Çiftçi Bilgilendirme Toplantıları Devam Ediyor

Akhisar İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce köy ve beldelerde oluşturulan Köy Tarım Merkezi bürolarında görevli ziraat mühendisleri ve veteriner hekimler tarafından eğitim ve yayım faaliyetleri çerçevesinde çiftçi bilgilendirme toplantıları düzen


Gündem 27.11.2013 11:23:43 2483 0

Çiftçi Bilgilendirme Toplantıları Devam Ediyor

Akhisar İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü İsaca Tarım Merkezi Veteriner Hekimi Emine Arslan tarafından İsaca Köyü`nde büyükbaş ve küçükbaş hayvan hareketleri ve bildirimler konusunda çiftçi bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Toplantıda nakil işlemleri, doğum, düşüm bildirimleri, satış işlemlerinde yapılması gerekenler, aşılama ve küpeleme konularında bilgiler verildi. Hayvan alım ve satışlarında, ölüm ve kesim durumlarında yedi gün içinde bildirim zorunluluğu olduğu, yeni doğan buzağıların yirmi günlüğe , yeni doğan kuzu ve oğlakların altı aylığa kadar küpelenebildiği, bu sürelere uyulmadığı takdirde idari para cezası uygulamaları ile karşı karşıya gelebilecekleri hususunda üreticilere hatırlatmalarda bulunuldu.

Sığır cinsi ve koyun keçi türü hayvan alım satımlarında, satıcı ve alıcı tarafından hayvanı aldığını veya sattığını 7 gün içinde İl/İlçe Müdürlüğüne sığır cinsi hayvanlarda pasaportun imzalı ve ilgili kısmı ile koyun keçi türü hayvanlarda nakil belgesi ile bildirim yapılmasının zorunlu olduğu belirtildi.

Selvili, Çobanhasan, Yayakırıldık ve Kavakalan köylerinde ise Gıda Güvenliği konulu eğitim toplantıları düzenlendi. Gıda güvenliği konusunda tüketici bilinci ve farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen toplantılara katılanlara Köy Tarım Merkezlerinde görev yapan Mühendis Meltem Pıtır, Seyhan Şafak ve Mühendis Nevin Kulakman tarafından 5996 sayılı Kanun ile birincil üreticilere verilen sorumluluklar, gıda işletmelerinde hijyen kuralları, güvenilir gıdada bulunması gereken özellikler, gıda maddelerinin depolama ve satış yerlerindeki saklama ve muhafaza koşulları ana başlıkları altında bilgilendirme yapıldı. Gıda Güvenliği ve Hijyeni ile ilgili bilgiler içeren liflet dağıtımı yapıldı.