Devlet Hastanesinde Yangın Tatbikatı

Akhisar İtfaiyesinden Devlet hastanesi çalışanlarına yangın tatbikatı.


Gündem 26.11.2013 17:24:42 2631 0

Devlet Hastanesinde Yangın Tatbikatı

.  Akhisar Belediye İtfaiye Müdürü Ali Yıldız ile birlikte, Akhisar Devlet Hastanesi Ana Bina konferans toplantı salonunda, yangında çıkacak tehlikelere karşı bilgilendirdi.

   Tatbikatta konuşan Akhisar Belediye İtfaiye Müdürü Ali Yıldız ilk olarak İtfaiyenin tarihçesini ve kuruluşunu anlatı. Yıldız, “Bizler Belediyelere bağlı olarak görev yapmaktayız.   İtfaiye teşkilatı ne zaman ve kimler tarafından kurulmuştur? İtfaiye’nin görevleri nelerdir, itfaiye ile ilgili bilgileri sizler ile paylaşacağız. Yangın söndürme teşkilâtına «itfaiye» denir.

İnsanlar, korkunç şekiller alan yangınları söndürmek için ilk çağlardan beri, ellerindeki imkanlarla çalışmışlar, zamanla bu, her toplulukta gerekli bir teşkilata bağlanmıştır. İlk Tulumbacı teşkilâtı 1714′te kuruldu. Yangın tulumbası ilk defa Paris’te 1716′da, İstanbul’da da 1717′de kullanıldı. Türkiye’de kurulan ilk itfaiye 1923 yılında; Bolu, Bursa, Edirne, Manisa, Uşak ve İzmir’de kurulmuştur” dedi. Yıldız    Tatbikata katılanlara da yangının çıkış nedenleri, yangına sebep olan faktörlerin ortadan kaldırılması, için neler yapılması gerektiğini, mutfak tüplerinin söndürme tekniklerini hakkında bilgi veren Yıldız şöyle devam etti, “İtfaiye halkına her zaman halka 7 gün 24 saat hizmet ediyor. Bizlere her gelen telefonda vatandaşın yardımına yangın olsun kaza olsun kurtarma olsun koşuyoruz. Sizler İtfaiyenin numarası olan 110 aradığınızda Akhisar İtfaiyesi olup olmadığını sorun çünkü normal telefondan değil sadece cep telefonlarından arandığında bir başka yerin itfaiyesi çıkabiliyor” dedi. Hastanenin Bahçesinde de uygulamalı olarak yangın söndürme tatbikatı yapıldı.