CHP´li Şahin´den Darbe Girişimi Açıklaması

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Akhisar İlçe Başkanı İsmail Şahin parti binasında FETÖ (Fethullah Gülen Terör Örgütü) kökenli askeri darbe girişimiyle ilgili basın açıklaması yaptı.


Siyaset 18.07.2016 18:47:20 370 0

CHP´li Şahin´den Darbe Girişimi Açıklaması

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Akhisar İlçe Başkanı İsmail Şahin parti binasında FETÖ (Fethullah Gülen Terör Örgütü) kökenli askeri darbe girişimiyle ilgili basın açıklaması yaptı.

 Eski CHP İlçe Başkanları Av. İsmail Fikirli, A. Vehbi Bakırlıoğlu, yönetim kurulu üyeleri, belediye meclis üyeleri, kadın kolları, gençlik kolları ve partililerin katıldığı basın açıklamasında saygı duruşunun ardından konuşan Şahin;" Türkiye´de 15 Temmuz´u 16 Temmuz´a bağlayan saatlerde yaşanan darbe girişiminde ve sonrasında şehit olan yurttaşlarımıza Allah´tan rahmet, yakınlarına sabır, yaralılara acil şifalar diliyoruz.

Cumhuriyetin kurucusu bir parti olarak, demokrasiye karşı girişilen darbeyi, sıkılan kurşunları, bu eyle gerçekleştirenleri, destekleyen ve besleyen yapıları lanetliyoruz. Bu ülke darbelerden çok çekmiştir. Ayni sıkıntıların yeniden yaşanmasını istemiyoruz. Genel başkanımızın dediği gibi cumhuriyete ve demokrasiye sahip çıkıyor, inancımızı eksiksiz bir şekilde koruyoruz. Herkes çok iyi bilmelidir ki Cumhuriyet Halk Partisi parlamenter sistemin vazgeçilmezi olan yurttaşlarımızın özgür iradesine bağlıdır.

AKP iktidarına karşı askeri darbeyle çözüm aramak büyük bir yanlıştır. Ancak yaşanan son olaylar göstermektedir ki en geniş şekilde devletin tüm erklerine açıkça müdahale eden, istihbaratı ve tüm gücü elinde bulunduran bir hükümetin bu durumu öngörmemesi, müdahalede yetersiz kalması ya acizlik yada görmezden gelip iradi eylemsizlik ile siyasi rant devşirme göstergesidir. Her iki durumda da bedelini maalesef halkımız ödemektedir.

Askeri darbe girişiminin, camilerde okunan ve halk üzerinde daha ağır bir diktatörlüğe varacak olan cihat çağrılarına dönüşmesi ile yeni bir kaotik ortam yaratılmak istenmektedir. Halkımızı sağ duyulu olmaya davet ediyoruz.

Darbeden hiçbir haberi olmayan, sadece komutanların emrini yerine getiren, hiçbir yetkisi ve sorumluluğu olmayan 20 yaşındaki askerlerimizin katledilmesi, linç edilmesi de hiçbir şekilde kabul edilemez. Yetki ve sorumluluğu olmayan emir komuta zincirinde verilen emirleri yerine getiren bu askerlerin ceza kapsamı dışında tutulması bizim ve tüm kamuoyunun talebidir.

Ayrıca bu olayı daha iyi kadrolaşma fırsatına dönüştürmek isteyen AKP hükümeti 2745 Hakim ve Savcıyı jet hızıyla açığa almıştır. Bu trajikomik bir durumdur. Hangi gerekçeyle bu kadar hakim ve savcı açığa alınmıştır. Bu önceden planlanmış, projelendirilmiş bir olgu olarak karşımıza çıkmaktadır.

Demokrasiye sahip çıkmak, demokrasiyi korumak, sadece askeri darbelere karşı çıkmakla olmaz. Bu güne kadar Anayasayı yok sayan, Parlementoyu devre dışı bırakmak isteyen zaman, zaman da başarabilen Başkanlık sistemi için her şeyi göze alan ve yapan bir adamın ihtiraslarına karşı çıkmadan, demokrasiden söz edilemez. Düne kadar demokrasiyi bir tramvay olarak gören bir kişinin bugün demokrasi havarisi kesilmesi tamamen acı bir çelişkidir. Bizler askeri darbeye de sivil darbeye de tek adam yönetimine de sonuna kadar karşıyız.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak, ülkenin iç savaşa sürüklenmesine, cumhuriyetin temel niteliklerinin alaşağı edileceği bir rejim değişikliğine asla izin vermeyeceğiz. Tarihimizden aldığımız güçle bu ülkenin halktan, emekten, barıştan ve demokrasiden yana güçleriyle birlikte mücadeleye devam edeceğiz. Ne darbe, ne tek adam diktatörlüğü, Laik, demokratik tam bağımsız Türkiye? ifadelerini kullandı.

(KM-BG-MÖ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ