Engin Akyüz ile KonuşuYORUM Uğur Aydemir´i Konuk Etti

Engin Akyüz ile konuşuYORUM, 16 Nisanda yapılacak anayasa değişikliği ile ilgili referandumun son haftasında KİT Komisyonu Başkanı ve Adalet ve Kalkınma Partisi Manisa Milletvekili Uğur Aydemir´i konuk etti.


Siyaset 12.04.2017 21:52:42 606 0

Engin Akyüz ile KonuşuYORUM Uğur Aydemir´i Konuk Etti

Engin Akyüz ile konuşuYORUM, 16 Nisanda yapılacak anayasa değişikliği ile ilgili referandumun son haftasında KİT Komisyonu Başkanı ve Adalet ve Kalkınma Partisi Manisa Milletvekili Uğur Aydemir´i konuk etti.

Programın başında KİT Komisyonunun çalışmaları ile ilgili bilgiler veren Aydemir, üç dönemdir milletvekilliği yaptığını ve milletin hizmetkarı olduğunu söyledi. Moderatör tarafından Akpartiye yapılan en fazla eleştirinin "ne istediniz de yapamadınız 15 yıllık iktidarınız döneminde ki başkanlık sistemini savunuyorsunuz" sorusu olduğu söylendiğinde geniş bir özet yapan konuk vekil, Akpartinin engellemelere rağmen her istediğini yapabilen bir iktidar partisi olduğunu, bunu da istikrar sayesinde gerçekleştirdiklerini ancak Cumhuriyet tarihinden bugüne 94 yılda 65 hükümet kurulduğunu, bunun da önüne geçebilmek adına böyle bir değişikliğe gidildiğini anlattı. Tek başına iktidarların olduğu dönemde o hükümetlerin başarılı olduğunun görüldüğünü  ama koalisyonlar döneminde ülkenin iyi yönetilemediğini söyleyerek, 1960 darbesi, 1971 muhtırası, 1980 darbesi, postmodern darbe ve en son da 15 Temmuz Kalkışması ile ilgili de  bilgiler verdi. Siyasi istikrarsızlıkların ekonomik istikrarsızlığı da getirdiğini, bu ve benzeri sorunların tekrar yaşanmaması için böyle bir anayasa değişikliğe gidildiğini söyledi.

Tek başına iktidarları döneminde otoyollar yaptıklarını, köprüler yaptıklarını, marmaraylar yaptıklarını, 3. havalimanını yaptıklarını, sağlıkta devrim yaptıklarını, savaş tankları yaptıklarını, insansız savaş uçakları yaptıklarını  belirten Aydemir, koalisyon dönemlerinde bunların yapılmasının mümkün olmadığını anlattı.

16 Nisanda yapılacak referendumda "evet" çıkması halinde çift başlılığın ortadan kalkacağını ve yürütmenin başında bir kişinin olacağını, güvenoyununda millet tarafından verileceğini anlatan Uğur Aydemir; değişiklik yapılan maddeler hakkında bilgiler verdi. Cumhurbaşkanının fesih yetkisinin olmadığını, ama meclisi yenileme kararı alabileceğini, 18 yaşındaki gençlere güvenilmesi gerektiğini, dolayısı ile onlarında seçilebilme haklarının olması lazım geldiğini, milletvekili sayısının 550 den 600 e çıkarılma sebebinin neler olduğunu anlatarak, cumhurbaşkanının kararname çıkarma yetkisinin nasıl olacağını da açıkladı.

Terörün nasıl biteceğini ve bitmesi için nasıl mücadele ettikleri hakkında da konuşan KİT Komisyon Başkanı Uğur Aydemir; terör örgütlerinin neden hayır dediklerini milletin iyi irdelemesi gerektiğini söyledi.

Yapılacak anayasa değişikliğinin bir parti meselesi olarak görülmemesi gerektiğini söyleyen Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, Türkiye´nin geleceğinin oylandığını, ve doğrudan bizi yönetecek kişiyi seçmek isteyenlerin evet oyu vermesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ