Festival Bu Sene Buruk Geçecek

Son zamanlarda artan terör olayları ve Ankara´da yaşanan hain saldırı nedeniyle bu yıl 476´ncı kez düzenlenecek olan Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali´nin programında değişiklik yapılarak eğlenceye yönelik etkinlikler iptal edildi.


Gündem 14.03.2016 16:07:23 381 0

Festival Bu Sene Buruk Geçecek

Son zamanlarda artan terör olayları ve Ankara´da yaşanan hain saldırı nedeniyle bu yıl 476´ncı kez düzenlenecek olan Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali´nin programında değişiklik yapılarak eğlenceye yönelik etkinlikler iptal edildi. Festivalin tanıtım programında konuşan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün üzüntülerini dile getirerek, ?Geçmiş tarihimize baktığımızda yaşanan büyük olaylarda dahi üstesinden gelen bir toplumuz. Bunların da üstesinden geleceğimizden hiç şüphem yok? dedi.

Bu yıl 476´ncısı düzenlenecek olan Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali´nin programı için Manisa Mesir Macunu Festivali Komisyonu, basın mensuplarıyla Giritligil Otel´de düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi.  Toplantıya Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Nursel Ustamehmetoğlu, Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Hasan Eryılmaz, Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Yaşar Coşkun, Manisa´yı ve Mesir´i Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık, Manisa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ertuğrul Aytaç,  şube müdürleri ve basın mensupları katıldı.

?EĞLENCE UNSURLARINI BÜTÜNÜYLE KALDIRACAĞIZ?

Son zamanlarda ülkemizde yaşanılan terör olayları ve geçtiğimiz gün Ankara Kızılay´da yaşanan bombalı terör saldırısı nedeniyle komisyon, 476. Manisa Mesir Macunu Festivali´nin sadeleştirilmesi yönünde karar aldıklarını belirtti. Alınan kararı açıklayan Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, ?Ülkemizin içinde bulunduğu koşulları hepimiz biliyoruz. Hem ülkemizin çevresinde, hem de sınırların dışında olup biten olayların etkileri bir şekilde bizi de ilgilendiriyor. Dün akşam Ankara´da büyük bir olay yaşandı. Detayları zaten biliyorsunuz. Olayda hayatını kaybeden bütün vatandaşlarımıza Allah´tan rahmet diliyorum. Bu ortamda bizim Mesir Festivalimizi sürdürmemizi kimse beklemiyor. Aslında gördüğünüz gibi bütün hazırlıklar tamamlandı. Biz ülkemizin bir parçasıyız. Milletimizin ne acısı varsa bizi de ilgilendiriyor. Biz, bu yıl istemeden bu olayların etkisiyle bütün programımızı yeni baştan yatırıp sadeleştireceğiz. Eğlence unsurlarını bütünüyle kaldıracağız. İşin tarihi niteliği, tanıtıma dönük niteliği ve Manisa´nın taşıdığı büyük varlığı ulaştırmak için gereken neyse yapacağız? dedi.

?İSTEMEDİĞİMİZ SONUÇLARLA YÜZLEŞMEK ZORUNDA KALIYORUZ?

Vali Erdoğan Bektaş, ?Umarım bu sıkıntıları geride bırakmanın yolunu buluruz. Bütün milletimizin bu sorunlarla başa çıkması için gerekeni yapıyoruz. Bütün dünyanın rol oynamaya çalıştığı, bizi de etkileyen olaylar kısa sürede çözülmüyor. İstemesek de bizi üzen sonuçlarla yüzleşmek zorunda kalıyoruz. 476. kez Manisa´da Mesir Şenliği´ni yaşatmaya çalışacağız. İşin bu aşamaya gelmesi için katkı sunan arkadaşlara teşekkür ediyoruz. İnşallah daha sıkıntısız mesirlerde buluşacağız? diye konuştu.

?DEVLETİMİZ, ÜLKEMİZ BÜYÜKTÜR?

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, ?Sayın Valimiz gerekli açıklamaları yaptı. Her şeyden önce hepimizin başı sağ olsun. Dün akşam Ankara´da yapılan menfur saldırı noktasında vefat eden bütün değerli kardeşlerimize rahmet diliyorum. Geride kalanlara sabırlar diliyorum. İnanıyorum ve hiçbir zamanda şüphem yoktur ki devletimiz de ülkemiz de büyüktür. Geçmiş tarihimize baktığımızda yaşanan büyük olaylarda dahi üstesinden gelen bir toplumuz. Bunların da üstesinden geleceğimizden şüphem yok. Bir kere daha söylüyorum ki devletimiz büyüktür ve bunları aşacak güce sahiptir? diye konuştu.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ