Engin Akyüz ile Konuşuyoruz

Akhisar´da 20 yıldan beri Mali Müşavirlik yapan ve Manisa Medya TV´ de konuşuyorum programının yapımcısı ve sunucusu olan Engin Akyüz ile birlikteyiz.


Gündem 20.05.2017 13:56:47 966 0

Engin Akyüz ile Konuşuyoruz

Akhisar´da 20 yıldan beri Mali Müşavirlik yapan ve Manisa Medya TV´ de konuşuyorum programının yapımcısı ve sunucusu olan Engin Akyüz ile birlikteyiz.

Engin Akyüz kimdir, sizi tanıyalım?

Kendimi tanıtmaya başlamadan önce kısa bir süre önce yayın hayatına başlayan 6 Eylül Gazetesine başarılar diliyorum. İlkeli, tarafsız ve objektif gazetecilik yapacağına inancımın tam olduğunu belirterek sözlerime başlıyorum. Erkek terzisi bir babanın ve ev hanımı bir annenin 2 numaralı evlatları olarak Akhisar´da doğdum, ilk, orta ve lise tahsilimi yine burada yaptım, daha sonra İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünden mezun oldum. Kısa dönem askerlik görevini ifa ettikten sonra Mali Müşavirlik stajımı tamamladım ve yaklaşık 20 yıldan beri Akhisar´da Mali Müşavirlik Mesleğini icra etmekteyim.

-Mali Müşavirsiniz ama TV´de Program yapıyorsunuz. Tüm Akhisar sizi beğeniyle izliyor . Nasıl başladı bu serüven?

Akhisar Belediyespor´un süperlige çıktığı ilk sezon internetten yayın yapan bir haber portalının yetkili kişileri, Akhisarspor ile ilgili bir spor programı yapmak istediğini ve bu programı benim sunmamı istediklerini söylediler. İnternette sekiz hafta spor programını sundum. Çok beğenilmişti. Daha sonra o günkü Teknik Direktör Sayın Hamza Hamzaoğlu ile bir röportaj yaptım. Daha sonra öğrendim ki bu röportajın bazı bölümleri ulusal kanallarda yayınlanmış. Ve şu an program yaptığım Manisa Medya TV de bu röportajın belli bölümlerini yayınlamış ve çok beğenmişler. Bunun üzerine benim kendi kanallarında program yapmamı istediklerini söylediler. Hoşuma gitti. Yaşadığım ve âşık olduğum şehre hizmet edebileceğimi düşündüm ve kabul ettim.

-Her hafta bir konuk ile konuşuyorsunuz, konuklarınızı seçerken hangi kriterleri baz alıyorsunuz?

Aslında spor programı yapmak çok kolay çünkü konu tek ve konuklar aynı. Ben zor olanı seçtim. Her hafta bir veya birkaç kişi ile söyleşi yapıyorum. Genellikle Akhisar´dan konuk almaya çalışıyorum. Bugüne kadar 90 civarında canlı yayın yaptım. Konu ve konuk seçerken, konunun ilginç olmasını istiyorum, konukların başarılı olmasını istiyorum. Yine konuğun kendini, kurumunu, TV´yi, Akhisar´ı ve beni iyi temsil etmesini istediğim için seçici davranmaya çalışıyorum.

-Peki, zor olmuyor mu hem Mali Müşavirlik hem TV´de program yapmak, nasıl vakit buluyorsunuz?

Her iki işimi de severek yaptığım için ikisine de vakit ayırabiliyorum. Gerektiğinde gece de çalışıyorum, pazar günü de mesai yapıyorum. Keyif aldığım için çokta yorulduğumu hissetmiyorum belki.

-Televizyondaki program yapımcılığı ile ilgili işinize karışan var mı, yardımcınız var mı, soruları kim hazırlıyor?

Ne kanal yöneticilerinden ne de bir başka yerden şunu alma bunu alma gibi baskı hiç almadım. Şu soruyu sor ya da bunu sorma diyen kişide yok. Zaten böyle bir şey olursa tarafsızlığınız ve objektifliğiniz kaybolur. Soruları da ben hazırlıyorum, konukları da ben seçiyorum, biraz yorucu ama dedim ya işi sevmek çok önemli.

-İlk canlı yayında moderatörlük görevini yaparken neler hissettiniz?

Canlı yayın biraz tehlikeli ama bir o kadar da heyecan verici. Eğer yayına girmeden önce o konu ile ilgili araştırmalarınızı yapıyorsanız sıkıntı yok. Ben dersimi iyi çalışıyorum. İlk canlı yayına gelince, çok heyecanlanmıştım, dizlerim titriyordu ama Allah´a şükür büyük bir hata yapmadım ve gün geçtikçe daha da rahatladım. Ama hala heyecanlıyım, eğer başarılı olabiliyorsam yaptığım işi sevmemden ve ilk gün gibi heyecan duymamdandır.

-Canlı yayın esnasında ilginç bir olay ile karşılaştınız mı?

Evet, karşılaştım tabi. İlk haftalardı ve konuğuma bir soru sormuştum, onu dinleyecek iken kulaklıktan yönetmen "Abi 5-10 dakika konuş, konuğunun kulaklığının pili bitmiş, onu değiştireceğim" dedi. Ama ben sadece soru soracaktım, 5-10 dakika ne konuşabilirdim, heyecanlandım ve konu ile ilgili bir anım geldi aklıma, hiç hesapta yoktu ama birşeyler anlatmak zorundaydım. Bu arada emekleyerek yardımcı yönetmen stüdyoya geldi ve izleyici görmeden kulaklığın pilini değiştirdi. Çok şükür pot kırmadan yayına devam ettik.

-Medya sektöründen bir birey olarak Medyayı nasıl değerlendiriyorsunuz?

Öncelikle Akhisar´da medya sektöründe çalışan bütün arkadaşlarıma bana verdikleri desteklerden ötürü teşekkürü bir borç biliyorum. Evet, medya çok büyük bir güç ama doğru yönde kullanılması gereken bir güç. Topluma faydalı olunabiliyorsa, insanlara doğru bilgiler aktarılabiliyorsa ve ilkeli, doğru, objektif bir biçimde kullanılıyorsa medya çok güzel, eğitici, bilgilendirici bir araç. Ama bu sektörü egonuzu tatmin etmek, sadece gündem yaratmak ve sadece reyting için kullanıyorsanız doğru bir iş yapmıyorsunuz demektir.

-Engin bey gazetemize konuk oldunuz, sorularımız cevapladınız. Buradan Akhisar halkına ya da okuyucularımıza söylemek istediğiniz, vermek istediğiniz bir mesaj var mı?

Beni konuk olarak seçtiğiniz için size çok teşekkür ederim. Akhisar´ın, bizim olduğunu unutmayalım. Zaman zaman bazı aksaklıklar olsa da, şehir anlamında bazı eksiklerimiz olsa da bu yanlışları el birliğiyle aşabilecek güçte Akhisar halkı. Yeter ki birlik beraberlik içerisinde olalım. Yeter ki birbirimizi sevelim, birbirimize saygı duyalım. Makamlar gelip geçici, hatta hepimiz gelip geçiciyiz ama yaşadığımız süre zarfında hoş şeyler bırakabiliyorsak ne mutlu bize diyorum. Müsaade ederseniz şu bilgiyi de sizler vasıtası ile kamuoyu ile paylaşmak istiyorum. Bu güne kadar yaptığımız bütün yayınların tekrarını izlemek isteyenler "Youtube´den Engin Akyüz ile konuşuyorum" adresine girerek izleyebilirler diyorum ve tüm okuyucularınıza sevgilerimi ve saygılarımı sunuyorum.(S.M.)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ