ENGELLİ SPORCULAR GÖĞSÜMÜZÜ KABARTTI

Mersin'de 27-28 Aralık 2014 tarihleri arasında yapılan Türkiye Engelliler Yüzme Şampiyonasında büyük bir başarı elde ederek Manisa'yı gururlandıran engelli sporcular Manisa Valisi Erdoğan Bektaş'ı ziyaret etti.


Spor 21.01.2015 20:36:34 2211 0

ENGELLİ SPORCULAR GÖĞSÜMÜZÜ KABARTTI

Manisa Valiliği Engelliler Koordinasyon Merkezi Sevgi Kapısında gerçekleşen ziyarette engelli sporculara Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Dr. Savaş Duman, antrenörleri Erman Tosun, Doğu Barkın Yelkenci, Şule Şenyoğurtçu Dalyan ile aileleri eşlik etti.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Dr. Savaş Duman ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, “Sizin de desteğinizle Engelli Sporcular Koordinasyon Merkezi kurmuştuk. Bedensel engelli sporcularımızı bu kapsamda Mersin’deki yüzme yarışmalarına gönderdik. Bu yüzme şampiyonasında çok güzel duygular yaşadık. Burada velilerimizle birlikte sanki bir aile olduk, onlarla oturup kalkıyoruz, onlarla dertleşiyoruz. Bu çocuklar burada normal sporcularımızın yapamadığı bir şeyi yaptılar. 16 kişi 24 madalya getirdiler” dedi.

Engelli sporcularla yakından ilgilenerek sıcak ve samimi bir ortam yaratan Vali Erdoğan Bektaş da ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek engelli sporcuların elde ettikleri başarıyla göğsümüzü kabarttığını söyledi. Vali Bektaş, “Öncelikle sporculara, bu sporcuları yetiştiren hocalarımıza teşekkür ediyoruz. Gerçekten bu zor bir iş ama emek verince de oluyor. Ailelere de teşekkür ediyoruz. Onların hayatları çok zor. Biz bu zorluğu elimizden geldiği kadar paylaşmaya çalışıyoruz. Gençlik spor müdürümüz, hocalarımızla her zaman sizlerin yanınızda olmaya çalıyoruz. Zaten çeşitli kurumlarımız da sizlerin yanınızda olmaya çalışıyorlar. Çocuklarımızı tekrar kutluyor katkısı olan herkese teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Mersin’de yapılan yarışmaya 17 ilden 140 sporcu katılmış, şampiyonaya Manisa’dan katılan Gençlik Spor Kulübü ve Manisa Su Sporları Kulübü sporcuları 14 altın, 3 gümüş, 2 bronz ve 5 teşvik madalyası olmak üzere 24 madalya kazanarak İstanbul’un ardından takım halinde Türkiye ikincisi olmuşlardı.

Bu arada, bazı engelli sporcuların Vali Bektaş’tan laptop talep etmeleri üzerine Vali Bektaş talepleri değerlendireceklerini söyledi.