DOMATES ÜRETİCİLERİ VERİMDEN VE FİYATLARDAN DOLAYI MAĞDUR

Akhisar´daki salçalık domates üreten çiftçilerin bu yıl hem verimden hem de fiyatlardan dolayı mağdur olduğunu belirten Akhisar Ziraat Odası Başkanı Ahmet AKBUĞA yaptığı açıklamada ?Akhisar´da domates verimi geçtiğimiz yıllara göre iklimsel faktörler sebe


Tarım/Hayvancılık 14.08.2020 10:37:02 1601 0

DOMATES ÜRETİCİLERİ VERİMDEN VE FİYATLARDAN DOLAYI MAĞDUR

Akhisar´daki salçalık domates üreten çiftçilerin bu yıl hem verimden hem de fiyatlardan dolayı mağdur olduğunu belirten Akhisar Ziraat Odası Başkanı Ahmet AKBUĞA yaptığı açıklamada ?Akhisar´da domates verimi geçtiğimiz yıllara göre iklimsel faktörler sebebiyle yarı yarıya düşerek ortalama 7-8 ton/da olarak gerçekleşmektedir. Üreticimiz düşen verim karşısında kazanç sağlayabilmek adına fiyatların iyi olmasını beklerken günden güne düşen fiyatlarla daha da mağdur olmaktadır. Bölgemizde salçalık domates alım fiyatları 36 krş/kg ye kadar gerilemiştir. Şuanda domatesin üretim maliyetini zor karşılayan üreticimiz fiyatların daha da düşmesinden endişe etmektedir.? dedi.

Bu konudaki sıkıntıların Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Ş.Şemsi BAYRAKTAR´a aktarıldığını belirten Ziraat Odası Başkanı Ahmet AKBUĞA ?Genel Başkanımız Sayın Ş.Şemsi BAYRAKTAR bu konuyu Tarım ve Orman Bakanlığı´na ilettiler ve çözüm beklemekteyiz. Genel Başkanımızın belirttiği gibi üreticimiz fabrikaların insafına bırakılmamalı, Ziraat Odalarımız ve Tarım ve Orman İl-İlçe Müdürlükleri´ne sözleşmelere uyumu denetleme yetkisi verilmelidir. Bu yetkiler bizlere verilirse üreticimizin mağdur olmaması için elimizden geleni yaparız.? diyerek sözlerine son verdi.

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ