DEDEOĞLU; ENGELSİZ KALPLERİMİZDE SEVGİYLE KALIN

Akhisar Kent Konseyi engelliler meclis başkanı Yeliz Dedeoğlu 3 Aralık Dünya engelliler günü nedeniyle basın açıklaması yaptı.


Gündem 3.12.2019 16:54:03 1468 0

DEDEOĞLU; ENGELSİZ KALPLERİMİZDE SEVGİYLE KALIN

Akhisar Kent Konseyi engelliler meclis başkanı  Yeliz Dedeoğlu 3 Aralık Dünya engelliler günü nedeniyle basın açıklaması yaptı. Akhisar Belediyesince engellileri topluma kazandırmak adına engellilerin çalıştığı umut parkı  İlhan  Ayverdi  Mahalle konagında bulunan  Cafemizde Kent Konseyi engelliler meclis başkanı   yaptığı basın açıklamasında Yeliz Dedeoğlu

 

?Bugün 3 Aralık Dünya Engelliler günü, Dünya Sağlık Örgütünün verilerine göre Dünyannın nüfusunun %10 ?u engelli.  Ülkemizde 8 milyon, Akhisarda  ise yaklaşık  8000 bin engelli vardır. Engelli denilince  her ne kadar engelli bireylerin diğer bireyler gibi eşit haklara sahip olduğu aklımıza gelsede  pratikte bu durum ne yazı i ülkemizde mümkün olmamaktadır. İnsan onuruna olan saygının güçlendirilmesi  ancak eşit vatandaşlık yaklaşımı ile mümküm kılınabilir.

Engellilik  Nedir ; Biz engelli bireylere göre yaşam kalitesinin düşmesidir. Görmeme, duymama, yürüyememe  ve düşünememe bizim gerçeklerimizdir. Fakat birde sağlıklı gibi görünen  bedensel engelliler kitap okumak, sinemaya gitmemek, hoş görülü olmamak, özüür dilemesini bilmemek, arabalarını kaldırımlardaki rampaların önüne ark etmek, engelli park yerini zapdetmek, erişebilirliklerimizi  düzene sokmamak, kibirli ve saygısız insanların bizlere göre daha vahim durumda olduğunu görmekteyiz. Engellilerin hayatlarını kolaylaştırıcı çalışmalar  yapıp bunları merhemet  yada iyilik duygusuyla bağdaştırmamak gerekir. Bunlar görev bilinciyle yapılmalıdır. Hayatımızı kolaylaştırmak için yapılan her şey bizlerin vatandaşlık  haklarımızdır. Engelimize engel olunmadığı bir yaşam umuduyla engelsiz  kalplerimizde sevgiyle kalmanızı diliyoruz? dedi.


Haber Kaynak : ERHAN ÇELİK