Dağların Yüklenmediği Mesuliyeti İnsan Oğlu Yüklendi

Akhisarda İlçe müftüğü tarafından düzenlenen ve her hafta katılımların arrtığı her hafta başka bir camiide sabah namazı buluşması etkinliğini bu hafta Yüncüoğlu camiinde düzenlendi.


Gündem 29.04.2017 13:25:46 1041 0

Dağların Yüklenmediği Mesuliyeti  İnsan Oğlu Yüklendi

Akhisar da İlçe Müftüğü tarafından düzenlenen ve her hafta katılımların arrtığı  her hafta başka bir camiide sabah namazı buluşması etkinliğini bu hafta Yüncüoğlu camiinde  düzenlendi.

Akhisar İnönü mahallesinde bulunan Yüncüoğlu camiin de düzenlenen proğram Cami din görevlisi Aziz Turan´ın  okuduğu Kur´an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Müezzinliğini Cami din görevlis Veli Şahin´in yaptığı Sabah Namazını  İlçe Müftülüğü  Vaazi  Abdullah Gölükçü kıldırdı. Kılınan  sabah namazından  sonra dua yaptıran Vaiz Abdullah  Gölükcü  insan oğlunun üzerindeki mesuliyetler ve sorumlulukları hakkında  dini sohbet etti. Vaiz Abdullah Gölükcü ?Hz.Resulu Ekrem (s.v) buyuruyorlar ki  okuduğum ilk ayetten anlıyoruzki  emanet denilen şeyi Cenabı Hak  semavata  arzacela  dağlara teklif ediyor kabul etmiyor, emanetin ne olduğu üzerinde görüş bildirmişler işte tefkit inancı  denilmiş işte emanet denilmiş son manada  sorumluluk ve mesuliyetdir ifadesi kullanılmıştır. Yani insana mesuliyet sorumluluk yüklenmiştir.   Herkes içinde bulunduğu durum verilen nimetler durumuna göre mesuliyetler yüklenmiştir. Mesuliyetler o kimseye yüklenmiştir. Cenabı Hak bizlere  haddi hesaba gelmeyen  nimetler ikram etmiştir, ihsan etmiştir. Ama bununda akibinde  mesuliyet dediğimiz  sorumlulukta yüklenmiştir. Bize düşen bu mesuliyetimize her türlü mesuliyetimize bu manada dikkat etmektir. Hz.Resulu Ekrem (s.v) ifadelerinde buyuruluyoruzki  hepiniz çobansınız  hepiniz gözetimiziniz altında bulunanlardan mesulsünüz ifade ediliyor.  Bu yüzden öğretmen öğrencisinden, amir memurundan, işveren işcisinden, anne baba evladından, dede nine torunundan mesuldür bunu anlayabiliyoruz. İşte bu mesuliyetlerimizi yerine getirmek için bu bize yüklenen sorumlulukları yerine getirmek için gayret sarfetmemiz gerekiyor.  Bu hususta ve umumi anlamda  güzelleşme nasıl olur, güven toplumu manasında, bu ara çok ifade ediliyor herkes evinin önünü süpürmesi ile olur. Herkes evinin önünü süpürse ne oluyor caddeler ter temiz oluyor, aynen onun gibi herkes kendine düşen bu mesuliyetlere yüklenen sorumluluklara dikkat etse o zaman güven toplumu kalır. Ama ben bir başkasının evinin önüne müdahale ettiğimde ne oluyor, oda senin evinin önü ile alakalı problemlere bakmaya başlıyor.  Cenabı Hak bu manada evinin önünü süpüren  yani kendisine ait mesuliyetlerini sorumluluklarını yerine getirmek için gayret sarfeden bahtiyar kullarından eylesin inşallah? dedi.  Namaz sonrası geleneksel olarak cemaate çorba, tatlı  ve çay ikramından sonra Şeyh İsa Cami Din görevlisi Bayram Uçak´ın yaptırdığı yemek duası ile program sona erdi.  Gelecek Hafta 6 Mayıs Cumartesi günü Sabah namazı buluşması Reşatbey mahallesinde bulunan Gayret camiinde düzenlenecek. 


Haber Kaynak : ERHAN ÇELİK