CHP´li Kadınlar ?Ebedi Barış? İstedi

Akhisar CHP İlçe Teşkilatı, 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla parti lokalinde yaptığı basın açıklaması ile ? hemen şimdi barış, ebediyen barış? diyerek kalıcı barış istediklerini belirtti.


Siyaset 1.09.2016 15:42:37 315 0

CHP´li Kadınlar ?Ebedi Barış? İstedi

Akhisar CHP İlçe Teşkilatı, 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla parti lokalinde yaptığı basın açıklaması ile ? hemen şimdi barış, ebediyen barış? diyerek kalıcı barış istediklerini belirtti.

İlçe parti lokalinde gerçekleştirilen basın açıklamasını Kadın Kolları adına kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyesi Fatma Öztürk yaptı. Öztürk, açıklamasında CHP´li kadınlar olarak her zaman barıştan yana olduklarını ve yurtta ve dünyada kalıcı barış için çözümler üretilmesi gerektiğini dile getirdi. Kadın Kolları adına basın açıklamasını gerçekleştirilen Öztürk,?İkinci Dünya Savaşı dünya tarihinin en kanlı savaşıdır. 1 Eylül 1939 tarihinde Nazi Alman orduları Polonya´ya saldırarak 20.yüzyılın en kanlı savaşını başlatmıştı. 72 milyon insan ölmüş, tarihin en kanlı en büyük soykırımı yaşanmıştır. Milyonlarca insanın ölümüne neden olan bu savaştan sonra bir daha savaşlar olmasın diye 1 Eylül günü Dünya Barış Günü ilan edilmiştir. Barış huzurdur, paylaşmaktır, sevgidir. Barış en büyük zenginliktir. Barış insanların ırklarına, dillerine, mezheplerine bakmaksızın kardeşçe bir arada yaşamalarının adıdır. Biz Cumhuriyet Halk Partili kadınlar dün Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk´ün seslendiği gibi bu gün de Türkiye´ye ve tüm dünyaya sesleniyoruz: Yurtta Barış, Dünya´da Barış.

Dünyayı güzellik kurtaracak, bir insanı sevmekle başlayacak her şey. Biz hiçbir ananın, hiçbir çocuğun gözyaşı dökmediği bir dünyaya inandık. Bir araya geldikçe güçleneceğimize, çoğalacağımıza inandık. Derdimizi, acımızı, sevincimizi paylaşmaya inandık. Helal ekmekle kurulan sofralara, sevgiye, yürekle paylaşmaya inandık. Savaş, kadınlar için acıdır, yakandır, kavurandır. Biz kadınlar evlat acısı, kardeş acısı, eş acısı, insan acısı yaşamak istemiyoruz. Savaşlar göçtür, yoksulluktur, şiddettir. Bizler evlerimizde huzur içinde yaşamak istiyoruz. Savaş, çocuklarımız için korkudur, çaresizliktir, yok oluştur. Evlerinde oynayan, yaşayan çocukları öldüren bombalar, hem çocuklarımızı hem biz anaların yüreklerini parçalar. Krezus ?barışta oğullar babalarını, savaşta babalar oğullarını kaybeder´ demiştir. Savaş yaşamın da doğanın da dünyanın da dengesini bozar.

Geldiğimiz süreçte ülkemizde ve Ortadoğu´da barışa her zamankinden çok ihtiyacımız var. Geldiğimizı süreçte ekmek kadar su kadar barışa ihtiyacımız var. Biz Cumhuriyet Halk Partili kadınlar, ölümün değil yaşamın tarafındayız. Savaşa karşı barışı; baskı, şiddet ve zora karşı özgürlükleri ve demokrasiyi; yolsuzluğa karşı adaleti ve eşitliği savunuyoruz. Dünya barışını tehdit eden her türlü terörü lanetliyoruz. Şiddetin her türlüsüne karşı çıkıyoruz. Bu yüzden, savaşın, ölümlerin bizi birbirimizden daha uzağa savurmaması için yaşanacak bir Türkiye için, ?hemen şimdi barış, ebediyen barış´ diyoruz. 1 Eylül Dünya Barış Günü´müz kutlu olsun. Yurtta ve dünyada kalıcı barışa vesile olsun? ifadelerini kullandı.

Parti lokalinde gerçekleştirilen basın açıklamasına CHP İlçe Başkanı İsmail Şahin, yönetim kurulu, kadın kolları ve üyeler katıldı.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ