EĞİTİM BİR-SEN ANNELERİ UNUTMADI

Akhisar Eğitim Bir-Sen Kadınlar Komisyonu Anneler Günü nedeni ile Garden Park Restorantta bayan üyelerine yönelik bir yemek düzenledi.


Gündem 13.05.2014 13:49:44 1428 0

EĞİTİM BİR-SEN ANNELERİ UNUTMADI

Yemeğe katılan tüm annelere Kadınlar Komisyonu tarafından bir karanfil hediye edildi.

Yemekten önce Akhisar Eğitim Bir-Sen İlçe Başkanı Süleyman ERDEM söz alarak  “Cennetin annelerin ayakları altında olduğunu Peygamber Efendimiz SAV.’den öğrenmiş olan  bizler biliyoruz ki annelerimiz ve anne adaylarımızın yılda bir defa hatırlanarak bu gününün kutlanması ancak semboliktir.Eğitim Bir-Sen olarak değerler sendikacılığı yaptığımızı her fırsatta dile getiriyoruz.Bizlerin en büyük değerlerinden biri de ayaklarının altı öpülesi annelerdir. Bu gün buradan başta kendi annem olmak üzere, siz annelerimiz ve anne adaylarımız ile tüm annelerimizin anneler gününü kutluyor;Bu günün hazırlanmasında büyük emek veren Kadınlar Komisyonuna ve katılımınızdan dolayı sizlere teşekkür ediyorum.”dedi.

Ardından Akhisar  Eğitim Bir-Sen Kadın Komisyonu Başkanı Keziban KESKİN şunları söyledi:

Ak saçlı başını alıp eline,
Kara hülyalara dal anneciğim!
O titrek kalbini bahtın yeline,
Bir ince tüy gibi sal anneciğim!

Sanma bir gün geçer bu karanlıklar,
Gecenin ardında yine gece var;
Çocuklar hıçkırır, anneler ağlar,
Yaşlı gözlerinle kal anneciğim!

Gözlerinde aksi bir derin hiçin,
Kanadın yayılmış, çırpınmak için;
Bu kış yolculuk var, diyorsa için,
Beni de beraber al anneciğim! ...

N.Fazıl KISAKÜREK

  Bir zamanlar bir genç, kötü kalpli bir kızı sevmiş ve onunla evlenmek istemiş. Ancak kız, korkunç bir şart ileri sürerek “Senin sevgini ölçmek istiyorum.” demiş. “Bakalım beni gerçekten seviyor musun? Bunun için  bana annenin kalbini getireceksin!” 

Delikanlı, tüyler ürperten bu teklif karşısında uzun bir tereddüt geçirmiş. Sonunda kızın istediğini yerine getirerek annesini öldürmüş. Çıkardığı kalbini bir mendile koyup kızın evine doğru yönelmiş. Hızla giderken ayağı bir taşa takılmış. Mendile sarılı kalp bir tarafa, kendisi de bir tarafa düşmüş. Canı acıdığı için, ağzından ister istemez “Ahhh anacığım!” sözleri dökülmüş.
Annesinin tozlara bulanan ve hâlâ soğumamış olan kalbinden, o an bir ses yükselmiş; “Canım yavrum, bir yerin acıdı mı?”

       Değerli konuklar, değerli anneler Akhisar Eğitim Bir Sen Kadın Kolları olarak düzenlemiş olduğumuz  davetimize hepiniz hoş geldiniz.…Tüm kadınlarımızın Anneler Günü`nü kutlarken, annelerimizin hayatın her alanında karşılaştığı sorunlarla ilgili hassasiyet ve beklentilerimizi de bu anlamlı gün vesilesiyle bildirmek istemekteyiz. Bu yöndeki önem verdiğimiz konulardan bazıları şunlardır: Anayasal dayanağı olan "kadına yönelik pozitif ayrımcılık" hakkımızın artık her platformda gözlemlenebilir olmasını istemekteyiz. Bu açıdan kadınlarımıza, iş hayatında oranlı kota hakkı talep etmekteyiz. Bu kota hakkının hem her iş ortamında istihdam sağlanmasında hem de kadınlarımızın liyakatlerine uygun her düzey yöneticilik hakkının verilmesinde uygulanmasını yarınlara bırakılmaksızın istemekteyiz.

      Varlıklarıyla huzur bulduğumuz annelerimizi sadece anne kimliği ile görmek onlara yapacağınız en büyük haksızlıktır. Bizler aynı zamanda kadın kimlikleriyle toplumda söz sahibi olan kişileriz. Kadınlarımız geleceğimizin teminatı aynı zamanda milletimizin maddi varlığının güvencesidir. Tarihin her döneminde değişimin öncüsü bizler olduk. Tarihin her döneminde iyi çocuklar yetiştirdiğimiz kadar iyi bir ülkenin ve sağlam karakterli milletimizin de imarları bizler olduk.

        Bugün birçok anne, savaşın ve terörün hain pençelerinde "evladım" diyerek ağlamakta, tacize, tecavüze uğrayarak "namusum" diyerek ağlamakta... Barışın, uzlaşma kültürünün mimarları kadınlarımız- erkeklerimiz... Gelin hep beraber bir uzlaşı kültürü geliştirelim. Bu hedefi gerçekleştirmekte kadınlarımızın doğuştan gelen meziyetlerini beraber değerlendirelim. Aksi takdirde yine en fazla çocuklar ve anneler ağlıyor. Kadınlar mobbing dolayısıyla ağlamakta. Bunun en yakın örneği yakın vakitte eski Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Fatma Şahin`e yönelik yapılan çirkin benzetme ile açıkça kendini göstermektedir. En kariyerli kadınlar bile mobbingin sinsi ağları arasında çırpınarak ağlamakta...”

       Kadın durumun çirkinliğiyle daha fazla muhatap olmamak için, ya kendini savunmadan gerçekleri kapatma yoluna gitmekte, ya da belli belirsiz ifadelerle olayı geçiştirmeyi tercih etmekte.. Görünmekteki kadın ne kadar başarılı ve kariyerli olursa olsun mobbingin nesnesi olmaktan kurtulamamakta. Dolayısıyla bizler de bu talihsiz benzetmeyi de, diğer mobbingleri esefle kınamaktayız.

       Yaklaşık 1 yıl önce kamuda başörtüsü özgürlüğü talebiyle başlattığımız ‘Sivil İtaatsizlik’ eylemi, örgütlü mücadelemiz sonucunda başarıya ulaştı. Başı örtülü veya açık tüm kadınlarımızın büyük bir ilgi ve özveriyle destek verdiği bu eylemimiz, onurlu ve kararlı duruşumuz sayesinde 30 yılı aşkın bir süredir devam eden ayrımcı, ötekileştirici ve kadına yönelik şiddet içeren yasağın kaldırılmasıyla sonuçlandı. Var olan kapasitemizi ve potansiyelimizi yasaklarla mücadelede değil, kalkınmış ve müreffeh Türkiye’yi inşa edecek, değerleriyle barışık bir neslin yetiştirilmesinde kullanmak istiyoruz.” Kadının eğitimi, sosyal ve siyasal hayata katılımı sorunlu alan olarak görülmektedir. Eğitim-Bir-Sen Kadınlar Komisyonu olarak, hepimizin ortak amacı, kadını, başta eğitim olmak üzere, kültürel, siyasal, ekonomik ve sosyal hayatın içine çekmektir. Bu anlamda öncelikli hedefimiz, etkin, örgütlü faaliyetler yapmak ve kadın odaklı politikalar üretmektir. Biz kişilereri Kürt ya da Türk, siyah ya da beyaz olarak ayırmıyoruz. Kimseye ambargomuz yok. Tüm renkleri kuşatan bir sendikayız.

       Son olarak isteğimiz sıkca gündeme gelen dogum sonrası izin ve kreş uygulaması ile ilgilidir. Maalesef kadınlar olarak bu alandaki magduriyetimiz bir türlü son bulmuyor. Memur-Sen olarak girişimlerimiz devam etse de maddi kazanclar devamlı önümüze engel olarak sunuluyor. Biz diyoruz ki; eğitimin ilk adresi evdir evde de annedir. Annelerin çocuklarına ayırdıkları zaman ne kadar verimli olursa toplumda o kadar hızlı yenilenecektir. Bu konudaki ısrarımızın devam edeceğini buradan belirtmek istiyoruz.Kreş uygulamasında ise çalışan annelerin gözlerinin arkada kalmayacak şekilde bir uygulama getirilmesini talep etmekteyiz ve biz biliyoruz ki  bu problemin çözümünde tek adres ise  Eğitim Bir Sen’dir.

     Rabbim annelik duygusunu yaşamayı her kadına nasip etsin diyor ve tüm güzelliklerin gercekleşmesi dileklerimle hepinize tekrardan hosgeldiniz diyorum. Günümüz kutlu olsun.Selam olsun tüm annelere…