Cihat Arslan´dan yeni sezon transfer değerlendirmesi

Spor Toto Süper Lig´de mücadele eden Akhisar Belediyespor Teknik Direktörü Cihat Arslan yeni sezonun ilk antrenmanı öncesi basın açıklaması yaptı.


Spor 30.06.2015 17:55:14 267 0

Cihat Arslan´dan yeni sezon transfer değerlendirmesi

Arslan, açıklamasında takımın omurgasını oluşturma anlamındaki transferlerin önümüzdeki 6 gün içerisinde ve Erzurum kampında gerçekleştirileceğini söyledi.

İlk antrenman öncesi konuşan Arslan, takımın ilk top başını bugün saat 18.30´da Yılmaz Atabarut Tesislerinde gerçekleştireceğini belirterek bugün 17 oyuncu ile başlayacaklarını söyledi.

Oyunculardan Douglao ve Bruno Mezenga´nın eşlerinin durumundan dolayı izinli olduklarını, Douglao´nun 3 gün sonra Bruno´nun ise 5 gün sonra takımın kampına katılacağını kaydetti.

Arslan açıklamasında takımı değerlendirerek ; ?Akhisarpor´un temsil ettiği centilmenlik ve yarışkanlık gibi değerler var. Biz de değerlere bağlı kalarak güzel bir sezona katkıda bulunacağız. Akhisarspor ve Spor Toto Süper Lig çok büyük bir marka. Biz de bu marka değerinin farkındayız ve bu marka değerine hizmet edeceğiz. İyi yerlerde de olacağımıza inanıyoruz? dedi.

Transfer çalışmalarının sağlıklı bir şekilde ilerlediğini söyleyen Teknik Direktör Cihat Arslan, bu konuda takımı taşıyacak isimlerle ilgili çalışmalar yaptıklarını dile getirdi. Transfer konusunda 8 yabancı isim düşündüklerini vurgulayarak Bilal Kısa ve Mehmet Akyüz´den boşalan yerlerin doldurulması gerektiği bu transferlerin istekleri dışında gerçekleştiğini vurguladı. Gekas ile ilgili soruya cevap veren Arslan, Gekas´ın ayrı bir konu olduğunu ve ayrı bir pozisyonda ele alınması gerektiğini 8 isim içerisinde Gekas´ın yer almadığını söyledi.

Transfer görüşmeleri kapsamında Ahmet İlhan Özek ile maliyeti yüksek olduğu için anlaşmaya varılmadığını ifade eden teknik direktör Cihat Arslan, İbrahim Sissoko ile ilgili olarak ise ? Sissokko, başkanın direk ilgilendiği bir konu. Muhtemelen önümüzdeki günlerde renklerimize bağlayacağız? dedi.

Açıklamada transfer konusunda değerlendirmelerini paylaşan Arslan, Güray´ın takım için önemli bir isim olduğunu onu kaybetmek istemediklerini; ancak yönetime resmi ve tatmin edici bir teklif geldiği takdirde bu konunun değerlendirilebileceğini söyledi.

Takımdan ayrılan isimlerle bazı bölgelerde fazla bazı bölgelerde ise az oyuncu kaldığını ifade eden Arslan, Akhisar Belediyespor Kulüp yönetimi ile yaptıkları yoğun mesai sonrası herkesi tatmin edecek ve takıma güç verecek transferlerin olacağını söyledi. ?Hem bütçemize uyan hem oyun felsefemize uyan hem de Akhisarspor´un kriterlerine uyan oyuncularla transferler gerçekleşecek.  Avusturya kampı gidişinde eksikler tamamlanacak. Oradaki hazırlık maçları bizim için önemli? diyen teknik direktör, eksikliklerin giderilmesi açısından Avusturya kampı öncesi transfer olabileceğini; ancak takımın omurgasını oluşturma anlamındaki transferlerin önümüzdeki 6 gün içerisinde ve Erzurum kampında gerçekleştirileceğini açıkladı.