Evde Eğitimin İlk Karnesi

Akhisar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Şehit Hasan Acar İlköğretim Kurumu Evde Eğitim öğrencisi Kerem Kocaer ilk karnesini büyük sevinçle öğretmenlerinden aldı.


Gündem 24.01.2014 13:26:42 1445 0

Evde Eğitimin İlk Karnesi

Akhisar İlçe Milli Eğitim Rehberlik ve Özel Eğitim Şube Müdürü Cafer Tetik “İlçemiz Şehit Hasan Acar İlköğretim Kurumu 1. Sınıf öğrencisi Kerem Kocaer sağlık nedeniyle okuluna devam edemiyordu. Tedavi süresi içinde Kerem in okul hayatının devam etmesini, sağlığına kavuştuğunda arkadaşlarından geri kalmaması adına kendisine Evde Eğitim hizmeti sunduk. İlçemizde Evde Eğitimin ilk örneği olmuştur. Kerem in ailesi bize evlerinde bir sınıf ortamı oluşturmuştur. Kerem odasında sırası, masası, yazı tahtası ve okuma fişleri ile bizleri karşılamıştır. Öğretmenlerimiz Vahide Ak ve Ümran Konyalı Kerem in evine gitmek suretiyle akranlarından geri kalmayacak şekilde kendisine 1. Sınıf eğitimini sunmuşlardır. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak yapmış olduğum ziyarette verilen bu hizmetin ne kadar yerinde olduğunu gördüm. Milli Eğitim Bakanlığı Evde ve Hastanede Eğitim Hizmetleri Yönergesi doğrultusunda yapılan bu hizmetimiz için  başta okul müdürümüz Musa Ertürk olmak üzere öğretmen arkadaşlarıma ve Kerem in ailesine teşekkürlerimi sunuyorum dedi.

Milli Eğitim Bakanlığımız sağlık nedeniyle okullarına devam edemeyen bu tip öğrencilerimiz için gerekli tedbirlerin alınması talimatını vermiştir. Akhisar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak engeli dolayısıyla okul hayatından mahrum hiçbir öğrencimiz olmayacak şekilde çalışmalarımız sürdürülecektir” dedi.