Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Toplantısı Yapıldı

Akhisar Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi 61. Genel Kurulu Akhisar Belediyesi kapalı spor salonunda gerçekleşti.


Gündem 3.02.2014 10:48:11 2725 0

Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Toplantısı Yapıldı

Divan başkanlığını Alaşehir Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı ve Manisa Bölge Birliği Başkan vekili  H. Dündüz Karaoğlan, Divan Başkan vekilliğini  Salihli Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi  başkanı, Manisa Bölge Birliği yönetim kurulu üyesi Halil Aşık, katipliğe ise üye ortaklardan Ruşen Üren ve Osman Çakar yaptı.

Genel Kurulda Faaliyet ve denetim raporlarının okunmasından sonra

Konuşan Akhisar Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Hasan Genli “Esnaf kardeşlerimizin her zaman yanındayız onların çıkarları doğrultusunda yaptığımız çalışma ve işlere  devam edeceğiz ve 2014 yılının esnafımız için hayırlara vesile olmasını dileriz” dedi.

Daha sonra  konuşan 2013 Yılının Ahisi seçilen Akhisar esnaflarından  Sabri Merde “Daha Muhasebeciliğin M’sinden anlamıyorsun nasıl bir başkansın diyerek ayrıca yönetim ve denetim kuruluna da eleştirilerde bulundu.

Manisa Millet vekili Uğur Aydemir ise Kooperatifçiliğin esnaflarda önemini anlatarak ne kadar  faydalı olduğunu anlattır iken şöyle dedi.

“Esnaf ve Kefalet Kooperatifimiz her zaman zor durumda  olan yardım isteyen esnafımıza yardım etmiştir. Bende muhasebecilikten geliyorum bende Mali Müşavirim Milletvekili olduk ama mükelleflerimizi unutmadık onların yanlarındayız. Bazı illerde Kooperatiflerimiz kapanmış esnaflarımız sıkıntıda kalmıştır  ne sevindiricidir ki Manisa’da böyle bir durum yaşanmadı” dedi..

Ak Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir’in konuşması sırasında vatandaşlardan tepkiler geldi. Konuşmacılara   10 dakika konuşma hakkı  verilmesine rağmen  bu süre bittikten sonra konuşmaya  daha niye devam ediyorsunuz.yeter artık demesi ile Esnaf ve Kefalet Kooperatifinin  diğer üyelerinden de tepki giderek çoğaldı, alkışlarla susturulmaya çalışıldı.

Genel Kurul’da CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören  ise konuşmasında “Saygı değer katılımcılar biliyorum sürem 10 dakika  ve ona göre konuşacağım 2002’den bu yana ekonomik istatistiklerle konuşarak esnafın yaşadığı sorunları anlattı.

Ören “Gemi batmak üzere bu gemi batıyor diyor, Sayın Milletvekilim Esnaf Kefalet’in verdiği paraları babaları oğullarına vermez.Bu kutudan çıkanları kim vermiş, Halk Bankası Müdürü’nün evinde kutuların içerisinde çıkan 4.5 milyar dolar bulunduğunda nasıl kılıf uydurmaya çalıştınız, dediniz ki bunlar yardım. Yeni cami önünde cumadan çıkan yurttaşımız mı verdi bu paraları” diyen  Ören Cenaze namazına katılacağım müsaadenizle  diyerek  Genel Kuruldan ayrıldı.

Son olarak konuşan  Ak  Manisa Milletvekili ve Manisa Ak Parti Büyük Şehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Tanrıverdi konuşmasında “Kimsenin arkasından konuşmayı sevmem ve konuşmadımda. Bu  benim değil onların ayıbıdır.Bizim söylediklerimize ve söyleyeceklerimize tahammül edemedikleri için erken ayrılıyorlar” dedi.