsamlı üst örgütlerimize kadar örgütümüzce önümüzdeki kısa dönem içerisinde ayrıca değerlendirilecektir. Bu konuda en küçük birim olan Mahalle temsilcilerimiz aracılığıyla seçim değerlendirilmesinin yapılması hususunda çalışmalar başlamıştır. Akhisar Örgütümüz bu kısa süreçte eksikliklerini ve hatalarını saptayıp yapılacak olan gerek Cumhurbaşkanlığı gerekse Genel Seçimlere hazırlıklarına hemen başlanılacaktır. Bu çalışmalarda örgütteki görevimiz ne olursa olsun tüm gücümüzle Partimizin başarısı için çalışacağız. Hiçbir zaman karamsar ve umutsuz olmadık ve olmaya hakkımız olmadığını düşünüyoruz.

Bu süreç içerisinde aday arkadaşlarımız başta olmak üzere Yönetici Arkadaşlarımız, Kadm ve Gençlik Kollarımız, Partililerimiz ve bu dönemde büyük bir özveride bulunan ailelerimiz, bizlerle birlikte çalışmalarımıza katılan, maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen tüm Akhisarlılara, bizleri devamlı izleyen siz Basın Emekçilerine teşekkürlerimi sunuyorum. Hepinize iyi günler diliyorum.”

 

İlçe Başkanı’nın ardından 30 Mart seçimlerinde Belediye Başkan Adayı olan, ancak 2300 oy fark ile kaybeden Bakırlıoğlu ise, “Yola çıktığımız günden bu yana hayal ettiğim Akhisar’ı anlattı. Gönül isterdi ki Kazanan bir belediye başkanı olarak bu konuşmayı yapalım. Ancak nasip değilmiş. Yalnız şunu bilmenizi isterim ki bana göre burada kazanan Salih Hızlı değil, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dır. Bizler en başından beri anlatmaya çalıştık. Bu seçimler genel değil, yerel seçimler olacaktır dedik. Ancak ne yaptıysak bunu halkımızın bilincine yerleştiremedik. Bunun yanı sıra kaybetmemizin diğer etkeni ise çok sayıda geçersiz oy olmasıdır. Çünkü Oy pusulalarını karıştıran çok sayıda seçmenimiz oldu. Gerçekten üzücü bir durum. Ancak biz örgüt olarak eksiklerimizi bulup gidermeye çalışacağız. Kesinlikle bu seçimi kaybettik diye davamızdan dönmedik. Bizler Cumhuriyet Halk Partisi Akhisar örgütü olarak her zaman çalışmaya devam edeceğiz. Ben bütün bizlere inan bu seçim sürecinde bizleri yalnız bırakmayan, başta kendi örgütüm olmak üzere bütün Akhisar Halkına çok teşekkür ediyorum.” Dedi.