CUMHURİYET´İMİZİN 97.YILI AKHİSAR´DA COŞKUYLA KUTLANDI

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı´mızın 97.yıl dönümü, Milli Egemenlik Meydanı´nda düzenlenen törenle coşkuyla kutlandı.


29.10.2020 14:50:19 1492 0

CUMHURİYET´İMİZİN 97.YILI AKHİSAR´DA COŞKUYLA KUTLANDI

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı´mızın 97.yıl dönümü, Milli Egemenlik Meydanı´nda düzenlenen törenle coşkuyla kutlandı.

Cumhuriyet´imizin 97. yıl kutlamaları, sabah saat 09.30´ da Akhisar Öğretmen Evi´nde başladı. Akhisar Kaymakamı Sabit Kaya, Akhisar Hava Meydan ve Garnizon Komutanı İstihkam Albay Mehmet Şahin, Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu, Akhisar Cumhuriyet Başsavcısı Tunay Pulça ile CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu´nun katılımı ile ilçe protokolünün bayramları kutlandı.

Milli Egemenlik Meydanı´nda saat 10.00´da başlayan Cumhuriyet Bayramı´nın 97. yıl kutlamaları, saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın ardından Akhisar Kaymakamı Sabit Kaya´nın  günün anlam ve önemini belirten konuşması ile devam etti. Kaymakam Kaya, tüm Türk Milletinin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı´nı kutladı.

Kayhan Ergun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri Egemen Simitçi (Atatürk ve Cumhuriyet), Mehmet Ali Uğur (Cumhuriyet), Batuhan Kazanç (Vatanım Sevdası Cumhuriyet) şiirlerini okudu.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri çerçevesinde gerçekleştirilen spor, kompozisyon, şiir, resim, yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol üyeleri tarafından takdim edildi.

Tamamı kadınlardan oluşan Akhisar Belediyesi Halk Oyunları Ekibi´nin, zeybek gösteriminden sonra program sona erdi.

Akhisar Belediyesi´nin, Cumhuriyet´in 97. yılı için planladığı ?Cumhuriyet İçin Pedalla´ bisiklet turu ve Cumhuriyet Mahallesi´nde yeni yapılan parka 97. yıla özel 97 fidan dikimi hava muhalefeti sebebiyle ileri bir tarihe ertelendiği bildirildi.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ