Engelli Halter Takımını Akhisar Kaymakamı Kaan Peker Ziyaret Etti

Engelli Halter Takımını Akhisar Kaymakamı Kaan Peker Ziyaret Etti


Gündem 15.04.2014 16:50:21 2664 0

Engelli Halter Takımını Akhisar Kaymakamı Kaan Peker Ziyaret Etti

Dünya Engelli Halter yarışmasında Şükrü Mutlu 4 Oldu.

Akhisar belediye engelli halter takımını Akhisar Kaymakamı Kaan Peker dernek binasında ziyaret etti. Akhisar belediyesi bedensel halter takımı geçtiğimiz aylarda Aksaray da yapılan halter yarışmalarında Akhisar’a madalyalar ile dönmüştü.  Daha sonra Gençlik ve spor bakanlığı kampında kampa giren 16 yaşındaki Şükrü Mutlu 4-11 Nisan 2014 tarihleri arasında Dubai’de yapılan Dünya Halter şampiyonluk yarışmalarına katıldı.

Dubaide yapılan yarışmalara katılan Akhisarlı Bedensel Engelli Şükrü Mutlu, Milli Takım adına yarıştığı Dünya Bedensel Engelliler Halter Şampiyonasında dördüncü oldu. Akhisar Kaymakamı Kaan Peker Dünya Bedensel Engelliler Halter Şampiyonası Gençler 72 kiloda dünya dördüncülüğünü elde eden Şükrü Mutlu ve antrenörü Ömer, Aksaray da yapılan yarışmada şampiyon olan Belediye Halter Takımını ve Zihinsel Engelliler Derneği Başkanı Cem Bayrak ile yönetimini Derneğin kafesi biz cafe de İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Mermer ile birlikte ziyaret etti. Dünya Bedensel Engelliler Halter Şampiyonasında dördüncü Şükrü Mutlu kendilerini ziyaret eden Kaymakam Peker’e çiçek takdim  etti.

 Halter Antrenörü Ömer Has takım arkadaşlarını tanıttıktan sonra “Bizim Türkiye Şampiyonluğunda rakiplerimiz vardı,       ancak  daha önceden ABZED olarak çalışma yapar iken belediye Halter takımı olalı henüz 1 yıl bile olmadan azimli ve özverili çalışma ile Türkiye şampiyonluğu ve 4-11 Nisan 2014 tarihleri arasında Dubai’de yapılan Dünya Halter şampiyonluğuna katıldık. Dünya şampiyonluğunda diğer illelerden rakiplerimiz vardı.

Ancak onlar daha eski ve yıllardır çalışma yapıyorlardı, biz ise İlçelerde  tek olmamız ve yeni olmamıza rağmen Dünya dördüncüsü olduk. Bundan sonra hedefimizi büyüterek Avrupa şampiyonası ve Olimpiyat  hedefimiz var. Ben bu çalışma ile birlik ve beraberlik içerisinde bunu da başaracağımızı ümit ediyorum. Bizim kadromuz hem genç ve azimli ” dedi. Akhisar Kaymakamı Kaan  Peker’de “ Sizleri tebrik ediyorum bu başarınız ile Akhisar’ımızı dünya çapında tanıttınız, bu çalışma her şeyden önce bir engelli takımı ile olması daha güzel sizleri kutluyorum. Takımınıza bir güzellikte Engelli Halter takımında şampiyon  olan yeni meclis üyesi de var buda ayrı bir güzellik kendilerini tebrik ediyorum” dedi.

Zihinsel Engelliler Derneği Başkanı Cem Bayrak ise Akhisar Belediyesi’nin engellilere yönelik sağladığı kültür, sanat ve spor desteğinin meyvelerini almaya başladıklarını bu başarıların da devamının geleceğini kaydetti