DEVLER EVİNDE MUTLU

Türkiye Basketbol Ligi(TBL) ekiplerinden Akhisar Belediyesi Basketbol takımı evinde Mamak Belediyesi´ni 86-72´lik skorla mağlup etti.


Spor 19.11.2020 14:05:09 1334 0

DEVLER EVİNDE MUTLU

18 Kasım Çarşamba günü saat 18.00´de Akhisar Belediye Spor Salonu´nda Mamak Belediyesi´ni ağırlayan Yeşil Devler,  2020-2021 sezonunda ilk kez evinde galibiyet sevinci yaşadı. Koronavirüs salgını sebebiyle sezonun 2. haftasında oynanması gereken mücadele 5. haftada oynanabildi. Uzun süredir deplasmanda rakipleriyle karşılaşan Akigolar, evinde ilk galibiyeti getiren mücadele de birinci periyodu 22-19´luk skorla 3 sayı önde kapattı. İkinci periyodda aradaki 3 sayılık farkı 10 sayıya çıkardılar ve ilk yarı sonucu Akhisar Basket 49, Mamak Belediyesi 39 oldu. İkinci yarının ilk çeyreğinde rakibi üzerindeki baskısını arttıran Yeşil Devler, son çeyreğe 67-49 önde girdi. Son periyodda risk alan Mamak Belediyesi 19-23 bu periyodu kazansa da karşılaşmadan 86-72´lik skorla mağlup ayrıldı. Böylelikle Akhisar Belediyesi Basketbol takımı aldığı 2 puan ile Lig´de 8 puana yükselip 5. sıraya yükselirken Mamak Belediyesi ise aldığı 1 puan ile 6 puana yükselip Lig´de 9´uncu sıraya yerleşti.

 

İLK 5´LER

Akhisar Belediyesi Basketbol takımı Mamak Belediyesi ile evinde oynadığı mücadeleye; Troy Franklin JR, Marlin Hilton Jefferson, Alihan Deniz Genç, Ahmet İlker Tunalı ve Berkay Kansu ilk beşlisiyle mücadeleye başladı.

Mamak Belediyesi Basketbol takımı Akhisar deplasmanında oynadığı mücadeleye; Ali Ulaş Peker, Mertcan Solkol, Özgür Şahin, Mustafa Baki Görür ve Anthony Keith Lee JR ilk beşlisiyle mücadeleye başladı.

Karşılaşmanın en skorer ismi 25 sayı ile Troy Franklin Jr olurken onu 22 sayıyla Marvin Hilton Jefferson takip etti. Mamak Basket adına ise Mustafa Baki Görür 19 sayıyla mücadelenin kendi takımı adına en skorer ismiydi.

KARŞILAŞMA HAKEMLERİ

Akhisar Belediyesi Basketbol takımı ile Mamak Belediyesi Basketbol takımı mücadelesinde Baş Hakem olarak Murat Ciner görev yaptı. 1. Yardımcı Hakem olarak Yiğit Emre Şimşek görev yaparken 2. Yardımcı Hakem olaraksa Mesut Öztürk yer aldı.





Haber Kaynak : HABER MERKEZİ