Erdayıoğlu, Engin Akyüz´ün Konuğu Oldu

Her hafta farklı konu ve farklı konuklar ile ekran karşısında olan Engin Akyüz ile KonuşuYORUM bu hafta Akhisar Kuyumcular Derneği Başkanı ve Ticaret Odası eski Başkanı Mehmet Erdayıoğlu´nu ağırladı.


Gündem 20.02.2016 13:16:42 370 0

Erdayıoğlu, Engin Akyüz´ün Konuğu Oldu

Cuma günleri Manisa Medya TV´de saat 20:00´de yayınlanan programın başlangıcında, geçtiğimiz çarşamba günü Ankara´da yaşanan hain terör sonucu vefat eden şehitlerimize başsağlığı dilendi.

 

Akhisar Kuyumcular Derneği Başkanı Erdayıoğlu, altının iyi bir yatırım aracı olduğunu, uzun vadede yatırımcıya en iyi kazancı altının getireceğini fakat bu aralar fiyatların biraz yüksek olduğunu, önümüzdeki hafta fiyatların biraz düşebileceğini ve daha sonra yine yükselebileceğini tahmin ettiğini söyleyerek, altın fiyatlarının altın borsasından, arz talep dengesinden ve spekülatörlerin davranışlarından etkilendiğini anlattı. Akhisar´daki kuyumcuların kendi karlarını minimize ederek fiyat birliğine vardıklarını, sahte altına tüketicilerin çok dikkat etmeleri gerektiğini ve bilmedikleri yerden altın alınmaması gerektiğini söyleyerek vatandaşların en güvendikleri yerden alış veriş yapmalarının en doğru karar olduğunu belirtti.

 

Akhisar ekonomisinde bir sıkıntı içerisinde olduğunu, bu sıkıntının tarım kentinden sanayi kentine doğru geçilmesi ile aşılabileceğini, zeytinde prime ihtiyaç olduğunu ve Akhisar zeytininin Türkiye´de bir numara olduğunu ve hızlıca markalaşmaya gidilmesinin Akhisar´a büyük fayda getireceğine inandığını belirtti. Organize sanayinin 2000 dönümünün kullanılabilir olduğunu, artık yer kalmadığını, ciddi firmalardan yeni talepler geldiğini ve ivedilikle organize sanayi bölgesinin genişletilmesi gerektiğini anlatan Erdayıoğlu, Sayın Valinin, Kaymakamın ve Balediye Başkanının bu yöndeki çalışmalarını takdir ettiğini söyledi. Süleymanlı OSB ile ilgili ise, buranın mimarının rahmetli Hasan Paşalı olduğunu, Türkiye´de mera vasfından çıkarılıp organize sanayi bölgesine ayrılan ilk yerin Süleymanlı olduğunu ve bittiğinde bölgeye ciddi katkıda bulunacağını belirtti.

 

Akhisar´ın kalbi durumunda olan merkez çarşının işlevselliğinin artırılması gerektiğini ve merkez çarşının başlı başına bir AVM olduğunu anlatan Dernek Başkanı Mehmet Erdayıoğlu, Akhisar´ın Tepe Mezarı semtinden, Müze, Eski Kasap Hali, Merkez Çarşı, Aşevi ve Ulu Cami bölgesine doğru bir daire çizilerek turizme hizmet edebileceğini ve yeni kazanç kapısı oluşabileceğini belirtti.

 

Akhisar Belediyespor´un medar-ı iftarımız olduğunu, bütün Türkiye´nin Akhisarspor ile gurur duyduğunu belirten Erdayıoğlu, Akhisar Üniversitesi ile ilgili ciddi çalışmalar olduğunu söyledi.

 

Programın yapımcısı ve sunucusu Engin Akyüz; sivil toplum örgütlerinde hizmetin esas olduğunu, görev yapan herkesin bir tuğla koyduğunu ve sonuçta Akhisar´ın kazandığını belirterek emeği geçen, hizmet eden herkese teşekkür etmesi ile keyifli geçen program sona erdi.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ