Cihat Arslan :?Kupanın Telafisi Var; Ama Ligin Yok?

Ziraat Türkiye Kupası E Grubu ilk hafta maçında Galatasaray´a 2-1 yenilen Akhisar Belediyespor´un teknik direktörü Cihat Arslan, oyuna ikinci yarıda ortak olduklarını ancak fırsatları değerlendiremediklerini söyledi.


Spor 18.12.2015 13:29:49 287 0

Cihat Arslan :?Kupanın Telafisi Var; Ama Ligin Yok?

Karşılaşma sonrası düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Cihat Arslan, Galatasaray´ın ilk yarıda daha istekli olduğunu ve sonuca gittiğini belirterek, "İkinci yarıya oyuncu değişikliğiyle başladık. Orta sahada daha fazla pas yapıp, dinamizmi yakaladık. Golü de bulduk. İkinci yarı hakimiyeti ele geçirdik ama pozisyonları değerlendiremeyince mağlup olduk" diye konuştu.

Hafta sonu bu kez ligde yine Galatasaray´la karşılaşacaklarını hatırlatan Arslan, "Bu müsabakaya daha ciddi hazırlanmamız gerekiyor. O maç daha çetin geçecektir. Hafta sonu çok daha zorlu bir karşılaşma her iki takımı da bekliyor" değerlendirmesinde bulundu.

Galatasaray karşısında yaptığı rotasyonun nedenlerini aktaran Cihat Arslan, şunları söyledi: "İlk olarak, bu gece Akhisar´a dönüp, cumartesi günü tekrar İstanbul´a geleceğiz ve bir yorgunluk olacak. İkincisi de tüm oyuncularıma şans vermek istiyorum. Her futbolcuyu sahada değerlendirmek gerekir. Bunun için rotasyon vardı. Ayrıca, lig maçı çok daha zorlu geçecek. Kupanın telafisi var ama ligde buna müsaade etmemeliyiz. Eğer devreye 3. olarak girmek istiyorsak, bu durumu göz ardı edemeyiz. Bazen skora çok takılmıyorsunuz çünkü bir sonraki maçı düşünmek zorundasınız."

Arslan, neden 2 gün İstanbul´da kalmak yerine Akhisar´a dönmeyi tercih ettiğinin sorulması üzerine ise, "Buradaki trafik ve saha şartları bizi buna itti. Burada 3 antrenman yapabileceğimiz bir tesisimiz yok. Ayrıca 8 oyuncumuz da Akhisar´da çalışıyor. Bu yüzden kalmayacağız" yanıtını verdi.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ