EĞİTİM-SEN ŞİDDETE HAYIR DEDİ

EĞİTİM-SEN ŞİDDETE HAYIR DEDİ


Gündem 9.03.2013 14:51:21 7315 0

EĞİTİM-SEN ŞİDDETE HAYIR DEDİ

8 Mart Dünya Kadınlar günü nedeni ile Eğitim sen üyeleri yürüyüş yaparak öğretmen evinin önünde bir basın açıklaması yaptılar Basın açıklamasını Eğitim sen üyesi Gönül Kızıltaş okudu. Kızıltaş, "Kapitalizme, Erkek Egemenliğine, Güvencesizliğe, Gericiliğe, Şiddete ve Savaşa Karşı olan dostlar! 8 Mart 1857 tarihinde ABD`nin New-York kentinde 40 bin dokuma işçisinin daha iyi çalışma koşulları ve eşit işe eşit ücret istemiyle bir tekstil fabrikasında başlattığı mücadelenin ve bu mücadele sonucunda polisin işçilere saldırarak çoğu kadın 129 işçinin hayatını kaybetmesinin anısına, dünyanın her yerinde ve ülkemizde daha iyi bir dünya özlemi taşıyan kadınların hak arama mücadelesinin günüdür.

 

Ve bugün NewYork`lu dokuma işçisi kadınların 1857`de yaktığı direniş meşalesi, eşitlik, özgürlük, adalet ve bans arayan kadınların elinde yanmaya devam ediyor.

Bugün dünyanın dört bir yanında ve Türkiye`de kadınlar ulusal, sınıfsal ve cinsel sömürüye ve şiddete karşı örgütleniyorlar, mücadele ediyorlar.

Biz eğitim emekçisi kadınlar da, savunduğumuz değerlerden aldığımız güç ve kararlılıkla 8 Marfta alanlarda, meydanlarda, sokaklardayız. Çalışma yaşamında, eğitimde ve diğer alanlardaki ayrımcılığa, güvencesizliğe, şiddete ve savaşa karşı sesimizi yükseltiyoruz.

Bizler bugün, 8 Mart mücadelesinin haklılığından aldığımız cesaret ve güç ile kapitalizmin ve onun erkek egemen zihniyetinin yarattığı ekonomik, siyasal ve sosyal kuşatılmışlığı kırmak, umut ve güven dolu onurlu bir geleceği kurmak, kaybettiklerimizi kazanımlara dönüştürmenin güçlü adımlarını örgütlemek için bir araya geliyoruz...

Bizler, kadın ve erkeği eşit görmediğini açıklayan; kadının kimliğini reddeden, eril, iktidarını her gün yeniden üretmek için kurguladığı aile içine hapseden, "fedakâr anne, iffetli eş ve sigortasız işçi" haline getiren; kürtaj yasağı, çocuk doğurma baskısı altında bırakan; ırkçı, gerici, piyasacı politikalarla eğitim ve sağlık başta olmak üzere temel haklarına ulaşmasını engelleyen AKP politikalarına karşı sözümüzü söylemek için bir araya geliyoruz.

Bizler küresel ekonomik kriz, savaşlar ve yaşamlarımızı kuşatan muhafazakârlık biçimleri ile sürekli yenideniiretilen şiddet, cinsiyetçilik ve ırkçılığa karşı bir araya geliyoruz.

Örgütlenmek ve sesimizi yükseltmek için haklı nedenlerimiz var. Çalışma yaşamında zaten eşit olmayan konumumuz, giderek daha da marjinaîİeştiriliyor Kadınlardan en az üç çocuk isteyen siyasi iktidar, onları sosyal haklardan^ iş güvencesinden ve bakım kolaylıklarından da mahrum bırakacak düzenlemeler yapıyor. Böylece kadınların hem daha kolay sömürülmesine, güvencesizleştirilmesine

değil aileyi korumayı öncelikli görev olarak görüyor.

Biz Eğitim Sen`li kadınlar tüm bunlara karşı kararlılığımızı göstermek ve taleplerimizi daha güçlü haykırmak için ve savaşa, şiddete, güvencesizliğe karşı;

Tüm çalışanlar, iş güvencesine, eşit ve adil ücrete ve sosyal güvenlik hakkına kavuşana,

Grevli toplu sözleşmeli sendika hakkı önündeki engeller kaldırılana,

En temel haklarımızın, sağlık ve eğitimin ticarileştirilmesine son verilene,

Kadını eğitimden, yaşamdan koparan, çocuk gelinleri meşrulaştıran, çağdışı gerici yaklaşımın son örneği 4+4+4 eğitim düzeni kaldırılana,

Sözleşmeli, kısmi zamanlı geçici öğreticilik ve ücretli öğretmenlik gibi uygulamalar son bulana,

Kadın istihdamında tek seçenekmiş gibi görünen esnek-güvencesiz-kayıt dışı ve taşeron çalıştırmaya son verilene,

Cinsiyete dayalı rol ayrımı ortadan kaldırılana,

Eşitlik, özgürlük ve barış talebi ile mücadele yürüten kadınlara yönelik gözaltı ve tutuklamalar son

bulana, kadar,

Her Gün 8 Mart, Her Yer Mücadele Alanı! Şiarıyla mücadele etmeye inatla devam edeceğiz. Emeğimiz, bedenimiz kimliğimiz bizimdir.

Erhan Çelik