DGYD: ?Basın hak ve özgürlükleri mücadelesinden taviz vermeyeceğiz?

Demokrat Gazeteciler ve Yazarlar Derneği yöneticileriyle dernek üyeleri Canuyar Serapark´da düzenlenen iftarda bir araya geldiler.


Gündem 12.06.2018 17:40:12 919 0

DGYD: ?Basın hak ve özgürlükleri mücadelesinden taviz vermeyeceğiz?

Demokrat Gazeteciler ve Yazarlar Derneği yöneticileriyle dernek üyeleri Canuyar Serapark´da düzenlenen iftarda bir araya geldiler. Çalışmalarına ara vermeden aynı kararlılık ve gayretle devam ettiklerini belirten DGYD Yönetim Kurulu Başkanı ilkeli, tarafsız ve demokrasiden yana bir basın anlayışından yana olduklarını belirterek basın hak ve özgürlükleri mücadelesinde taviz vermeyeceklerini söyledi.

Basın meslek kuruluşu olarak yapmış olduğu etkinlikler ve projelerle adını duyurmayı başaran Demokrat Gazeteciler ve Yazarlar Derneği birlikteliğini Ramazan ayında da sürdürerek iftarda bir araya geldi. Gerçekleşen programla ilgili duygu ve düşüncelerini paylaşan DGYD Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Özen, ?Biz iyi bir ekip olduğumuz gibi aynı zamanda da geniş bir aileyiz. Bu akşam dernek yöneticilerimiz ve üyelerimizle bir araya gelerek hep birlikte oruçlarımızı açtık, Ramazan feyzi ve beraberliğini pekiştirdik. Ramazan ayı olması dolayısıyla iş temposu ya da diğer programlarından dolayı aramızda olmayan arkadaşlarımızın da gönüllerinin bizimle olduğunu biliyoruz. Bu birlik ve beraberlik sürdükçe basın mensuplarının haklarını savunma ve basının sesini duyurma hedefiyle sürdürdüğümüz faaliyetlerde aynı kararlılıkla devam edecek? diye konuştu.

KİMSE TAHAMMÜLLERİ ZORLAMASIN

Dernek içerisinden ve dışardan çeşitli yollarla huzur ve birlikteliği bozacak her türlü girişime asla müsaade etmeyeceklerini belirten Özen sözlerini şöyle sürdürdü, ?Demokrat Gazeteciler ve Yazarlar Derneği olarak faaliyet ve projelerimize kararlı bir şekilde devam ediyor ve her geçen gün hem aramıza yeni arkadaşlar katılıyor hem de başarı çıtamızı yükseltiyoruz. Bu nedenle ister dışardan ve maalesef ister zaman içerisinde dernek içerisinden çeşitli huzur bozucu, yaptıklarımızı hazmedeyen tavır ve davranışlarla karşılaşıyoruz. Bu tür davranış, söylem ve kötü girişimlere karşı yine üslubumuzu bozmadan, birlikteliğimize ve kardeşlik duygularımıza zeval vermeden yolumuza devam edeceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın. Derneğimiz içerisinde bir arkadaşımıza dahi yapılan yanlış söz, yazı ve üslup mutlak cevapsız kalmayacaktır. Derneğimizin Teşkilat Başkanı ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Aydın´a  Manisaspor Kongresinde Divan Başkanı seçilmesinden sonra yapılan her türlü sözlü ve yazılı saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Kaldı ki sayın İsmail Aydın Manisa´ya, Manisaspor´a ve Manisa basınına yaklaşık 40 yıldır bu şehirde yaşayan biri olarak çok önemli artı değerler kazandırmıştır. Özellikle belirtmek isterim ki; Manisaspor sadece Manisalıların değil Manisa ruhuna sahip, Manisa sevgisini üzerinde taşıyan herkesin vazgeçilmez ortak sevdasıdır. Manisa´mızın da çok önemli bir değeridir.  Bu nedenle biz nasıl sevgimizi ve saygımızı bozmuyorsak hoşgörü, dürüstlük ve ilkeli çalışmamızdan asla vazgeçmiyorsak aynı tutum ve davranışı karşımızdaki kişi ve gruplardan beklemek en doğal hakkımızdır. Herkes kendi işine baksın ve tahammülleri zorlamasın.?

CANUYAR SERAPARK İSABETLİ BİR KARAR

?İftar programını İşadamı saygıder dostum Cihan Canuyar´ın yeni açtığı Canuyar Serapark´ta yapmamız ise ne kadar doğru karar verdiğimizin göstergesi oldu. Tüm dostlarıma bu müstesna mekana gelmeye davet ediyorum? diyen Demokrat Gazeteciler ve Yazarlar Derneği Başkanı Hakan Özen, ?Ayrıca gecede saygıdeğer Gökay Budak´ın ve Anadolu Spor Gazetecileri Derneği Manisa Şubesi kurucularımızdan Süleyman Başar Hocamızın DGYD´ye katılma kararları bizleri mutlu etti. İster bu akşam düzenlediğimiz iftar programına icabet eden ister aramıza yeni katılan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Bilindiği üzere yakın bir süre önce 2. Olağan Genel Kurulumuzu düzenleyerek yeni yönetim ve denetim kurullarımızı oluşturduk. Aynı zamanda Demokrat Gazeteciler ve Yazarlar Derneği olarak Manisa´da Türkiye Gazeteciler Federasyonu temsilcisi olammız münasebetiyle Federasyonun Ekim ayında gerçekleşecek olan Olağan Genel Kurulu öncesinde üst kurul delegelerimizi belirledik. Türkiye Gazeteciler Federasyonu üst kurul delegeliğine yönetim kurulumuzun ortak kararıyla Başkan olmam sıfatıyla şahsım Hakan Özen ile Yönetim Kurulu Üyelerimiz İsmail Aydın, Osman Özbaş ve Alaettin Yakın seçilmişlerdir. Tüm arkdaşlarımıza ve meslektaşlarımıza çalışmalarında başarılar diliyor, hayırlı olsun temennilerimi iletiyorum? şeklinde konuştu.

Manisa´nın ve Manisaspor´un önemli isimlerinden olan Gökay Budak ise DGYD Başkanı Hakan Özen ve yönetimine teşekkür ederek kendisinin bir internet haber sitesi olduğunu ve DGYD´ye katılmaktan memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Canuyar Serapark Sahibi Cihan Canuyar ise DGYD mensuplarını ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek, ?Manisamız ve ülkemiz için büyük bir değer olan Demokrat Gazeteciler ve Yazarlar Derneği üyelerine sevgili dostum,kıymetli başkan sayın Hakan Özen´in nezdinde teker teker teşekkür ediyorum.Her zaman beklerim,başımın üzerinde yeriniz var..selam,sevgi ve en kalbi muhabbetlerimle....? ifadesinde bulundu.

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ