Dernek Başkanı Uz, Pazar Günü Bayanları ve Çocukları Maça Bekliyoruz” Dedi.

Dernek Başkanı Uz,


Spor 13.03.2013 10:27:17 6958 0

Dernek Başkanı Uz, Pazar Günü Bayanları ve Çocukları Maça Bekliyoruz” Dedi.

 

Akhisarspor taraftarları Derneği Başkanı Nihat Uz ve yönetim kurulu üyeleri ve eşleriyle ile birlikte, İnönü Mahallesi 154 Sokak N0: 32 kat 1'deki yeni Lokalinde basın açıklaması yaptı.

Dernek başkanı Nihat Uz;” Elazığ ile yapılan maçta yaşanan istenmeyen olaylar sonucu TFF Disiplin Kurulunca SEYİRCİSİZ (1 maç) oynama cezasına verildi. Ancak TFF'nin dünyada bir ilk olan uygulaması sonucu aşağıdaki kriterler doğrultusunda sadece bayan ve çocuklar tarafından ücretsiz tribünde maç seyredilecektir. Köy Muhtarlarımızı, Mahalle Muhtarlarımızı, Okul Müdürlerimizi, Kurum-Kuruluş Müdürlerimizi, Fabrika ve Zeytin İşletmecilerini Ve Her Kesimden vatandaşımızın ailesini bu önemli gördüğümüz maçta bayan ve çocuklarımızı maça gitmeye teşvik etmelerini, hatta maça götürülmek üzere belediyemiz ile irtibata geçmelerini talep ediyoruz” dedi.

Akhisarspor Dernek Taraftarları Dernek Başkanı Nihat Uz'un okuduğu basın açıklamasının tam metni;

Saygıdeğer Akhisarlılar
Spor Toto Süper Ligde mücadele eden takımımız, Elazığ ile yapılan maçta yaşanan istenmeyen olaylar sonucu TFF Disiplin Kurulunca SEYİRCİSİZ (1 maç) oynama cezasına çarptırılmıştır. Ancak TFF'nin dünyada bir ilk olan uygulaması sonucu aşağıdaki kriterler doğrultusunda sadece bayan ve çocuklar tarafından ücretsiz tribünde maç seyredilebilecektir. Yaşadığımız kentin takımı olan Akhisarspor ligde bulunduğu konum itibariyle her hafta final maçları oynamaktadır. İçeride ve dışarıda oynanan maçlarda tribünde destek taraftar olarak görevimizdir. Henüz ligin bitimine dokuz hafta vardır. 3 puanlık sistemde her puan veya puanlar önemlidir. Takımımız çok iyi mücadele etmektedir. Takımımıza sezon bitimine kadar desteğimiz devam etmelidir. Hatırlarsanız iki yıl önce Fenerbahçe ile Manisa tarafından oynanan seyircisiz maç, aşağıdaki kriterler doğrultusunda bayan taraftarlar ve çocuklar tarafından yoğun ilgi görmüş ve dünya basınının flaş haberi olmuştur. Biz Akhisarspor Taraftarları Derneği olarak Akhisarlıları, çevre ilçe ve köylerde yaşayan belki hayatında hiç maça gitmemiş bayan ve çocuklarımızı hafta sonu oynanacak maça davet ediyoruz. Belediyemiz bu konuda araç desteği vereceğini beyan etmiştir. Gündüz oynanacak maçta takımımıza destek vermek hanımlar ve çocuklarımız içinde güzel bir anı olacaktır. Köy Muhtarlarımızı, Mahalle Muhtarlarımızı, Okul Müdürlerimizi, Kurum-Kuruluş Müdürlerimizi, Fabrika Ve Zeytin İşletmecilerini Ve Her Kesimden vatandaşımızın ailesini bu önemli gördüğümüz maçta bayan ve çocuklarımızı maça gitmeye teşvik etmelerini, hatta maça götürülmek üzere belediyemiz ile irtibata geçmelerini talep ediyoruz.
Akhisarspor & Sivasspor / Sadece Bayan Ve Çocuklara Ücretsiz...
17.03.2013 / PAZAR / Saat 13.30 (seyircisiz) / Manisa 19 Mayıs Stadı / Bayanlarda yaş sınırı yoktur..(01.01.2000 tarihinde ve daha sonra doğmuş erkek çocuklar)
TFF'nin resmi web sitesinden (Talimatnamenin revize edilen 102. maddesine göre) konuyla ilgili olarak, ‘Yeni sezonda önemli değişiklikler' ara başlığıyla duyurduğu açıklamada şu ifadeler kullanılmıştır. Yeni sezonda, takımların seyircisiz maçlarında kadın ve 12 yaş altı çocukların ücretsiz olarak stadyumlara girebilmesi devam etmekle birlikte, kadın ve çocukların ücretsiz olarak izledikleri maçlarda; disiplin kurulları tarafından saha olayları nedeniyle seyircisiz oynama veya saha kapatma cezası verilmesi halinde, o kulüple ilgili olarak kadın ve çocukların stadyuma alınması uygulanmayacak olup, seyircisiz oynama cezasının uygulanacağı müsabakalarda protokol tribünü dışındaki hiçbir tribüne sezon sonuna kadar seyirci alınmayacak. Aynı şekilde bir sezonda kadın ve çocukların ücretsiz olarak izledikleri müsabakalarda iki defa çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle disiplin yaptırımı uygulanması halinde, yine o kulübün evinde seyircisiz oynama cezasının uygulanacağı müsabakalarda protokol tribünü dışındaki hiçbir tribüne sezon sonuna kadar seyirci alınmayacaktır. Seyircisiz maçlardaki organizasyon ve sorumluluk, cezalı olan ev sahibi kulübe ait olmaktadır. Uygulama ile ilgili şu hususlar dikkate alınmalıdır:
a)Seyircisiz müsabakaları, kadınlar ile 2012 yılında oynanacak maçlarda, annelerinin yanlarında olması koşulu ile 01.01.2000 tarihinde ve daha sonra doğmuş çocuklar ücretsiz izleyebilecek.
b)Kadınlar yanlarında resmi kimlik yerine geçer bir belge (TC Nüfus Cüzdanı, pasaport veya ehliyet), çocuklar ise TC Nüfus Cüzdanı bulundurmak zorundadır.
Buna istinaden;
1-Stadyuma biletsiz seyirci alınmayacak ve biletler bedelsiz olarak bastırılacaktır.
2-Biletlerin dağıtımı stadyum gişelerinden yapılacaktır.
3-İnternetten bilet talebi yapılamayacaktır.
4-Alınan biletlerin kontrolü, turnike girişlerinden (a) ve (b) bentlerinde belirtilen esaslarla yapılacaktır.
5-Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu bünyesinde bulunan veya denetiminde olan sosyal amaçlı çocuk yuvaları ve yetiştirme yurtları kanalı ile müsabakalara getirilmek istenen 01.01.2000 tarihinde veya daha sonra doğmuş çocuklar için, Yurt Müdürlükleri tarafından Valiliklerden izin alınması gerekmektedir. Yurt Müdürlükleri, Valilik onayı alındıktan sonra, o müsabakada bulunacak çocuk ve görevlilerin listesini ev sahibi kulüplere bildirecek ve kulüpler tarafından verilecek biletler ile müsabakaların izlenmesi sağlanacaktır. Bu kurumlar tarafından getirilecek çocukların yanında refakat edecek görevlilerin de kadın olması zorunludur.
6-Engelli kadınların refakatçilerinin de kadın olması zorunludur. Yaş sınırlarına uyan engelli çocukların annelerinin refakatinde olması zorunludur.
7-Misafir takımların kadın ve çocuk taraftarları da yukarıda belirtilen kriterlere, TFF düzenlemeleri ile getirilmiş kontenjan sınırlamalarına uymak ve ev sahibi takım taraftarlarıyla farklı tribünde olmak koşuluyla seyircisiz oynanan müsabakaları izleyebilirler”
Bu maç için sloganımız "Haydi Hanımlar, Haydi Çocuklar Tribüne, Yaz Sloganını Ver Mesajını” diyoruz... Saygılarımızla,
Akhisarspor Taraftarları Derneği Yönetim Kurulu

Haber Merkezi