DEVLER YENİDEN ZİRVEDE

TROY FRANKLİN KARŞILAŞMAYA İMZASINI ATTI


Spor 7.01.2021 17:47:48 1328 0

DEVLER YENİDEN ZİRVEDE

Akhisar Belediyesi Basketbol takımı Bornova deplasmanında 68-78´lik skorla yüzü gülen taraf oldu.
Covıd-19 salgını sebebiyle ertelenen Türkiye Basketbol Ligi(TBL) 10. hafta karşılaşmalarındaki Akhisar Belediyesi ile Bornova Belediye arasındaki mücadele 6 Ocak Çarşamba günü Altındağ Atatürk Spor Kompleksi´nde saat 15.00´te oynandı. Mücadeleden istediği galibiyeti alan yeşil siyahlılar Lig´de yeniden zirveye yerleşti. Troy Franklin´in imzasını attığı çekişmeli geçen mücadele sürekli olarak Akhisar üstünlüğü ile devam etti. Bornova aradaki sayı farkını eritip öne geçmek için çabalasa da Akhisar hücuma yönelik oyunuyla mücadeleyi istediği gibi şekillendirdi.

 

Hava atışını Akhisar Belediyespor´lu Yavuz Koça´nın kazanmasıyla mücadele başladı. Birinci çeyrekte potayı ilk sallandıran da Yeşil Devler oldu. Karşılaşma karşılıklı ataklarla devam ederken ikinci periyoda Akhisar Basket´in 17-23 üstünlüğü ile girildi. İkinci çeyrekte aradaki sayı farkı biraz azalsa da yarıya geçilirken skor tabelası Akhisar Basket adına tebessüm ettiriyordu. İkinci periyodun sonunda Yeşil Devler ev sahibi ekip karşısında 34-41 öndeydi.
İkinci yarının ilk periyodunda hücuma yönelik oyununu daha da arttıran Akhisar, son periyoda 12 fark ve 46-58´lik skorla önde girdi. Dördüncü çeyrekte Bornova öne geçmek için çalışsa da sonuçsuz kaldı ve mücadeleden 68-78´lik skor ile galip ayrılarak 2 puanı hanesine yazdırıp 1 hafta aradan sonra yeniden zirveye yerleşen Akhisar Basket oldu. Bornova Belediyespor ise aldığı mağlubiyet ve bir puan sonrası Lig´de 12. sıraya oturdu.

İLK BEŞLER

Ev sahibi Bornova Belediyespor mücadeleye Orbay Kaya, Carlos Medlock, Mert Gizir, Mert Çevik ve Mustafa Erdoğan ilk beşlisiyle başladı.
Deplasman ekip Akhisar ise parkeye Troy Fransklin, Doğukan Şanli, Alihan Deniz Genç, Ahmet İlker Tunalı ve Gökhan Akkoyun ile çıktı.

Mücadelenin ve takımının en skorer ismi Akhisar Belediyespor´dan 23 sayı ile Troy Franklin oldu. Mert Gizir ise 17 sayıyla Bornova Basket adına en skorer isimdi.

MÜCADELE GÖREVLİLERİ
Ertelenen TBL 10. hafta mücadelesinde Has Hakem olarak Aydın Karaçam görev yaptı. 1. Yardımcı Hakem Göksun Öz, 2. Yardımcı Hakem ise Münevver Özemre´ydi.

AKHİSAR BASKET´İN ZİRVE SEVİNCİ

Türkiye Basketbol Lig´i temsilcisi Akhisar Belediyesi Basketbol takımı 2020-2021 sezonunda karşılaşma eksiğini tamamlayarak yeniden zirveye yerleşmenin sevincini sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşım ile yaşadı. Kulübün Twitter resmi hesabından ?Güç İçimizde? hastagesiyle ?10 sayı fark, 10. galibiyet! 10 NUMARA LİDER! Maç skoru: Bornova Belediyespor 68-78 Akhisar Belediye Basketbol? ?Sen en çok aşksın? paylaşımları yapılıp görsel ile desteklendi.  




Haber Kaynak : HABER MERKEZİ