Cumhuriyet`imizin 90. Yılı kutlandı

Cumhuriyet`imizin 90. Yılı kutlama programı sabah saat 09.30` da Kaymakamlık makamında başladı.


Gündem 29.10.2013 15:09:20 3058 0

Cumhuriyet`imizin 90. Yılı kutlandı

Akhisar Kaymakamı Kaan Peker, Hava Meydan ve Garnizon Komutanı Hava Kontrol Albay Bülent Keleş, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Akhisar Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahiner, Adalet Komisyon Başkanı Üzeyir Şendil tarafından Cumhuriyetimizin  90. yıl kutlama tebriklerini kabul etti. Daha sonra Akhisar Şehir Stadında saat 10.00’devam eden Cumhuriyet` in 90. yıl kutlama programı Kaymakam Kaan Peker, Hava Meydan ve Garnizon Komutanı Hava Kontrol Albay Bülent Keleş, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı halkın ve okulların Cumhuriyet Bayramını kutlamaları ile başladı. Akhisar Ticaret Meslek Lisesi Türk Dili Edebiyat öğretmeni Seda Toprak Kurt ve Ticaret Meslek Lisesi Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Mehmet Güçyener sunuculuğunu yaptığı Cumhuriyet Bayramı kutlama töreni Saygı duruşu ve Müzik Öğretmeni Meltem Alhat  yönetiminde   İstiklal Marşı okundu.    

Cumhuriyetimizin 90. Yıl kutlama programı töreninde günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Akhisar Kaymakamı Kaan Peker yaptı. Kaymakam Kaan Peker, 

 “Cumhuriyetimizin 90. Kuruluş yıldönümünü bütün Türkiye’de olduğu gibi ilçemizde de gurur ve coşkuyla kutlamanın mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Her 29 Ekim bağımsız ve onurlu bir şekilde birlikte yaşama irademizin ve milletçe geleceğe güvenle bakabilmemizin bayramıdır. Hepimize kutlu olsun” dedi.
Değerli Akhisarlılar,
Kaan Peker;” Cumhuriyetin kuruluşuna uzanan süreçte bütün Anadolu toprakları tarihin kaydettiği en haksız toprak işgaline uğramıştı. İşte bu haksızlığa karşı Mustafa Kemalin önderliğinde milli mücadele hareketini başlatan Anadolu insanı doğulusu batılısı yaşlısı ve genciyle bir destan yazdı. Bu kahramanlık destanının temelinde hamuru özgürlük ve bağımsızlık mayasıyla yoğrulmuş insanımızın iman dolu göğsü birlik ve beraberlik ruhu yatmaktaydı. Bu başarıyı taçlandıracak olan yegâne şey ise bağımsız yeni bir devletin kurulmasıydı. Mustafa Kemalin en büyük eserim diye adlandırıldığı Türkiye Cumhuriyeti çağın gereklerini ve halkının ihtiyaçlarını dikkate alan genç bir devlet olarak tam 90 yıl önce bugün tarih sahnesindeki yerini almıştır. Türkiye için sadece bir yönetim şekli değil aynı zamanda tarihimizin en kapsamlı değişim hamlesi olan cumhuriyet getirdiği yeniliklerle Türk insanının ufkunu genişletmiş ekonomik sosyal ve siyasal hayatımız dinamizm kazanmıştır.
Cumhuriyeti ayakta tutan yegâne kuvvet milletin kendisidir. Her türlü yetkinin kaynağı millet iradesidir. Egemenlik Kayıtsız şartsız milletindir ilkesi devlet sistemimizin temelini
oluşturmaktadır. Devlet milleti için vardır. Halka hizmet için vardır. Bu itibarla cumhuriyet ancak güçlü bir demokrasi ile gerçek anlamını bulur. Gerçek bir demokrasi ise görevlerini yerine getiren haklarını kullanabilen gerektiğinde haklarını arayan özgüveni gelişmiş fertlerle sağlanır” dedi.
Sevgili Gençler
Kaan Peker;” Cumhuriyetimizi tam bağımsız ve güçlü, demokratik kurallara ve evrensel insan hakları ölçütlerine uygun olarak yaşatmak için hepinize büyük görev ve sorumluluklar düşmektedir. Ülkeler arasında amansız bir rekabetin yaşandığı ve bilginin en büyük güç olduğu günümüz dünyasında kendi geleceğinizi garanti altına almak ailenize ve topluma faydalı bir insan olmak için her zamankinden daha çok çalışmalısınız. Etrafınızdaki olumsuzluklardan ve yanlışlardan etkilenmeden hedefinizi yüksek tutup ona ulaşmaya gayret etmelisiniz. Mukaddes vatanımızın birliği ve milletimizin bağımsızlığı uğruna verilen mücadelenin taçlanarak cumhuriyetimizin kurulduğu bu anlamlı günün yıldönümünde cumhuriyeti bize armağan eden Mustafa Kemali ve kanları bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi milletçe rahmet ve şükranla anıyoruz. Cumhuriyet Bayramınız Kutlu olsun” dedi. Akhisar Ticaret Meslek Lisesi 10. Sınıf öğrencisi Burcu Çınar (Akdenize Doğru), adlı şiiri ve 12. Sınıf Öğrencisi Taylan Koç (Biz Cumhuriyetiz) şiiri okudular. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri çerçevesinde yapılan spor, kompozisyon, şiir, resim, yarışmalarında başarılı olan sporculara ödülleri verildi. 29 Ekim Cumhuriyet Haftası spor etkinliklerinde yarışmalarda başarılı olanlara ödüllerini Kaymakam Kaan Peker, Hava Meydan ve Garnizon Komutanı Hava Kontrol Albay Bülent Keleş, Manisa Ak Parti  Milletvekili Uğur Aydemir, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Akhisar Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahiner, Adalet Komisyon Başkanı Üzeyir Şendil tarafından verildi.

Akhisar Belediyesi Halk Oyunları Ekibinin gösterilerinden sonra geçiş töreni ve görevli öğretmenleri protokol tebrik ettikten sonra tören sona erdi.