?ÇOCUKLAR TORPAKLA BULUŞUYOR?

Akhisar Ülkü Ortaokulu öğrencileri ?Çocuklar Toprakla Buluşuyor? projesi kapsamında portatif çömlek atölyesinde çömlek yapımında buluştu.


Eğitim 11.03.2019 14:58:47 1394 0

?ÇOCUKLAR TORPAKLA BULUŞUYOR?

Akhisar Ülkü Ortaokulu öğrencileri ?Çocuklar Toprakla Buluşuyor? projesi kapsamında portatif çömlek atölyesinde çömlek yapımında buluştu.

Milli Eğitim Bakanlığınca Türkiye genelinde gerçekleştirilmekte olan ?Çocuklar Toprakla Buluşuyor? projesi kapsamında Ülkü Ortaokulu öğrencileri hafta boyunca okulda kurulan portatif çömlek atölyesinde çömlek eğitimi aldılar.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ve UNESCO tarafından kaybolan sanatlardan biri kabul edilen çömlek sanatının tanıtılıp,canlandırılmasının ayrıca nesilden nesile aktarılmasının sağlanmasında öğrencilerimize farkındalık yaratma konusunda bir adım attıklarını söyleyen Müdür Yardımcısı Görsel Sanatlar Öğretmeni Ferah ÇOBAN;?Öğrencilerimizin bir çoğu ilk kez ellerine kil hamurunu alıp çömlek çarkının başına geçme fırsatı buldular.Onların temiz yüreklerine bir sanat tohumu düştüğüne inanıyoruz ve gelecekte de bunun meyvelerini vereceğine inancımız tamdır.Biz öğrencilerimizin küçük yaşta bir eser ortaya koymaları,geleceğin kültür mirası taşıyıcısı olma misyonunu üstlenmeleri,sanata ve sanatçıya değer verem bilinci edinmelerini bir kazanım olarak görmekteyiz.Okul idaresi olarak sosyal etkinliklere çok önem vermekteyiz.Sayın Bakanımızın da önemsediği ve gelecek yıllarda tüm okullarımıza açılması planlanan Tasarım ve Beceri Atölyelerini Ülkü Ortaokulu olarak öğrencilerimize tanıtma fırsatı bulduk.? dedi.

Etkinliğe katılan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa AKKUYU çömlek çarkının başına geçerek aynı heyecanı öğrencilerle birlikte yaşadı.Okulların sosyal etkinliklerine katılmaya çalıştığını ifade eden Mustafa AKKUYU; ?Bugün öğrencilerle birlikte olmaktan çok mutluyum.Okulumuz sosyal faaliyetleri yoğun olan bir okul.Bu etkinlkileri önemsiyorum.Organizasyon yapan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.? dedi.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ